Palloseuran mediaryhmä otti Päävalmentaja Asko Rantasen haastatteluun, haastattelussa käytiin läpi hyvin sujunutta alkukautta ja ennakoitiin tulevaa viikonvaihdetta jolloin Palloseura pelaa kahdesti kotikaukalossa, lauantaina 3.11 Forssaan saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä ja sunnuntaina 4.11 Kajaanin Hokki. Molemmat ottelut alkavat klo 17.00

Sarjan tasaisuus ja kärkikuusikko tuskin yllättää kovin montaa Raahe-Kiekon hienoa alkua lukuun ottamatta. Onko sarjan taso kehittynyt entisestään, koska sarja houkuttelee vuosi vuodelta kuitenkin yhä parempia ja parempia nuoria pelaajia sekä kokeneita kehäkettuja?

Tottakai se aina vuosivuodelta eteenpäin menee ja aina nuo on positiivisiä juttua ja uusia porukoita kärkikahinoissa , ne tuo siihen tiettyä positiivisyyttä. Ja Suomisarja on koko suomen sarja tavallaan niin se myös osoittaa että jokapuolelta maantieteellisesti on hyviä joukkueita sarjassa.Nuoret pelaajat menee niihin paikkoihin joihin he pääsevät ja tämä on hyvä alusta nuorille pelaajille. 

11 ottelua takana ja sarjan piikkipaikka. Ajatuksia siitä? Miten hyvä, voittoisaa virettä pidetään yllä ja huolehditaan siitä, ettei jalat irtoa maasta?

Tottakai se kumpuaa jostain, ollaan uskottu ja luotettu siihen omaan juttuun , päivittäiseen hyvään tekemiseen jonka kautta ollaan pystytty ottamaan peleissä paras irti. Miehet on taas vuoden kokeneempia ja uskallusta on tullut ja sellainen positiivisyys siinä mukana ja samallailla me jatketaan, ei tässä mikään ole muuttunut. Se on sama oletko sijalla 1, 5 tai 7 niin joka päivä pitää tehdä työ hyvin, ei olla yhtään sen parempia tai huonompia, koko ajan pitää työhaalarit päällä tässä hommassa.

Sarjaa takana ensimmäinen kolmannes ja joukkue on päästänyt hieman yllättäenkin vähiten maaleja koko sarjasta. Mistä moinen puolustusvire kumpuaa?

Varmasti päälimmäinen syy on hyvä viisikkopuolustaminen, tietysti viimeisina lukkoina meillä on hyvät maalivahdit. En tiedä onko yksittäistä syytä. Maalinestopeli tämä on myöskin ja sitä ollaan koitettu parantamaan ja mielestäni siinä ollaan onnistuttu. Välillä menee vähän enemmän maaleja ja välillä vähän vähemmän mikä on tietenkin hyvä juttu noita ottelun lopputuloksia ajatellen.

Joukkueen kurinalaisuus ja taisteluhenki on saanut yleisöstä kiitosta, vaikka joukkueessa on tällä hetkellä käytännössä kaksi puhdasta sentteriä sekä kuusi puolustajaa ehjänä. Miten käsittelette takaiskut kapeaan materiaaliin liittyen, koska poissaolot ei pahemmin kuitenkaan ”näy missään” tuloksissa?

Loukkaantumisia tulee eikä niille mitään voi ja miehet menee niille pelipaikoille jotka katsotaan että on heillä sopiva ja laajuutta löytyy ja täytyy pystyä pelaamaan eri pelipaikoilla ja miehet vaihtuu rinnalla. Ei sillai aina mene että pelataan kaverin kanssa. Tänään siellä , huomenna täällä tavallaan. Jokapaikalla pystytään pelaamaan ja mun mielestä se on pelaajan monipuolisuutta että pystyy pelaamaan eri pelipaikoilla ja lisää pelaajan käyttöä. Meillä on pitkäaikaisloukkaantuneena Lehtosen Joel ja Jaakkolan Mikko on myös pois samoin Moisanderin Aleksi (Asko sanoo Niklas)  tällähetkellä joten särkymävaraa ei tietysti hirveesti ole mutta hyvin on pystytty näillä pelaamaan joita meillä on ja jatkossa saadaan apuja varmasti myös Mestiksestä.

Monipuolisuudesta voidaan käyttää esimerkkinä vaikka Sahan Niklasta.

Joo erinomainen pelaaja, erittäin käyttökelpoinen ja hyödyllinen joukkueelle. Ei välttämättä ole tulosta pystynyt tekemään tilastojenvalossa mutta kun pelipaikka on pääsääntöisesti ollut puolustaja tai sentteri ja pelaa erittäin hyvin näillä tonteilla. Arvostan suuresti.

Alkukaudella joukkueen tehot oli käytännössä Waajakosken ja Karlssonin varassa, mutta viime aikoina myös muu joukkue on osoittanut ”heräämisen merkkejä”, varmasti huojentaa päävalmentajaa?

Toki alkuun näyttikin siltä mutta tilastonvalossa ja katotaan ketkä maalipaikoille ovat päässeet niin kyllä sen tiesi että sieltä taustaltakin tulitukee alkaa tulla ja hyvin ovat onnistuneet. Ja jokainen vuorollaan, jokainen onnistuu ajallansa hyvä vire voi välillä hiipua ja toiset tulee taustalta esiin. Ei siinä mitään ihmeellistä ole enkä ole siitä huolissaan ollut yhtään. Niin kauan kun on paikkoja ollaan hyvällä tiellä.

Lisäksi on kysyttävä tuosta Waajakoski-Karlsson-tandemista. Miehet hurjassa vireessä ja urakoivat kovia minuutteja. Onko tässä vaiheessa liian aikaista miettiä, että kuormitetaanko heitä liikaa?

En tiedä, ei olla kellotettu. En tiedä , ehkä pari minuuttia enemmän, sellaisilla määrillä ei toi missään tunnu, en usko että heitä mitenkään ylipeluuteta ja mun mielestä heidän pitääkin pelata, he ovat sellaisia pelaajia jotka ovat varmasti minuuttinsa ansainneet.

Mennään viikonvaihteen otteluihin, vastassa on lauantaina Riemu jolta haettiin Jyväskylästä pisteet tiukassa ottelussa maalein 4-1 ja sunnuntaina sitten Kajaanista vastaan saapuu etukäteen kovaksi ajateltu Hokki. 

Tässä on nyt vielä pari päivää aikaa harjoitella. Lauantaina Riemu vastassa, ottelu kerrallaan mennään niinkuin tähänkin saakka. Erittäin tasainen vääntö oli Jyväskylässä. Erittäin aktiivinen ja luisteluvoimainen kotijoukkue oli silloin , pystyttiin hyödyntämään hyvä alku siellä ja  puolustamaan kaveri maalipaikoilta pois siellä. Varmasti tiukka peli tulossa ja uskon vahvasti että oma pelaaminen on sillä tasolla ja uskon vahvasti että kotona pystytään omaa aktiivisuutta vielä lisäämään , ei helppo ilta tulossa mutta uskon ja luotan vahvasti omaan tekemiseen siinä lauantain pelissä kuten myös sunnuntaina.

Hokki tietysti on kaikilla mittareilla suurin tässä sarjassa tällähetkellä, budjetit ja kaikki. Ovat antaneet ymmärtää jollain aikataululla Mestikseen pyrkimässä ja ovat tehneet suunnitelmat sitä varten ja joukkuetta on myöskin rakennettu sinnepäin. Ensimmäinen kohtaaminen tälläkaudella, nyt pitää tietoa onkia vastustajasta. Erittäin rutinoitunut ,hyvä joukkue vastassa. Varmasti sellainen Kainuulainen ,mihin ovat tukeutuneet pelaamisessa, ovat taitavia kiekollisina, sellainen tietynlainen jouhevuus siinä pelissä. Siihen meidän pitää kiilaa lyödä tietyllä kovuudella lähtee heitä vastaan pelaamaan , se elementti meillä ainakin on kunnossa, ei täällä kukaan tule mitään helpolla saamaan!

Eli varmasti sellainen ottelu joka kannattaa tulla katsomaan paikan päälle?

Kyllä ehdottomasti, jos ei nyt yleisö herää niin milloin sitten? Voittavaa joukkuetta on kiva tulla kannustamaan ja kyllä tonne ääntä sopii. Jos hallissa on kapasiteettia 2000 ja käy nelisensataa niin kyllä tuonne täytettä sopii! 

Aina on tietysti muuttujia , toki siitä lähdetään että pistesaldo karttuu. Ei olla ennakkosuosikkeja mutta ei myöskään altavastaajia. Katsotaan kuinka homma viikonloppuna etenee! 

Kiitos haastattelusta ja tsemppiä viikonlopun peleihin!

Forssa 311018 Kysymykset Samuli Timonen ja Timo Tukia Haastattelijana Timo Tukia