Palloseura matkusti lauantaina viime aikoina hyviä otteita esittänyt Laser HT:n vieraaksi Oulunsalon jäähalliin, Ottelu sujui tasaisissa merkeissä mutta lopulta juhli vierasjoukkue!

Palloseura sai otteluun mukavan startin sillä ajassa 1:25 Mikko Kuljun syöttö tavoitti maalin edestä Joni Vuorelan jonka nätti rystyohjaus yllätti Laser HT:n maalilla pelanneen Sami Väliharjun. Maalin toinen syöttäjä oli Mikko Pehkonen. Palloseuralla oli pian mahdollisuus lisätä johtoa kun isäntien Tuukka Rantamölö kaatoi maalille pyrkineen Peteris Pujatsin ja joutui jäähylle ajassa 4:51. Ylivoimalla Samuli Virtanen laukoi pari kertaa vihaisesti mutta ilman tulosta. Laser HT onnistui tasoittamaan ottelun pelikellon näyttäessä aikaa 8:16, Oskari Eskola laukoi kovaa ja Palloseuran maalilla Petrus Lintonen torjui patjallaan, irtokiekkoon kuitenkin ehti ensimmäisenä Tuukka Rantamölö joka tasoitti ottelun laukomalla kiekon verkkoon kolmesta metristä.

Palloseura meni pian kuitenkin uudelleen johtoon, Jyri Waajakoski nosti kiekon eteenpäin Aleksi Karlssonille joka eteni yli siniviivan ja laukoi kiekon terävästi etukulmasta ohi Väliharjun ajassa 10:01. 1-2 osuman toinen syöttäjä oli Mikko Saikkonen. Maalin jälkeen ote oli hetken Laserilla, Petrus Lintonen joutui torjumaan mm. Mikko Tauriaisen puolittaisen läpiajon. Palloseura pääsi toistamiseen yrittämään ylivoimalla kun Joona Springare oli jäähyllä mutta tästäkään ei ollut iloa . Jäähyltä päästyään Springare käynnisti hyökkäyksen joka päättyi Harri Pälveen laukaukseen hyvästä paikasta jonka Lintonen kuitenkin torjui varmasti.

Erän viimeisellä minuutilla alkoi Palloseuran jäähy ongelmat kun ensin Karlsson joutui kampituksesta boxiin ajassa 19:16. Laser pääsi hetkeksi pelaamaan viidellä kolmea vastaan kun Jyri Waajakoski passitettiin jäähylle ajassa 21:06 eikä tämäkään vielä riittänyt sillä myös Kapteeni Eetu Moberg laitettiin rangaistusaitioon ajassa 22:45 joten Laser sai uuden 5vs3 mahdollisuuden , tällä kertaa pariksikymmeneksi sekunniksi. Waajakosken päästessä jäähyltä Joni Vuorela sai sopivasti katkon ja vapautti Jyrin läpiajoon mutta Väliharju venyi hyvään patjatorjuntaan. Toinen erä jatkui vaihtelevissa merkeissä , molemmilla joukkueilla oli paikkansa mutta maalivahdit olivat varmoja. Palloseurasta Miku Ronkaisella oli parikin tonttia mm.läpiajo ja myös Mikko Kulju sai yrittää hyvästä paikasta mutta Väliharju kesti. Erän parasta Palloseuraa nähtiin erän puolivälin molemmilla puolilla jolloin kiekko oli pitkiä tovia Laserin puolustusalueella. Pari minuuttia mentiin tasavajaalla mun Ville Rajala ja Joni Leppikoski ottivat yhtäaikaiset jäähyt ajassa 31:17. Laser onnistui nousemaan tasoihin ajassa 34:49 kun Harri Pälve iski irtokiekosta tasoituksen, Petrus torjui ensin pari vaarallista paikkaa mutta Pälven vedolle hän ei enää mahtanut mitään.

Kolmas erä puolestaan alkoi Palloseuran osalta murheellisesti kun ajassa 40:24 Laser HT otti 3-2 johdon, Ville Rajala oli unohtunut maalin eteen aivan vapaaksi ja kun Harri Pälven syöttö tuli lapaan niin ei kokenut pelimies tuollaisesta paikasta erehdy vaan laittoi kiekon varmasti Lintosen ohi verkkoon. Tämän jälkeen Laser sai otetta pelistä ja totuuden nimissä pitää sanoa että 4-2 oli lähempänä kuin Palloseuran tasoitus. Petrus Lintonen oli kuitenkin vahva ja torjui kolmannessa erässä 19 kertaa (yhteensä 43 kertaa) pitäen numerot muuttumattomina. Erän puolivälissä Aleksi Pöytäsaari syötti hienosti maalin kulmalle Pujatsille mutta tasoitus jäi haaveeksi tässäkin. Erän loppua kohti Palloseura alkoi painamaan peliä enemmän Laser päätyyn kuitenkin ilman todella vaarallisia tilanteita. Vaarallisin paikka oli Laserilla kun se vastahyökkäyksestä karkasi läpiajoon mutta Lintonen oli tässäkin parempi.

Mutta ottelu ei ollut vielä ohi, ensin Laser HT:n puolustaja Janne Pälve nosti helpossa tilanteessa kiekon katsomoon ja 7 sekuntia myöhemmin, ajassa 57:11 Joona Springare teki ahdistettuna saman tempun joten Palloseura sai yrittää kahden miehen ylivoimalla lähes täydet 2 minuuttia! Palloseura otti tähän väliin aikalisän ja punoi sellaiset kuviot että pakkohan siitä oli tasoitus syntyä! Waajakoski antoi viimeisen syötön ja Aleksi Karlsson laukoi b-pisteen läheisyydestä varmasti takakulmaan pelin tasoihin 3-2 ajassa 58:22. Mikko Saikkoselle myös syöttöpiste tasoitusmaaliin. Lisäosumia ei enää varsinaisella peliajalla nähty vaan ottelu eteni jatkoajalle joka ehti vanheta vain 19 sekuntia, Jyri Waajakoski sai kiekon keskialueella Karlssonilta, pujotteli Laserin alueella ja laukoi komeasti ranteella voitto-osuman eli Palloseuralle kaksi pistettä mukaan 3-4 voitolla.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Petrus Lintonen

1 tähti Aleksi Karlsson

”Hienon taistelun päätteeksi Oulunsalossa MVP-kypärän päähänsä sai tällä kertaa laittaa hyvin maalissa torjunut Petrus Lintonen!”