Palloseura sai vuoden viimeiseen otteluunsa vieraakseen S-Kiekon Seinäjoelta. Numerot pysyivät pitkään tasaisena vaikka Palloseura oli ottelussa hallitseva osapuoli. Lopulta hallinta kuitenkin toi myös tulosta ja pisteet jäivät Forssaan maalein 4-1.

Avauserän alkua Palloseura hallitsi melko selvästi. S-Kiekko joutui alivoimalle kun Marko Potila joutui koukkaamisesta boxiin viidennellä minuutilla. Hyvä pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Pian ylivoiman jälkeen Palloseura kuitenkin meni 1-0 johtoon. Totte Moberg ja Joona Vainio rakensivat ja Niko Ojala nousi siniviivalta ympyröiden väliin ja laukoi Vainion passista komean osuman ajassa 6:49.

Avauserä eteni Palloseuran komennossa mutta lisäosumia ei syntynyt. Leevi Kannisto karkasi läpiajoon mutta ei onnistunut maalinteossa ja hetkeä myöhemmin Otto Rantasella oli hyvä maalipaikka mutta Juho Niku torjui jälleen. Kaikkiaan Juho Niku torjui S-Kiekon maalilla avauserässä 15 kertaa kun Topi Salokannas Palloseuran maalilla selvisi 7.llä torjunnalla.

Vainiolle tuomittiin jäähy ajassa 15:23 mutta S-Kiekon Eemeli Alanen joutui lähes heti myös jäähylle. Tasavoimalla Moberg järjesti Samuli Virtaselle hienon maalipaikan mutta Niku kesti. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin harvinaisen paha tuomarivirhe kun Joni Vuorela passitettiin päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuutin jäähylle tilanteesta josta ei olisi kuulunut antaa edes kaksi minuuttista! (Tämän voi jokainen itse tarkistaa Ruutu+ lähetyksestä ajassa 28:30)

S-Kiekko siis pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla mutta Palloseuran alivoima toimi hyvin. Toinen erä oli torjuntojen osalta tasaisempi kun Niku torjui 7 kertaa ja Topi 8 kertaa. Aleksi Karlsson laukoi komeasti mutta tolppa pelasti vierasjoukkueen. S-Kiekon parhaat paikat olivat toisen erän 14 minuutin kohdalla kun Potila nousi maalille ja Antti Pöllänen pääsi irtokiekkoon mutta Topi Salokannas torjui upeasti. Pari minuuttia myöhemmin Reeti Polon pääsi yrittämään hyvästä paikasta mutta Topi Salokannas venytti patjan upeasti eteen. Erän ainoa tilastomerkintä tuli erän viimeisellä minuutilla kun Pasi Palmumäki passitettiin jäähylle kampituksesta ajassa 39:41.

Kolmas erä siis alkoi S-Kiekon ylivoimalla ja tilanne vaikeutui ajassa 41:12 kun Miku Ronkainen kolasi Mikko Saikkosen ja sai tempustaan laitataklauksesta 2+10. S-Kiekko tarvitsi kahden miehen ylivoimaa vain 9 sekuntia kunnes Lauri Haimakainen laukoi Mikko Saikkosen syötöstä pelin tasoihin.

Palloseura pääsi puolestaan ylivoimalle kun Antti Pöllänen syyllistyi keskialueella kampitukseen ajassa 43:34. Ylivoimalla Jukka-Pekka Kurtelius ja Jyri Waajakoski pelasivat hienosti yhteen ja Waajakoski nousi neliön keskelle ja laukoi Palloseuran 2-1 johtoon ajassa 44:09, maalin toinen syöttäjä oli Otto Rantanen.

Jos ei toisessa erässä ollut montaa tilastomerkintää niin kolmannessa niitä riitti. Maalin jälkeen S-Kiekon Elian Märijärvi joutui huitomisesta jäähylle mutta minuuttia myöhemmin puntit tasoittuivat kun Leevi Kannisto sai jäähykomennuksen koukkaamisesta , anteeksi vaan mutta oli jälleen tosi helppo. Samuli Virtanen puolestaan istui myös koukkaamisesta. S-Kiekko ei kuitenkaan saanut peliä tasoihin ja tultuaan täysilukuiseksi Palloseura otti 3-1 johdon ajassa 51:00. Joona Vainio nousi hienosti maalille ja Niklas Saha laukoi irtokiekon toisella yrittämällä verkkoon. Maalin toinen syöttäjä oli Leevi Kannisto.

Seuraavalla minuutilla alkoi ottelussa olla jo ratkaisun makua. J-P Kurtelius toi kiekon ylös ja siirsi laitaan Aleksi Karlsonille joka jatkoi maalin eteen Veeti Vuoriolle joka ohjasi kiekon verkkoon ajassa 52:12 ja tilanne oli 4-1. Tämä jäi illan viimeiseksi maaliksi vaikka viimeisen minuutin alkaessa mainiolla pelipäällä ollut Joona Vainio haki maalin kiulmalta Jyri Waajakosken mutta Niku onnistui torjunassaan. Kolmannessa erässä Topi Salokannas joutui torjumaan 10 kertaa, koko ottelussa 25 kertaa torjuntaprosentin ollessa komea 96,15% . Juho Niku napsi kolmannessa erässä 8 torjuntaa, koko ottelussa 30 torjuntaa.

Suomi-sarjassa alkoi Palloseuran osalta jo joulutauko johon Palloseura lähti sarjakärkenä. Kakkosena oleva K-Espoo on 2 pistettä perässä mutta pelannut yhden ottelun vähemmän. Kevätkausi alkaa todellisilla herkkupaloilla kun FPS ja K-Espoo kohtaavat peräkkäisinä päivinä, ensin Forssassa perjantaina 3.1-20 ja heti seuraavana päivänä 4.1-20 Espoossa.

3 tähteä Joona Vainio

2 tähteä Jyri Waajakoski