Lauantain FPS- VG-62 ottelun aloitus hakee vertaistaan sillä jo 31 sekunnin pelin jälkeen tilanne oli 2-0! Jatkossa peli tasaantui mutta kolmas erä oli selkeää Vihreäpaitojen kontrollia ja loppunumerot olivat kuuden tehopisteen iltaa viettäneen Teemu Karjalaisen johdolla 8-4. Meidän maalit Karjalainen (1+5) Jaakkola, Lawman 2, Lehtimäki (1+3), Kulju, Hämäläinen ja Sillanpää. Maaleista neljä syntyi ylivoimalla. Sunnuntaina on sitten vuorossa uusinta Naantalissa klo 18.30. Ottelussa on samalla Palloseuralla panoksena pääsy ylempään jatkosarjaan, asian varmistaminen vaatisi vähintään yhden pisteen Naantalista.

Palloseura ei siis kauaa tarvinnut kun kiekko oli jo Joonas Kauton selän takana VG:n maalissa. Teemu Karjalainen punnersi keskeltä läpi ja laukoi varmasti 1-0 ajassa 00:18. Syöttäjänä osumaan oli Niklas Lehtimäki. Ja tästä 13 sekuntia eteenpäin ja tilanne oli jo 2-0. Mikko Jaakkola laukoi lähietäisyydeltä terävästi alakulmaan. Tähän maaliin syöttöpisteen kuittasi Tommi Takaveräjä. VG-62 turvautui osuman jälkeen aikalisään.

Illan ensimmäinen jäähy tuli ajassa 7.45 kun vieraiden Ville Iso-Kouvola joutui kampituksesta jäähylle ja hetkeä myöhemmin, ajassa 8:22 tilanne muuttui numeroihin 3-0 kun Jeffrey Lawman antoi rannarinsa puhua. Syöttöpisteet saivat Karjalainen ja Joona Tala. Noin minuutti myöhemmin joutui Lehtimäki jäähylle ja tämän jäähyn aikana Joonas Laaksonen Palloseuran maalilla joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin, takaiskuilta kuitenkin vältyttiin. Sensijaan kun VG:n Stenka Karlsson joutui jäähylle ajassa 13:01 alkoi jälleen tapahtumaan, Lehtimäki toi kiekon komeasti ylös ja syötti luukulle josta Mikko Kulju viimeisteli varmasti ajassa 14:37. Toisena syöttäjänä oli Eetu Salmela. VG sai kuparisen rikki ajassa 16:47 kun kiekko lipui Laaksosen torjunnasta maaliviivalle josta Ossi Savolainen kävi tuikkaamassa sen maaliin.

Toisen erän ensimmäisen maalin iski vierailija, Jesse Söderqvist pääsi keskeltä nostamaan komean rystynoston ohi Laaksosen ajassa 23:19 ja tilanne oli 4-2. Palloseura pääsi jälleen ylivoimalle ennen erän puoliväliä ja Juuso Hämäläinen pääsi keskeltä komean kuvion pääteeksi nostamaan numeroiksi 5-2. Konsta Härkönen syötti ensin laitaan Karjalaiselle joka jatkoi maalilla päivystäneelle Hämäläiselle. Palloseuran kuudes osuma oli myös komea, Mikko Pehkonen syötti ensin Karjalaiselle joka jatkoi keskelle Lehtimäelle. Lehtimäen tykki puhui ja Kautto ei paljon ehtinyt eväänsä heilauttaa kun kiekko oli jo verkossa ajassa 35:09.

Tämän jälkeen tuli Palloseuralle musta hetki kun VG-62 pääsi iskemään 2 maalia aikavälillä 36:58-37:32. Ensin Savolainen ohjasi maalinkulmalta numeroiksi 6-3 ja pian Otto Lehtonen karkasi keskeltä läpi ja laukoi tilanteeksi 6-4.

Kolmannessa erässä Palloseura teki illan neljännen ylivoimamaalinsa VG:n joukkuerangaistuksen aikana. Konsta Härkönen syötti poikittain ja Lawman antoi palaa , toinen syöttäjä oli Karjalainen. Pelikello näytti aikaa 46:20. Tämän jälkeen Palloseura iski vielä kerran, Karjalainen syötti Lehtimäen vauhtiin, Lehtimäki ajoi keskelle jossa kiekko pyörähti hieman lavasta mutta Niklas Sillanpää oli sopivasti paikalla ja tykitti suoraan irtokiekon pussiin tehden kauden toisen maalinsa, näin loppunumerot 8-4 olivat valmiit.

Hyvä esitys meiltä, ainut miinus toisen erän löysä puolustaminen. Muuten selkeästi meidän hallintaa ja tehokasta yv-peliä. Tästä on hyvä jatkaa huomenna totesi valmentaja Marko Vehmas ottelun jälkeen.

3 tähteä Teemu Karjalainen

2 tähteä Niklas Lehtimäki