Palloseura matkasi lauantaina Järvenpäähän tukenaan lähes 40 kannattajaa jotka jaksoivat pitää hyvää meteliä läpi ottelun.

Avauserä tarjosi paikalle saapuneelle FPS Fan Clubille ilon aiheita sillä ajassa 3:44 Mikko Kulju vei Palloseuran johtoon , Peteris Pujats nousi vahvasti maalille ja Kulju iski irtokiekon verkkoon, toinen syöttäjä oli ketsjun kolmas lenkki Joni Vuorela. Hetkeä myöhemmin, Palloseuran pelatessa alivoimalla ensin Toomas Veijola pääsi nokikkain Samu Mäkisen kanssa mutta häntä rikottiin ja Haukoille oli tulossa rangaistus kun Miku Ronkainen purjehti laidalta vauhdilla maalille ja numerot olivat 0-2 ajassa 5:42. Osuman syöttäjinä toimivat Jyri Waajakoski ja Mikko Pehkonen. Enempää maaleja ei avauerässä enää sitten nähty.

Toiseen erään Palloseura sai huonon lähdön kun Peteris Pujats ja Toomas Veijola passitettiin muutaman sekunnin välein jäähyille , molempien jäähyn syy oli korkea maila. Haukat onnistui kaventamaan vajaan minuutin pyörityksen jälkeen kun Vikke Terho laukoi keskeltä tarkasti kavennusmaalin ajassa 22:07. Myös Palloseura sai pari ylivoimamahdollisuutta kun Haukkojen Teo Schukov ja myöhemmin Antti Rantsi joutuivat jäähylle. Schokovin jäähyn aikana oli hyviäkin paikkoja mutta toinen ylivoima oli heikompi. Kolmanteen erään lähdettiin Palloseuran 1-2 johdossa.

Kolmas erä alkoi myös heikosti kun heti ensimmäisellä minuutilla Mikko Kulju joutui jäähylle maalivahdin näpeille huitomisesta. Tilannetta edelsi Kuljun läpiajo joka ei tuottanut tulosta. Haukat tuli tasoihin ajassa 40:51 kun Leevi Leipijärvi laukoi suunnilleen samasta kohtaa kuin Terho edellisissä erässä tasoituksen. Pian myös Aleksi Karlsson joutui istunnolle mutta tästä selvittiin. Palloseura otti uudelleen johdon ajassa 46:49 Sampo Viitaluoman istuessa Haukka jäähyä. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Mikko Saikkonen puolenvaihto löysi Jyri Waajakosken joka laukoi ja Eetu Moberg siirsi Mäkisen eteentorjuman kiekon verkkoon. Minuuttia myöhemmin Haukkojen Joseph Kenji Hawkins-Kinebuchi löi Miku Ronkaista näpeille ja sai jäähyn. Ylivoima tuotti jälleen tulosta. Mikko Saikkonen avasi Aleksi Karlssonille joka löysi keskemmältä Otto Rantasen ja Rantasen tarkka veto painui verkkoon ajassa 48:32 ja numerot olivat 2-4. Haukat pääsivät kuitenkin minuutin kuluttua takaisin peliin mukaan kun samainen Joseph Kenji Hawkins-Kinebuchi löi suoraan ilmasta metristä kiekon ohi Joonas Laaksonen ja numerot olivat 3-4. Haukkojen 4-4 tasoitus syntyi ajassa 51:34. Roope Rohamolle oli tulossa penaltia hyökkäyspään taklauksesta ja Haukat lähtivät vastaiskuun, poikittaissyöttö löysi takatolpalta Nikolas Ulessin joka ohjasi tasoituksen. Palloseurallakin oli tilanteita mutta Haukat sai entistä enemmän otetta peliin ja ajassa 57:09 Haukat ottivat ensimmäisen kerran johdon, kiekko pelattiin keskelle Juha Järviselle jonka rystyveto ohitti Joonas Laaksosen. Maalin jälkeen Palloseura otti aikalisän. Palloseuran takaa-ajoa haittasi pahasti rangaistus jonka Mikko Saikkonen sai puolustusalueen kulmassa poikittaisesta mailasta. Alivoimaisenakin Palloseura pääsi hyökkäämään ja Joonas Laaksonen komennettiin vaihtopenkille ajassa 59:17, Haukat pääsivät kuitenkin katkoon ja Olavi Tihreväinen iski viimeisen niitin Palloseuran tyhjään rysään ajassa 59:31 eli loppunumerot 6-4 ja viimeinen erä siis Haukoille 5-2.

Lähdettiin matsiin hyvällä sykkeellä ja saatiin pidettyä ote pari erää. Kolmannen erän puolivälin paikkeilla unohdettiin puolustuspelaamisen abc ja haukat pääsi melko vapaasti tuikkailemaan lähietäisyydeltä kiekkoa maaliin, osin onnekkaastikin. Lisäksi vastustaja ehkä pääsi rikkovalla pelitavallaan meidän ihon alle, mitä ei missään nimessä saisi tapahtua. Paikkojahan meillä oli vaikka kuinka, mutta ei saatu riittävästi osumia. Siinäpä ne ainesosat tällä kertaa olivat. Joonas Laaksonen pelasi pitkästä aikaa maalissa ja ihan hyvin pelasikin ottaen huomioon, että haukat tekivät maaleistaan 4 erikoistilanteista ja kaikki 6 siltä parhaalta sektorilta. Näistäkin vielä viimeisen tyhjään maaliin. Pitää vaan palauttaa joukkueena perusasiat kuntoon, niin eiköhän se homma siitä taas ala luonnistumaan kommentoi bussista tavoitettu MV-Valmentaja Ville Nyrönen kiitellen samalla Palloseuran kannattajia; Kyllähän Forssalaisylivoima oli aika selkeä katsomon puolella , hyvä meininki oli. Ottelun kulminaatiopiste oli kun Haukat vaan päättivät panostaa hyökkäämiseen samaan aikaan, kun meilläkin varmaan oli se sama vaihe päällänsä. Sattuivat vaan saamaan kiekon useammin pussiin.

3 tähteä Miku Ronkainen 2 tähteä Otto Rantanen 1 tähti Jyri Waajakoski