Palloseura vieraili perjantai-iltana pitkästä aikaa Espoossa sarjaottelun merkeissä. Kiekko-Espoo ja FPS ovat muuten tämän kauden Suomisarja seuroista ainoat joilta löytyy Sm-liiga historiaa. Ottelu oli juuri niin jännittävä kuin etukäteen voi ajatellakin kun kaksi kärkipään joukkuetta kohtaa.

Avauserän Palloseura vei 1-0. Maali syntyi ylivoimalla ajassa 15:24 kun Kiekko-Espoon hyvin yrittänyt , Ex-FPS peluri , Tommi Takaveräjä istui jäähyaitiossa. Jyri Waajakoski syötti ja kiekko muutti suuntaa maalille rynnineestä Aleksi Karlssonista yllättäen täysin K-Espoo maalivahti Julius Avenin. Eetu Moberg oli toinen syöttäjä. Palloseura sai yrittää erässä jo kahdesti aiemmin ylivoimaa ja avausosuma oli jolloin tuolloin lähellä , esimerkiksi Mikko Kuljun veto pomppi nippanappa tolpan ohi. Myös K-Espoo sai ylivoima mahdollisuutensa kun Eetu Moberg sai jäähyn mutta Palloseuran alivoima oli vahvaa läpi ottelun. K-Espoon erän paras tilanne kun pakin jaloista lähtenyt Niki Kailan veto kilahti tolppaan.

Toisen erän alussa Palloseura kesti pari alivoimaa peräkkäinen kun ensin Mikko Pehkonen joutui helposti jäähylle korkeasta mailasta,. Ja Mikon päästyä jäälle joutui Joni Leppikoski kampituksesta jäähylle mutta K-Espoo oli aseeton Palloseuran vahvan alivoiman ja Petrus Lintosen edessä.

Jäähyt kestettyään Palloseura siirtyi 0-2 johtoon ajassa 27:39. Waajakoski syötti siniviivan tuntumasta löytäen jälleen Karlssonin jonka veto upposi Avenin suojien kautta verkkoon, Moberg kuittasi myös tähän syöttöpisteen.

Ajassa 32:00 Palloseuran johto kasvoi jo kolmeen, Miku Ronkainen avasi pystyyn, Joni Leppikoski ehti kiekkoon ennen K-Espoon pakkia joka pelasi samalla itsensä tilanteesta ulos, Leppikoski syötti vielä maalin edessä Niklas Sahalle joka viimeisteli takatolpalta.

K-Espoo ei kuitenkaan lannistunut sillä puoli minuuttia myöhemmin syntyi kavennus, Emil Lindfors tuli keskeltä Palloseuran maalia kohti, kiekko jäi taakse josta Ville Rantanen nappasi sen ja kuljetti kiekon verkkoon, loistavasti läpi ottelun torjunut  Petrus Lintonen oli tilanteessa voimaton. K-Espoon toinen maali oli lähellä kun Jere Laine laukoi parista metristä ja kiekko lipui kohti maalia Petun jaloista mutta puolustus siivosi maaliviivalta.

K-Espoo onnistui kuitenkin toisessa kaventamaan tilanteen maalin päähän numeroiksi 2-3 kun Antti Kauppisen siniviivaveto upposi ruuhkan takaa ohi Lintosen ajassa 37:13.

Palloseuran vahva joukkuepuolustus kesti K-Espoon rynnistyksen kolmannen erän alkupuolella mukaan lukien heti kolmannen erän alussa tuomitun Toomas Veijolan rangaistuksen ja kun K-Espoon toinen Ex-FPS peluri, Niklas Sillanpää otti kampitusjäähyn pelikellon näyttäessä 47:34 onnistui Palloseura iskemään illan toisen yv-maalinsa. Maalintekoaika oli 47:56. Mikko Saikkonen syötti ensin Waajakoskelle joka jatkoi maalin eteen. Maalin edestä Eetu Moberg ohjasi kiekon ohi Avenin ja tilanne oli 2-4.

Lopussa K-Espoo haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla kun Julius Aven komennettiin penkille aikalisän jälkeen ajassa 56:45. Toomas Veijolan tunnetusti tarkka veto omalta alueelta kuitenkin upposi tyhjään verkkoon ajassa 57:39 ja loppunumerot 2-5 olivat valmiit.

Oli joukkueelta jälleen kerran hieno suoritus. Nyt käytettävissä olevat maalipaikat hyödynnettiin, kun Hokkia vastaan oli vähän ruuti märkää. Puolustus pelaaminen oli hyvällä tasolla, kuten tähän saakka pääsääntöisesti on ollutkin ja maalivahtipeli myös. Lauantaina kohdataan JHT Kalajoelta. Yhteistyökumppani Lähitapiola on vahvasti päivässä mukana ja tarjoaa otteluun vapaan pääsyn. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää tilaisuuden ja tulee seuraamaan hyvää kiekkoviihdettä Forssan jäähalliin! Kommentoi mv-valmentaja Ville Nyrönen ottelua.

3 tähteä Eetu Moberg

2 tähteä Aleksi Karlsson

1 tähti Mikko Saikkonen

” Hienon K-Espoo ottelun jälkeen joukkue palkitsi kaksi maalia tykittäneen Aleksi Karlssonin parhaana pelaajana! #mvp ”