Palloseura matkasi torstaina vastavierailulle Järvenpäähän harjoitusottelun merkeissä. Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa FPS oli ollut vahvempi Forssassa pelatussa ottelussa maalein 3-1.

Avauserässä maalitilanteet kortilla

Avauserässä tilanteet olivat suht vähissä. Palloseuran parhaat paikat olivat Tommi Takaveräjällä jolle Kasper Ruohonen syötti maalin eteen. Tommi ajautui kuitenkin liian lähelle Haukkojen Virolaisvahti Danil Seppesta joka onnistui peittämään. Jyri Waajakoski pääsi laukomaan hyvästä paikasta kun Aleksi Karlsson järjesti maalipaikan mutta etukulmasta yli.

Haukkojen Nikolas Ulessi pääsi kerran kokeilemaan Topi Salokannaksen refleksejä joutuen toteamaan ne hyviksi. Erän viimeisellä minuutilla Moses Mustonen sai laukaista aivan vapaasti keskeltä mutta laukoi yli.

Avauserän torjunnat olivat Seppenen 9 ja Salokannas 7.

Hämäläinen vie Palloseuran johtoon

Toisen erän neljännellä minuutilla Karlsson laukoi terävästi mutta Seppenen kesti. Haukoilla oli myös paikkansa, Vikke Terho pääsi laukomaan keskeltä mutta Salokannas torjui varmasti.

Palloseura otti 0-1 johdon ajassa 27:10 , Juuso Hämäläinen sai kiekon harhasyötöstä b-pisteen kaarella ja laukoi terävästi takanurkkaan. Seuraavassa vaihdossa Haukat oli lähellä tasoitusta kun Jussi-Pekka Jokinen laukoi läheltä mutta Salokannas sai patjan eteen.

Illan ensimmäinen jäähy tuli ajassa 29:54 kun Haukkojen Leevi Leipijärvi joutui jäähykoppiin kampituksesta. Palloseura ei kuitenkaan saanut mitään vaarallista aikaiseksi.

Takaveräjä järjesti hienon paikan Konsta Härköselle kun erä oli vanhentunut 13 minuuttia mutta Seppenen nappasi Konstan vedon hanskallaan.

Kasper Ruohonen pääsi hienon syöttökuvion päätteeksi nokikkain Seppesen kanssa mutta ei onnistunut maalin teossa. Seppeselle tuomittiin jäähy ajassa 38:14 maalin siirtämisestä. Ylivoima päättyi kuitenkin kun Joona Tala rikkoi  Haukkojen hyökkääjää joka haki kiekkoa Palloseuran maalin takaa ajassa 39:12. Aivan erän viimeisellä sekunnilla Härkönen laukoi ja Seppenen pomputti kiekon vain hieman maalin ohi. Torjuntoja toisessa erässä molemmille 9.

Palloseura hukkaa kahden maalin johdon

Kolmas erä ehti vanhentua vain 3 sekuntia kun Joni Vuorela joutui kampituksesta Talan seuraksi ja Palloseuralle minuutin verran 3vs5 alivoimaharjoitusta. Palloseura kesti tämän hyvin  samoin kuin Vuorelan jäähyn lopun. Erän kuudennella minuutilla Ruohonen purjehti koko kentän läpi mutta nosti yli. Waajakoski ja heti perään Vuorela laukoivat hyvistä paikoista mutta Seppenen venyi eteen.

Palloseura siirtyi kahden maalin johtoon ajassa 49:46, Niklas Sillanpää toi kiekon komeasti ylös ja syötti maalin takaa Joona Vainiolle joka varmasti ohitti Seppesen.

Haukat kuitenkin onnistuivat kaventamaan ajassa 50:57 kun Ramil Jokinen laukoi päädystä tulleen kiekon Salokannaksen alta verkkoon ja numeroiksi 1-2.

Haukat nousi tasoihin ajassa 55:05 kun forssalaiset hukkasivat kiekon hyökkäyssiniviivalla ja Jonne Juntheikki karkasi läpiajoon ja viimeisteli tolpan kautta tasoituksen. Tämän jälkeen Haukkojen puolustaja Aleksander Kuzmin oli noussut maalin eteen ja oli lähellä maalin tekoa mutta Salokannas pelasti. Pian oli Hämäläisellä ratkaisun paikka mutta nyt puolestaan Seppenen selvitti tilanteen. Kolmannessa erässä Salokannas torjui 8 kertaa ja Seppenen 9 kertaa.

Ottelu meni jatkoajalle numeroissa 2-2.

Salmela ratkaisee

Kolmella kolmea vastaan pelattua jatkoaikaa Palloseura hallitsi selkeästi, kiekko pyöri suurimman osan Haukkojen päädyssä ja ajassa 63:43 Eetu Salmela laukoi läheltä 2-3 voittomaalin Otto Rantasen hyvästä poikittaissyötöstä.  Jatkoajalla oli myös pientä poikapainia kun Hämäläinen rynni maalille ja sai Haukkojen puolustajan niskaansa, molemmille tuomittiin 2 minuuttinen.

Haukat – FPS 2-3ja (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)

0-1 27.10 Juuso Hämäläinen
0-2 50.46 Joona Vainio (Niklas Sillanpää)
1-2 50.57 Ramil Jokinen (Juha Puurula)