Forssan Palloseuran pudotuspeliurakka jatkuu tänään kello 17.00 alkavalla kotiottelulla Uleåborg AIK:ta vastaan. Tilanne on se, että AIK johtaa ottelusarjaa 2-0, joten Vihreät ovat pakkovoiton edessä tai pelit uhkaavat päättyä ennen kuin ne edes kunnolla ehtivät alkamaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella neljästi ja joka kerta AIK on poistunut kentältä voittajana. Oululaiset veivät kaksikon ensimmäisen kohtaamisen runkosarjassa 1-4. Toisessa kohtaamisessa AIK oli parempi kotikentällä 4-2. Pudotuspelien ensimmäisessä osaottelussa AIK oli parempi jatkoerän jälkeen 3-4 ja lauantaina toisessa pudotuspelikohtaamisessa loppulukemat kirjattiin oululaisille 6-2 lukemin.

Kaksikon tämän kauden kohtaamiset ovat kaikki noudattaneet kaikki samaa kaavaa. FPS on hallinnut pelejä, mutta AIK:n maalilla pelannut Tomi Risteli on pitänyt oululaisia pystyssä ja kun Vihreät ovat tehneet virheen, on AIK rokottanut siitä saman tien valitettavan kovalla prosentilla.

Pelillisesti FPS:llä ei siis ole ollut ongelmia oululaisvastustajan kanssa. Suurimmat ongelmat ovat löytyneet hukatuissa maalipaikoissa. Osa näistä johtuu Ristelin hienoista torjunnoista, mutta osa taas menee hyökkääjien heikon viimeistelyn piikkiin, kun Vihreät ovat hakeneet tylyjen ratkaisujen sijaan urheiluruutuosumia ja nimeään lehteen.

Tässä kolmannessa kohtaamisessa mikään ei ole muuttunut joukkueiden neljästä aikaisemmasta kohtaamisesta. FPS on jo osoittanut, että se pystyy haastamaan AIK:n tasapäin. Nyt kyse on enää siitä, pysyykö nuoren joukkueen jänne kasassa 60. minuuttia ja pystyykö joukkue tekemään riittävän kylmiä ratkaisuja, kun paikka tulee eteen. Syytä olisi, sillä tämä sarja on vielä edelleen täysin käännettävissä.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa kapteeni Jukka-Pekka Kurtelius sekä Juuso Hämäläinen ja Aleksi Karlsson. Nämä kolme pelaajaa olivat FPS:n parhaat pistemiehet runkosarjassa.
AIK:ta seurantaan maalivahti Tomi Risteli, Mikko Tauriainen ja Kim Talman. Nämä kolme pelaajaa ovat oululaisseuran syömähampaat. Voittamalla Ristelin, voittaa koko ottelun.