Palloseura ja Porvoon Hunters tarjosivat hyvää jääkiekkoviihdettä lauantai-iltana Forssan Jäähallissa pelatussa ottelussa. Jännitys säilyi loppuun saakka sillä Palloseuran 4-3 voitto varmistui vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Ennen ottelua Petrus Lintonen kukitettiin, 200 ottelua Palloseuran paidassa ja yhteensä 300 ottelua Suomi-sarjassa joka on eniten kaikista maalivahdeista.

Itse ottelun avauserässä Palloseura otti ohjat käsiinsä halliten ensimmäistä kymmenminuuttista mutta erän toisella puoliskolla myöskin Hunters pääsi kokeilemaan Petun torjunta virettä todeten sen hyväksi. Avauserän jälkeen tilanne oli maaliton.

Toinen erä eteni viidennelle minuutille kun Aleksi Karlsson kuljetti vahvasti kiekkoa maalin takaa ja löysi keskeltä Jyri Waajakosken joka laukoi Palloseuran 1-0 johtoon. Niko Ojala oli maalin toinen syöttäjä.

Palloseuralla oli hyvä tilanne toiseen maaliin mutta Miku Ronkainen kilautti tolppaa. Hunters onnistui tasoittamaan pelin ajassa 28:35. Peteris Pujats peitti Ville Östermanin ensimmäisen vedon mutta kiekko pomppasi takaisin Östermanille joka nousi siniviivalta maalin tekoon, terävä laukaus keskeltä ohitti Petrus Lintosen. Huntersilla oli loistotilanne mennä johtoon kun Joakim Kukkonen vapautettiin läpi mutta Petu Lintonen piti numerot ennallaan. Tilannetta edelsi Joel Lehtoseen kohdistunut kova taklaus , Joel loukkasi itseään hieman tilanteessa ja hänen kerätessä itseään kohti vaihtoaitiota Huntersin Kukkonen karkasi läpiajoon.

Toiselle tauolle lähdettiin kuitenkin Palloseuran johtaessa 2-1. Pelikello näytti aikaa 37:00 kun Rene Pylvänäisen veto viivasta yllätti Hunters-vahti Lari Kukkohovin. Maalin syötti Jukka-Pekka Kurtelius ja syöttöpiste myös Joel Lehtoselle. Aleksi Karlsson teki ansiokasta työtä maskimiehenä Kukkohovin edessä.

Kolmas erä viivästyi kun Jape Zambonia ajaessaan huomasi että päätyplexi oli lohjennut joten toinen tauko venyi koska plexi piti vaihtaa.

Hunters tuli terävämpänä pitkältä tauolta ja heti 10 sekunnin kohdalla Österman pelattiin läpi mutta Petrus Lintonen torjui. Hunters jatkoi pyöritystä ja Palloseura joutui lyömään pitkän kiekon eikä päässyt vaihtamaan. Tämä kostaantui ja Hunters tasoitti pelin ajassa 40:46. Patrik Mallenius syötti ja Nico Björkbacka laukoi suoraan poikittaissyötöstä numerot tasoihin.

Palloseura sai otetta peliin mutta kiekkoa ei saatu Kukkohovin vartioimaan maaliin vaikka esim. Peteris Pujats vapautettiin läpi. Palloseura työllisti Kukkohovia kolmannessa erässä 16 torjunnan edestä kun Petrus Lintonen torjui kolmannessa erässä 8 kertaa. Jukka-Pekka Kurteliuksen istuessa jäähypenkillä pelasi Palloseura erittäin vahvaa alivoimaa, Miku Ronkainen hassutteli vastustajaa ja vapautti Niko Ojalan hienolla oivalluksella maalipaikkaan mutta Kukkohovi torjui.

Palloseuran hyvä painostus ei kuitenkaan siis tuottanut tulosta ja ajassa 57:37 tuli kylmä suihku kun Hunters otti 2-3 johdon. Joni Still katkaisi keskialueella Palloseuran hyökkäyksen ja syötti täyteen vauhtiin Reno Goodwinille joka viimeisteli varmasti. Asko Rantanen kutsui maalin jälkeen Palloseuran välittömästi aikalisälle.

Petrus Lintonen luisteli vaihtoaitioon ajassa 59:02 ja lähes heti Palloseura tasoitti ottelun! Leevi Kannisto kaivoi kulmasta kiekon ja Joni Vuorela syötti keskelle johon porhelsi Miku Ronkainen, Mikun upea tykitys maalin kattoon antoi Kukkohovin juomapullolle kyytiä ja numerot olivat 3-3 ajassa 59:08. Tämä tiesi että ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla oli kolmella kolmea vastaan pelatessa tilanteensa mutta maaleja ei syntynyt. Palloseuran paras paikka oli Aleksi Karlssonilla joka tuli hienosti maalipaikkaan mutta nosti yli.

Voittolaukauskilpailun aluksi Petrus Lintonen torjui Huntersin Teemu Väisäsen vedon. Palloseuran Leevi Kannisto kilautti tolppaa. Ratkaisu tuli toisessa parissa kun Miku Ronkainen laukoi komeasti rystyllä maalin. Petrus Lintonen nollasi kaikki Huntersin laukojat joten Mikun maali riitti lisäpisteeseen ja ratkaisi Palloseuralle 4-3 voiton.

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Petrus Lintonen