Palloseuran viikon kolmas ottelu pelattiin sunnuntai-iltana Jyväskylässä. Isäntäjoukkue Liikunnan Riemulle peli oli ensimmäinen kahteen viikkoon. Tämä ei tahtia haitannut sillä Palloseura löi taululle kauden tähän asti suurimman vierasvoittonsa kaatamalla sikailuun sortuneen isäntäjoukkueen peräti 8-2!

Ottelun alussa kiekko pyöri Palloseuran päädyssä mutta tulostaululle asti ei kotijoukkue päässyt. Selvittyään Riemun alkurynnistyksestä Palloseura otti 0-1 johdon ajassa 4:03. Leevi Kannisto syötti Jyri Waajakoskelle joka kiersi koko Riemun alueen ympäri ja päätti kierroksensa laukaukseen joka upposi maalin ohi Riemu vahti Petri Pitkäsen.

Vielä samalla minuutilla Palloseura meni 0-2 johtoon. Joona Tala levitti pelin hienosti vasemmalle ja Jukka-Pekka Kurtelius viimeisteli varmasti, maalin toinen syöttäjä oli Niklas Saha. Riemu otti kahden nopean takaiskun jälkeen aikalisän.

Palloseura kuitenkin teki hetken kuluttua illan kolmannen maalinsa, Peteris Pujats nousi kulmasta maalille ja laukoi kiekon etukulmasta sisään ajassa 7:31, maalin syötti Otto Rantanen.

Palloseuran ote herpaantui hieman seuraavassa vaihdossa ja Riemu pääsi kaventamaan Mikko Hyvösen maalilla numeroiksi 1-3,

Pari minuuttia ennen erätaukoa taklasi Riemun Janne Pietilä rumasti Niklas Sahan ja sai tempustaan 5+20 pelirangaistuksen.

Toiseen erään jatkuneen ylivoiman aikana Jyri Waajakoski nousi vauhdilla ylös mutta vauhti pysähtyi hyökkäys siniviivan jälkeen Hermanni Salomaan hurjaan avojään pommin, Salomaa sai taklauksestaan 2 minuuttisen ja Palloseura pääsi pelaamaan lähes täydet kaksi minuuttia 5 vs 3 ylivoimaa. Tämä tuottikin tulosta ajassa 22:45 kun Jukka-Pekka Kurtelius laukoi maalin kulmalta illan toisen maalinsa ajassa 22:45. Ylivoimamaalin syöttivät Joona Vainio ja Samuli Virtanen.

Riemu sai rikkonaisen toisen erän lopulla kavennuksen kun Oliver Elenius laukoi kiekon Petrus Lintosen selän taakse ajassa 38:43 joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-4.

Kolmannen erän toisella minuutilla Palloseura katkoi Riemun hyökkäykseen lähdön ja Otto Rantanen teki numeroiksi 2-5 ajassa 41:55. Maalin alustivat Peteris Pujats ja Santtu Ahonen.

Reilut pari minuuttia myöhemmin Leevi Kannisto heitti kiekon päätyyn, Riemun pakki hidasteli eikä ottanut kiekkoa kun ilmeisesti odotti pitkää kiekkoa. Jyri Waajakoski tuli ja nappasi kiekon ja syötti takatolpalle josta Niklas Saha viimeisteli numeroiksi 2-6.

Tämän jälkeen Riemu pääsi pariinkin otteeseen vaarallisen oloiseen vastaiskuun jotka Petrus Lintonen selvitti varmasti. Toisesta erästä tuttu rikkonainen peli jatkui myös kolmannessa erässä ja ukkoa oli vuorotellen jäähyllä molemmista joukkueista. Palloseuran vuorostaan pelatessa ylivoimaa syntyi vieraiden seitsemäs maali. Samuli Virtanen laukoi siniviivalta ja Peteris Pujats ohjasi maalin edustalta illan toisen maalinsa ajassa 52:11. Toinen syöttäjä tähänkin ylivoimamaaliin oli Joona Vainio.

Riemun sikamaiset otteet saivat jatkoa pelikellon näyttäessä aikaa 56:05 kun jo toisessa erässä sikaillut Hermanni Salomaa taklasi suoraan päähän Miku Ronkaista saaden tempustaan ottelurangaistuksen. Santtu Ahonen kävi hieman opettamassa Salomaata ja sai tästä kaksi minuuttisen. Miku ei onneksi loukkaantunut. Riemun Janne Kettunen karkasi alivoimalla vaarallisesti läpi mutta Petrus Lintonen torjui komeasti. Viime hetkillä Palloseura osui vielä kerran ylivoimalla, Miku Ronkainen kosti maalillaan Salomaan sikailut ja viimeisteli reboundista loppunumeroiksi 2-8 ajassa 59:52. Syöttöpisteet illan päätös osumaan kuittasivat Jyri Waajakoski ja Otto Rantanen.

2 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Otto Rantanen