Palloseura lähti tasoittamaan Suomi-sarjan välieräsarjaa sunnuntai-iltana kotihallissaan. Ja näin myös tapahtui sillä Hokki sai poistua kauden ennätysyleisön, 1180, edestä 5-2 tappion kärsineenä!

Palloseura aloitti hyvin ja meni ajassa 3:27 1-0 johtoon, Mikko Vainikka syötti maalin taakse Veeti Vuoriolle joka jatkoi Jukka-Pekka Kurteliukselle joka laukoi pakin jaloista ja Hokki-vahti Lari Kukkohovi oli yllätetty ensimmäisen kerran. Avausmaalin tehnyt kolmikko oli lähellä maalin tekoa myös seuraavassa vaihdossaan mutta Kukkohovi torjui ensin Kurteliuksen vedon ja jatkossa Vuorion yrityksen.

Palloseura joutui illan ensimmäiselle alivoimalle kun Joona Vainio joutui korkeasta mailasta jäähylle ajassa 7:42 , Palloseura pelasi todella vahvaa alivoimaa eikä Hokki päässyt kunnon tekopaikoille. Vainio joutui uudelleen jäähylle, tällä kertaa koukkaamista ajassa 14:03,  Hokin paras tilanne kun Tommi Klemetti kilautti tolppaa. Palloseura pääsi yv:lle ajassa 17:20 kun Risto Mattila joutui jäähylle estämisestä. Aleksi Karlsson pääsi takatolpalta yrittämään mutta Kukkohovi torjui. Jäähyn lopulla Peteris Pujats nosti läheltä yli. Viimeisellä minuutilla Miku Ronkainen lennätti komealle, puhtaalla lonkkataklauksella jäähyltä pois päässeen Mattilan. Avauserä Palloseuralle 1-0.

Toisen erän alussa J-P Kurtelius pääsi laukomaan maalin edestä Paul Manushinin syötöstä mutta laukoi ohi maalin. Erän puolivälin jälkeen Hokki kehitti hyvän tilanteen joka päättyi Jarkko Harjulan pahaan ohjaukseen maalin edestä mutta Petrus Lintonen torjui. Ajassa 31:19 Hokin Erno Räisänen joutui huitomisesta jäähylle, laukauksia tuli kuitenkin turhan vähän , jäähyn lopulla Toomas Veijola kuitenkin laukoi ja yläriman kilahdus pelasti Hokin. Hokki sai hieman otetta peliin toisen erän loppupuolella mutta Petrus LIntonen torjui varmasti. Aivan erän viimeisellä sekunneilla Paul Manushin syötti Peteris Pujatsin vapaaksi maalin eteen mutta Pujats ajautui hieman liian lähelle maalia ja Kukkohovi peitti tilanteen joten toinen erä oli maaliton.

Heti kolmannen erän alussa, ajassa 40:30 Tommi Klemetti joutui koukkaamisesta jäähylle, Hokki pääsi vaaralliseen vastaiskuun av:llä mutta Markus Still laukoi hyvästä paikasta yli. Fopsin paras paikka oli kun Hokki tuli jo täyteen , Samuli Virtanen laukoi mutta Kukkohovi kesti.

Tultuaan täysilukuiseksi Hokki nousi hyvään hyökkäykseen joka päättyi Jarkko Harjulan tolppavetoon, Palloseura purki tilanteen pitkälläkiekolla. Seuranneesta aloituksesta syntyi Hokin tasoitus voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen, Markus Still laukoi yläkulmaan Oscar Leppäsen alotusvoiton jälkeen ajassa 42:56.

Paul Manushin laukoi hyvän vedon vajaa pari minuuttia myöhemmin, Kukkohovi pudotti mutta tuomari vihelsi turhan äkkiä poikki eikä Palloseura pääsyt tekemään johtomaalia. Johtomaali syntyi kuitenkin ajassa 47:02 kun Veeti Vuorion poikkisyöttö tavoitti Miku Ronkaisen joka laukoi komeasti takakulmaan 2-1. Maalin toinen syöttäjä oli Toomas Veijola.

Paul Manushin passitettiin jäähylle ajassa 7:30 , Palloseuran av oli kuitenkin tosi vahvaa eikä Hokki ollut lähelläkään maalia. Sen sijaan toisessa päädyssä Tuomas Pyyhtiän veto upposi yläkulmaan ajassa 50:34 ja numerot olivat 3-1. Peteris Pujats syötti ensin kulmaan Paul Manushinille joka jatkoi siniviivalle Pyyhtiälle. Manushin ehti samalla jo maskimieheksi maalin eteen.

J-P Kurtelius sai huitomisesta jäähy ajassa 52:15 mutta minuuttia myöhemmin Hokin Jere Erkkilä sai jäähyn kiekon sulkemisesta joten jatkettiin tasavajaalla. Hokki kehitti tasavajaalla pahan hyökkäyksen mutta Lintonen onnistui torjumaan Heikki Klemetin vedon. Palloseuran päästyä yv:lle Mikko Saikkonen laukoi hyvin mutta Kukkohovin räpylä oli oikeassa kohdassa vaikka hän ei varmasti nähnyt kiekkoa ruuhkan läpi.

Ajassa 56:29 syntyi Hokin 3-2 kavennus kuin varkain kun Jere Erkkilä katkoi Palloseuran avaus syötön ja karkasi keskeltä läpi ujuttaen kiekon maaliin Lintosen patjojen välistä.

Seuraavassa vaihdossa Palloseura meni kuitenkin uudelleen kahden maalin johtoon ajassa 56:41 kun Aleksi Karlsson viimeisteli maalin edestä, syöttäjä oli Eetu Moberg. Hokki otti heti maalin jälkeen aikalisän.

Lari Kukkohovi otettiin pois maaliltaan ajassa 57:22 ja Hokki yritti riskillä kavennusta, Miku Ronkainen kuitenkin karkasi maalin tekoon ja teki tyhjiin 5-2 ajassa 57:46. J-P Kurtelius syötti illan viimeisen maalin. Viimeisellä minuutilla Vainio ja Räisänen jatkoivat Kajaanissa kesken jäänyttä ”keskustelua” ja molemmille kakkonen. Numeroihin tämä ei enää tuonut muutosta joten tulos 5-2 tiesi sitä että myös Palloseuran kevään toinenkin playoff sarja venyi viidenteen otteluun ja saa ratkaisun tiistaina.

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Tuomas Pyyhtiä