Palloseura matkasi perjantai-illan myöhäiskamppailuun Poriin hakemaan revanssia syyspuolella kärsimälleen 3-4 kotitappiolle.

Kamppailu alkoi kuitenkin Palloseuran osalta Karhu HT:n vieraana alkoi surkeasti kun jo 15 sekunnin kohdalla Petrus Lintonen joutui kaivamaan kiekon verkosta , Jesse Huhtala syötti päädystä ja Aleksi Valla tykitti vastakiekkoon 1-0.
Tilannetta ei helpottanut se että Niko Ojalalle tuomittiin rangaistus 36 sekunnin kohdalla. Palloseuran alivoimapeli kuitenkin onnistui eikä Karhu HT onnistunut lisäämään maalitiliä.
Erän puolivälissä Aleksi Karlsson nousi vahvasti ja onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 10:25, hyökkäyksen avasi poikittaissyötöllä Jyri Waajakoski ja Jukka-Pekka Kurtelius oli toinen syöttäjä. Hetkeä myöhemmin Miku Ronkainen rakensi mutta Leevi Kannisto ei onnistunut viimeistelyssään.

Palloseuralla oli mainio tilanne mennä johtoon toisen erän vajaan kahden minuutin kohdalla. Totte Moberg ja Kristian Tikka karkasivat läpi, Moberg syötti mutta Kalle Kiviluoma torjui Tikan yrityksen. Hetkeä myöhemmin Tikka oli uudelleen maalipaikassa mutta Kiviluoma veti taas pitemmän korren. Tikka sai pariin otteeseen aika kovin poikittaista selkäänsä mutta tuomari Rautavuoren käsi pysyi alhaalla.
Karhu HT meni uudelleen johtoon ajassa 24:02 kun Ville-Petteri Mäkinen punnersi Karhun voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon etukulmasta ohi Petrus Lintosen.
Aleksi Karlsson joutui jäähylle koukkamisesta ajassa 27:26, alivoima kestettiin ja sen lopulla Miku Ronkainen pääsi laukomaan vaarallisesti vastahyökkäyksestä. Ronkainen puolestaan lähti jäähylle ajassa 30:45 myöhästyneestä taklauksesta. Molemmat Palloseuran jäähyt tulivat melko heppoisasti kun ottaa huomioon miten Tikkaa käsiteltiin erän alussa.
Alivoima kestettiin ja hetken kuluttua Palloseura tuli tasoihin. Miku Ronkainen syötti maalin takaa ja Niklas Saha viimeisteli varmasti luukulta ajassa 33:13.
Hetkeä myöhemmin aloitus oli Karhu HT:n puolustuspäässä, kiekko tuli Rene Pylvänäiselle joka laukoi mutta tuomari oli puhaltanut pelin poikki. Pari kotijoukkueen pelaajaa hyökkäsi Renen kimppuun ja pieni paini oli valmis. Palloseura pääsi hässäkästä ylivoimalle ja onnistui pitkästä aikaa tekemään ylivoimamaalin! Joona Tala ja Jukka-Pekka Kurtelius rakensivat ja Jyri Waajakoski laukoi Palloseuran johtoon ajassa 34:44.
Pari minuuttia ennen erän päättymistä Totte Moberg sijoitti maalin edestä numeroiksi 2-4. Kristian Tikka hämmensi maalin edessä ja Mobergille jäi tilaa kulmalle. Toinen syöttäjä oli Joona Vainio. Tilanne toisen erän jälkeen siis 2-4.

Kolmannen erän seitsemän minuutin kohdalla Miku Ronkainen karkasi läpi mutta Kiviluoma torjui Mikun rystyvedon.
Jesse Poussulle tuomittiin huitomisesta rangaistus ajassa 50:50, Palloseuran alivoima piti isännät kurissa.
Kuutisen minuuttia ennen loppua Petrus Lintonen nollasi Karhu HT:n loistavan maalipaikan. Kaveri kiersi jo Petun maalin edessä mutta niin vain Petu vielä venytti torjuntaan!
Karhu HT otti aikalisän ajassa 58:18 ja hetken kuluttua valmennusjohto komensi Kiviluoman pois maalilta, Palloseuran Niko Ojala pääsi katkoon ja syötti Otto Rantaselle joka jatkoi keskialueelle josta Miku Ronkainen kuljetteli kiekon tyhjään rysään ajassa 58:40.

– Tämä oli meiltä ihan hyvä vierasottelu. Karhu on vahvistunut mm. Liiga- ja Mestis-pelaajalla ja on hyvä joukkue. Me pystyimme pelaamaan kuitenkin hyvää vieraskiekkoa, paljon kyllä keskusteltiin joukkueen kanssa Giants-pelin jälkeen, kertoo FPS:n valmentaja Asko Rantanen Forssan Lehdelle.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Totte Moberg