Suomi-sarjan ylempi jatkosarja jatkui Palloseuran osalta lauantai-iltana Nokialla Pyryn vieraana. Palloseura oli voittanut kauden molemmat aiemmat kohtaamiset ja onnistunut pitämään Nokialaiset nollilla molemmissa otteluissa.

Tällä kertaa myös Pyry onnistui maalinteossa kun isännät siirtyivät 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 4:22. Juho Painilainen käänsi Joni Laitelan syötön ohi Petrus Lintosen.

Palloseura tuli 1-1 tasoihin ajassa 8:59, Santeri Metsänen Pyryn maalilla torjui Peteris Pujatsin ensimmäisen yrityksen mutta joutui antautumaan toisen yrityksen edessä. Tasoitusmaaliin syöttöpisteet kuittasivat Kristian Tikka ja Otto Rantanen.

Palloseura hallitsi tilastojen valoissa avauserää kun Metsänen joutui torjumaan 16 kertaa ja Petrus Lintonen Palloseuran maalilla selvisi viidellä torjunnalla. Pyry kuitenkin laukoi ylärimaan juuri ennen Palloseuran tasoitusmaalia ja kilautti alussa myös tolppaa.

Toisen erän alussa Peteris Pujats oli päästä hyvään maalipaikkaan mutta Pyryn puolustus ehti hätiin.

Pyry meni 2-1 johtoon erän toisella minuutilla, Markku Flinck jätti taakse ja Waltteri Selimgerei tykitti Pyryn johtoon.

Pyryn maali oli erän ainoa. Erä oli tasainen, torjunnat menivät Metsänen 9 ja Lintonen 11. Paikkoja oli molemmilla, Samuli Virtanen tykitti hyvin mutta Metsäsen räpylä piti. Jyri Waajakoski nousi hyvin maalille mutta ei onnistunut ohittamaan Metsästä. Samoin toisessa päädyssä Petrus Lintonen torjui upeasti Topi Salmelan vedon. Erän lopulla Palloseura pääsi kahteenkin otteeseen kokeilemaan ylivoimapeliä joka melko mukavasta pyörityksestä huolimatta ei tuottanut tulosta joten kolmanteen lähdettiin siis Pyryn johtaessa 2-1.

Kolmas erä alkoi Palloseuran kannnalta mukavasti sillä heti ensimmäisellä minuutilla Kristian Tikka ohjasi Eetu Salmelan siniviivakudin maaliin ja tilanne oli 2-2. Otto Rantanen kuittasi myös syöttöpisteen tasoitusmaaliin. Palloseuralla oli pari minuuttia myöhemmin hieno tilaisuus mennä johtoon kun Joona Vainio karkasi alivoimalla läpi mutta laukoi ohi maalin. Joona Tala kulutti tällöin jäähypenkkiä.

Veeti Vuorio sai yrittää maalin edestä johtomaalin tekoa seitsemännen minuutin alkaessa mutta Metsänen onnistui torjunnassaan. Seuraavassa vaihdossaan pari minuuttia myöhemmin Veeti Vuorio nousi yli hyökkäys siniviivan ja löysi keskeltä Joona Talan joka jatkoi suoraan syötöstä kiekon verkkoon ohi Metsäsen ja Palloseura meni 2-3 johtoon ajassa 49:19, toinen syöttäjä oli Joni Vuorela.

Pyryllä oli loistava tasoituspaikka parisen minuuttia myöhemmin kun Jesse Kalliosalo pelattiin läpiajoon, Petrus Lintonen nappasi vedon kuitenkin näyttävästi hanskallaan. Erän 13 minuutin kohdalla Jukka-Pekka Kurtelius oli puolestaan nokikkain Metsäsen kanssa mutta Metsänen venyi luistintorjuntaan.

Toiseksi viimeisellä minuutilla Pyry otti Santeri Metsäsen pois maaliltaan saatuaan pitkänkiekon jälkeisen alotuksen Palloseuran päätyyn. Markku Flinck voitti aloituksen taakse ja Waltteri Selimgerei syötti viivaa pitkin Riku Väkiparralle jonka tarkka siniviivaveto tuotti tulosta ja Pyry onnistui nousemaan tasoihin 3-3.

Viimeisen minuutin alkaessa Selimgerei nousi hyökkäykseen ja näki siniviivalta nousevan puolustaja Lauri Oksan joka laukoi mutta Petrus Lintonen tuli hienosti vastaan ja peitti laukauksen. Jatkotilanteessa Markku Flinck rynni päätyyn kiekon perään ja kaatoi kiekon tavoittelutilanteessa Joni Vuorelan, tuomari palkitsi tempun 2 minuutin rangaistuksella joten Palloseura pääsi ylivoimalle. Pyryläiset eivät olleet lainkaan tyytyväisiä kyseiseen vihellykseen.

Joona Tala ja Jyri Waajakoski rakensivat ja pelasivat kiekon neliön keskelle josta Jukka-Pekka Kurtelius laukoi suoraan syötöstä yläkulmaan ohi Metsäsen ja Palloseura meni 3-4 johtoon ajassa 59:28.

Pyry otti maalin jälkeen aikalisän mutta Palloseura pelasi tarkasti eikä isäntäjoukkue päässyt enää maalipaikoille joten Palloseuralle riemukas 3-4 vierasvoitto ja 3 pistettä Nokialta! Kolmannessa erässä Petrus Lintonen torjui 11 kertaa ja Santeri Metsänen 9 kertaa.

3 tähteä Jukka-Pekka Kurtelius

2 tähteä Joona Tala