Suomi-Sarja kausi 2018-2019 korkattiin kotiottelulla HC Indians Kaarinaa vastaan. Lyhyen matkan vieraat saivat körötellä pitkin kymppitietä ilman pisteitä sillä Palloseura piti pisteet itsellään 6-3 kotivoitolla.

Avauserä osoitti ettei illasta tule helppo vaikka Palloseura pääsi heti alussa kokeilemaan ylivoimaa kun Johan Elfvengren passitettiin ajassa 00:19 kampituksesta jäähypenkille. Palloseuran ylivoima ei oikein lähtenyt liikkeelle ja HCIK:n Waltteri Saaristo oli lähellä maalintekoa alivoimalla mutta FPS maalilla Petrus Lintonen peitti hyvin ja torjui.

Vieraat ottivat johdon ajassa 6:58 kun Kapteeni Simo Pasosen veto siniviivalta upposi maskissa olleen Lintosen patjojen välistä verkkoon. Palloseuran kauden ensimmäisen iski jo harjoituskaudella hyviä otteita esittänyt Jyri Waajakoski. Pelikello näytti 9:03 kun Mikko Saikkonen nousi hyökkäysalueelle, tarkka syöttö maalineditse ja Waajakoski viimeisteli takatolpalta, maalin toinen syöttäjä oli Roope Rohamo.

Kasperi Lähteenmäki joutui jäähylle ajassa 12:43 ja Indians pääsi ylivoimalle, jäähyn aikana nähtiin kaksi osumaa ensin Waajakoski nousi komeasti maalille ja iski Palloseuran alivoimalla 2-1 johtoon ajassa 13:24, esityön maaliin tekivät Aleksi Karlsson ja Mikko Pehkonen. Indians kuitenkin tasoitti puolisen minuuttia myöhemmin Jesse Lindstenin survoessa maalinkulmalta kiekon maaliin. Lintonen torjui ensin hyvin mutta kiekko kimposi torjunnasta ylös ja Lindsten oli sopivasti paikalla ja iski tasoituksen. Indians oli lähellä ottaa johdon kun Toni Mahkonen sai kiekon lahjana FPS puolustukselta mutta nosti Palloseuran onneksi yläriman kautta päätyverkkoihin. Palloseuran Kapteeni Eetu Moberg joutui jäähylle ajassa 16:30 , Waajakoski karkasi taas läpi mutta laukoi yli maalin. Erän viimeisellä minuutilla Indiansin Henri Seipell kaatoi Aleksi Karlssonin mutta toiseen erään jatkunut ylivoima ei tuottanut tulosta.

Palloseuran ylivoima oli tuskin loppunut kun oltiin jo alivoimalla, Samuli Virtasen jäähyn syy oli korkea maila. Jäähyn aikana Indians sai kiekon verkkoon mutta osuma hylättiin aivan oikein sillä Teemu Hannula ohjasi kiekon luistemella maaliin. Toisen erän viiden minuutin kohdalla Saikkonen ja Mahkonen ottivat pientä painia ja molemmille kaksiminuuttinen. Tasavajaalla Palloseura nousi Indiansin pienen painostuksen jälkeen hyvään vastahyökkäykseen, Joona Vainio syötti Otto Rantaselle joka löysi siniviivan tuntumasta TuTo-laina Wiljam Reinikaisen joka otti tyhjät pois ja kiskaisi kiekon komeasti ohi Kalle Hokkasen ja Palloseura otti johdon ajassa 25:50. Indians kuitenkin tasoitti vielä ennen erän puoltaväliä, Rohamo oli jäähyllä kampituksesta kun armoitettu maalintekijä, lihamestari Johannes Lehto pääsi laukomaan ylivoimalla nuemrot tasoihin. Waajakoski nousi erän loppupuolella jälleen kerran röykeästi maalille mutta nyt Hokkanen torjui.

Kolmannessa erässä neljän minuutin paikkeilla Eetu Moberg nousi hyvin maalinkulmalle ja syötti maalin eteen josta Rantanen ei kuitenkaan pystynyt viimeistelemään. Pian Palloseura pääsi ylivoimalle kun ex-FPS peluri Eetu Salmela nappasi kiinni ohi pyrkineestä Peteris Pujatsista ajassa 45:35 ja puolisen minuuttia myöhemmin jo kahden miehen yv:lle kun Saaristo otti maalin edessä Mobergin mailasta kiinni. Lopulta Palloseura sai yrittää maalia jo kolmen miehen yv:llä kun Indiansin kokenut Toni Nurmi huuteli vaihtoaitiosta jotain tuomari Jukka-Pekka Koistiselle joka nosti käden pystyyn siirretyn rangaistuksen merkiksi. Palloseura ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan meini 4-3 johtoon ajassa 46:59. Aleksi Karlsson syötti poikittain ja Eetu Moberg laukoi one-timerilla johto-osuman. Samassa ajassa Nurmen rangaistus astui voimaan joten kahden miehn yv jatkui. Reilu puoli minuuttia myöhemmin numerot olivat 5-3 kun Mikko Kulju tykitti b-pisteen kaarelta hiensoti etukulmaan. Syöttäjinä Samuli Virtanen ja Joni Vuorela. Tämäkään ei vielä riittänyt Vihreäpaidoille jotka iskivät vielä kertaalleen ajassa 49:03 , Kulju laukoi ja Joona Vainio ohjasi kiekon verkkoon maalin kulmalta ohi Hokkasen, toinen syöttäjä oli Vuorela. Enempää osumia ei syntynyt vaikka Indians sai viimeisen kympin aikana yrittää neljästi ylivoimalla ja lisäksi Lintonen selvitti Johannes Lehdon rangaistuslaukauksen joten maukkaat avauspisteet jäivät Forssaan numeroin 6-3.

Kahden ensimmäisen maalin tekijä Jyri Waajakoski kommentoi ottelua pelin jälkeen. – Aika vaikea alku ja vaikea peli muutenkin mutta hieno taistelu joukkueelta. Saatiin hyvin painettua kolmannen erän alussa ylivoimalla kun vastustaja hölmöili , niiden peli kaatui ihan siihen. Mukava on aina eka peli voittaa, pientä jännitystä oli, uusia äijiä joukkueessa, monelle eka sarjapeli täällä.

Vähän sellainen hermostunut avausottelu, varmaan sellaista tutinaa puolin ja toisin. Ja tietysti oli selväkin että nämä ekat pelit tämmöisiä tulee olemaan.Hyviä onnistumisia hyökkäyspäässä ja sitkeää puolustamista aina välillä ja ylivoiman myötä sitten melko selkeään voittoon. Loppuun asti kamppailtiin alivoimat pois ja tästä on hyvä jatkaa huomiselle. Omaa peliä pitää hieman vielä parantaa, vähän kiekollinen peli oli vaikeeta ja kyllä puolustuspelikin tökki tietyllä tavalla mutta pieniä juttuja viilataan ja ollaan taas lauantaina iskussa. (Haastattelija toteaa että 5-3 yv toimi hienosti) Se on aina ihan arpaa kun ekoja matseja vedetään, tänään toimi ja nyt ainakin löytyi maalintekovoimaa. (Haastattelija toteaa että hienoa että tuli laajalla rintamalla onnistumisia) Nimenomaan,se on tärkeää ja uskon että myös vastuunkantajia sillä sektorilla löytyy joten ei tarvitse lehtimiesten olla huolissaan kommentoi päävalmentaja Asko Rantanen kauden avauspeliä.

3 tähteä : Jyri Waajakoski

2 tähteä : Mikko Saikkonen

1 tähti Petrus LIntonen

Kauden avausvoiton jälkeen joukkueen valitsema paras pelaaja oli Petrus Lintonen jolle asetettiin MVP kypärä päähän.