Palloseura lähti lauantaina Tampereelle tasoittamaan Suomi-sarjan puolivälieräsarjaa Kooveetä vastaan. Näin myös tapahtui kun avausmaalista asti ottelua johtanut Palloseura kesti loppuun saakka ja tasoitti ottelusarjan 4-5 vierasvoitolla. Sarja jatkuu jo sunnuntaina Forssassa klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Ottelun maalit

0-1 maalissa Palloseura pelasi ylivoimaa kun Koovee oli syyllistynyt väärään vaihtoon. Ylivoima ei ensin oikein lähtenyt pyörimään mutta kun sitä oli puolisen minuuttia jäljellä Jeffrey Lawman sai kiekon voitetun aloituksen jälkeen ja syötti siniviivan tuntumaan Jyri Waajakoskelle joka käytti kiekon Joona Talalla. Tala passasi takaisin ja Waajakosken veto suoraan syötöstä yllätti Koovee-vahti Tomi Ristelin ajassa 7:27.

0-2 maali syntyi niinikään ylivoimalla, Risteli nosti kiekon katsomoon ja sai kaksi minuuttisen joka ehti vanheta vain 8 sekuntia kunnes Aleksi Karlsson laukoi b-pisteen kaarelta takakulmaan Palloseuran kahden maalin johtoon, syöttäjinä olivat Waajakoski ja Konsta Härkönen. Osuma syntyi ajassa 17:33.

1-2 maali tuli Palloseuran pelatessa jälleen ylivoimaa. Mikko Sulonen oli jäähyllä huitomisesta heti toisen erän alussa. Koovee pääsi jo kertaalleen kahdella yhtä vastaan alivoimalla mutta tämän Palloseuran MV Henri Viitala selvitti hienolla torjunnallaan mutta sitten Henri Sandvik nappasi kiekon Palloseuran puolustukselta Kooveen siniviivalla ja luisteli karkuun viimeistellen kavennuksen ajassa 21:23.

1-3 maali tuli jälleen ylivoimalla, Antti Hilden oli tälläkertaa istunnolla ja Eetu Moberg sai hyvän syötön maalintakaa Mikko Jaakkolalta ja laukoi komeasti osuman maalin edestä. Tommi Takaveräjä oli toinen syöttäjä. Maali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 26:47.

Kooveen 2-3 kavennus oli ensimmäinen maali joka tehtiin täysin miehistöin. Ex-FPS peluri Ville Lehtonen pääsi laukomaan muutamasta metristä osuman hieman ennen erän puoliväliä. Hilden ja Jaakko Kerisalmi tekivät esityön.

Palloseura meni jälleen kahden maalin johtoon ajassa 33:48, Joona Vainio karvasi kiekon Palloseuralle ja syötti Tommi Takaveräjälle joka malttoi hyvin ja näki viivalta nousevan puolustaja Mikko Pehkosen jonka terävä laukaus painui verkkoon ja tilanne oli 2-4.

Koovee ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, Eetu Salmelan istuessa jäähyä koukkamisesta teki Hilden numeroiksi 3-4, syöttäjinä Lehtonen ja puolustaja Jouni Aalto. Hildenin terävä lämäri upposi maskissa olleen Viitalan kainalosta verkkoon.

Kolmanteen erään Koovee tuli luonnollisesti hakemaan tasoitusta mutta niin vaan Palloseura meni jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 43:41. Aleksi Karlsson piti hyvin kiekon hyökkäysalueella ja eteni kohti kulmaa lähettäen syötön maalille jossa Eetu Moberg oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kiekko Eetun kautta maaliin ja numerot 3-5. Syöttöpisteen kuittasi myös Joni Vuorela.

Koovee tuli kuitenkin vielä kerran maalinpäähän , Jouni Aalto laukoi siniviivalta ja kiekko yllätti ruuhkan takaa tulleena Viitalan ja tilanne oli 4-5 ajassa 50:51, syöttäjinä jälleen Lehtonen ja Hilden.

Ratkaisu

Kooveella oli kavennusmaalin jälkeen vielä ylivoimaa mutta siinä kiekko poltti sen verran ettei mitään vaarallista saaneet aikaiseksi. Toki kerran tolppa oli Viitalan apuna kun ylivoimalla siniviivaveto osui tolppaan ja siitä sopivassa kulmassa ulos. Lopun jäähyily pilasi lopullisesti Kooveen mahdollisuudet, ensin Antti Törmänen otti selästä taklaamisesta 2+10, sitten Niklas Kumpu sai kakkosen ja kun Koovee vielä syyllistyi jälleen väärään vaihtoon toiseksi viimeisellä minuutilla pääsi Palloseura pitämään kiekkoa kahden miehen ylivoimalla eikä Koovee saanut otettua 48 kertaa torjunutta Risteliä pois maaliltaan. Henri Viitala venyi kiekon eteen 41 kertaa.

Erikoisuus

Koovee pääsi alivoimalla neljä kertaa maalipaikkaan onnistuen siis kertaalleen. Kaksi muuta läpiajoa Viitala selvitti samoin kuin edellä mainitun kahdella-yhtä vastaan tilanteen.

Tähdet

3 tähteä Eetu Moberg , Kapteenilta vahvaa suorittamista kahden maalin myötä

2 tähteä Mikko Saikkonen, todella uhrautuvaa pelaamista , useita hienoja blokkeja

1 tähti Aleksi Karlsson, hieno maali ja hieno syöttö 4-5 maaliin vahvan luistelun ohessa.

-Palattiin taas lähelle sitä tasoa, mitä parhaimmillaan ollaan esitetty. Ehkä pientä playoff -jännitystä tai jotain sen tyyppistä oli ajoittain havaittavissa. Maalinteossa onnistuttiin mukavasti ja puolustuksessa oli varsin uhrautuvaista touhua, niinkuin asiaan kuuluukin. Viitala napsi tärkeitä koppeja yli 40 mietiskeli Palloseuran valmennuksen puhemies MV-valmentaja Ville Nyrönen ottelun tauottua.