Palloseura matkasi Sunnuntaina päiväpeliin Jyväskylään D-Kiekon vieraaksi. Vahva vieraspelaaminen sai jatkoa myös Jyväskylässä!

Heti ensimmäisillä sekunneilla Palloseura kehitti vaarallisen tilanteen kun Peteris Pujats laukoi Jyri Waajakosken järjestämästä paikasta mutta Antti Makkonen D-Kiekon maalilla selvitti tilanteen. Toisella minuutilla D-Kiekon Samuli Yliniva laukoi siniviivan tuntumasta ja Petrus Lintosen vartioiman maalin tolppa kilahti. Seuraavalla minuutilla Samuli Virtanen syötti hienosti luukulle mutta Leevi Kannisto ohjasi ohi maalin. D-Kiekko kehitteli vielä pari vaarallista tilannetta mutta sitten alkoi Palloseuran kolmeminuuttinen!

Ensin Totte Moberg voitti hyökkäyspään aloituksen taakse, Kristian Tikka laukoi ja Miku Ronkainen laittoi Makkosen pudottaman kiekon verkkoon ajassa 7:58 ja Palloseura meni 0-1 johtoon.

Erä eteni puoliväliin kun Aleksi Karlsson ja Peteris Pujats sahasivat poikittaissyötöillä D-Kiekon puolustuksen auki ja Jyri Waajakoski eteni keskeltä laukaisupaikkaan, tarkka veto upposi ohi Makkosen ja numerot 0-2 ajassa 10:03.

Ja hetken kuluttua Palloseura johti jo 0-3 , Santtu Ahonen vapautti Miku Ronkaisen läpiajoon eikä Miku jättänyt Makkoselle mitään mahdollisuuksia torjuntaa vaan Palloseuran kolmas maali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 10:37.

Erän viimeisellä minuutilla D-Kiekko onnistui kaventamaan eränumeroiksi 1-3 kun Taneli Lappalainen onnistui läheltä yllättämään Petrus Lintosen.

Toinen erä alkoi Palloseura  hyvällä minuutin kestäneellä painostuksella mutta tulosta ei syntynyt. Toisella minuutilla Joona Vainio taklasi hvyin maalipaikalle noussutta hyökkääjää mutta loukkaantui muutamaa sekuntia myöhemmin D-Kiekon pelaajan laitataklauksesta. D-Kiekko pääsi hetrkeä myöhemmmin yrittämään ylivoimalla kun Joni Leppikoski joutui jäähylle myöhästyneestä taklauksesta. Palloseuran alivoima oli hyvää ja jäähy kestettiin vaikka Petrus Lintonen joutui pari kertaa torjumaan. Jäähyn jälkeen ote säilyi isännillä kunnes ajassa 27:22 Atte Töyry joutui korkeasta mailasta boxiin. Palloseuran yv ei kuitenkaan lähtenyt toimimaan ja D-Kiekko kesti helposti alivoiman.

D-Kiekko puolestaan sai yrittää ylivoimalla kun Samuli Virtanen määrättiin jäähylle ajassa 31:42 koukkaamisesta. Ylivoima pyöri hyvin ja sen lopulla Petrus Lintonen joutui kovaan paikkaan mutta torjui hienosti D-Kiekon hyvän tilanteen.

Palloseuralle tarjottiin hienoa tilaisuutta neljännen maalin tekoon kun peräti kolme pelaajaa rynni kohti D-Kiekon maalia mutta Aleksi Karlsson ei onnistunut viimeistelyssä. Toisessa päädyssä puolestaan Petrus Lintonen torjui hienosti Juho Häyrisen muutamasta metsristä lähteneen vedon.

Palloseura meni 1-4 johtoon ylivoimalla ajassa 37:54. D-Kiekko yritti purkua jonka Aleksi Karlsson katkoi siniviivalla, kiekko pomppi Otto Rantaselle joka huomasi että Leevi Kannisto oli jäänyt maalin eteen vapaaksi ja Leevi viimeisteli varmasti joukkueensa neljännen maalin.

Heti kolmannen erän alussa Petu Lintonen torjui hienosti Valtteri Tiaisen yrityksen maalin edestä. Ja sitten seuraavalla minuutilla Palloseura otti 1-5 johdon, Totte Moberg syötti pitkällä syötöllä Miku Ronkaiselle joka jatkoi takatolpalle josta Kristian Tikka viimeisteli tutun tehokkaasti. Palloseura pääsi pari minuuttia myöhemmin ylivoimalle mutta Makkonen onnistui torjumaan sekä Joona Talan että Otto Rantasen vedot.

D-Kiekko onnistui kaventamaan ajassa 46:19 kun Henri Niemi onnistui maalin edestä tuikkamaan suoraan päädystä tulleesta syötöstä kiekon Petrus Lintosen suojien kautta verkkoon. Vielä samalla minuutilla Leevi Kannisto joutui jäähylle mutta Palloseuran alivoima kesti hienosti.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan ajassa 50:27 numeroiksi 3-5 kun Samuli Ylinivan ohjaus ylitti tuomariston mielestä maaliviivan, Santtu Ahonen oli hyvin siivoamassa kiekkoa väljemmille vesille mutta tuomaristo näytti maalia. Päätuomari katseli tilannetta laidan vierestä mutta näyttö oli selvä. Maalin jälkeen D-Kiekko sai uutta puhtia ja kehitteli muutaman hyvän tilanteen mutta Petrus Lintonen torjui varmasti. Toki myös Palloseura tuli vastaiskuilla toiseen päähän kuten Miku Ronkaisen vaarallinen nousu.

Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua ajassa 56:18 kun Peteris Pujats laukoi keskeltä kovaa yläputken alle ja numerot 3-6 olivat valmiit. Illan viimeisen maalin syöttivät Rene Pylvänäinen ja Kristian Tikka. D-Kiekko oli tämän jälkeen eväänsä syönyt eikä pahemmin enää hyökkäillyt joten täydet 3 pistettä matkasivat Härtzyn kuljettamana Kivistönbussin kyydissä Forssaan ja Palloseuran kärkipaikka Suomi-sarjassa säilyi kahden pisteen erolla K-Espooseen.

Petrus Lintonen torjui ottelussa 35 kertaa ja isäntien Antti Makkonen otti 28 koppia.

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Peteris Pujats