Palloseura pelasi toisen nollapelin putkeen kun Karhu HT kaatui Forssassa puhtaasti 6-0. Hokkia vastaan nollan piti Henri Viitala ja tällä kertaa tolppien välissä pelannut Joonas Laaksonen pystyi siis samaan urotekoon!

Avauserä tasaisin Palloseuran kuitenkin hallitessa peliä

Palloseura otti alusta asti ohjat haltuunsa ja painoi pelin Niklas Lehden vartioimalle Karhu HT:n maalille. Joona Vainio ja Jeffrey Lawman laukoivat vaarallisesti mutta Lehti kesti vielä. Karhu HT:n ainoa selkeä maalipaikka tuli tasavajaalla 11 minuutin kohdalla kun Jiri Heinovirta karkasi läpiajoon mutta Laaksonen torjui varmasti.  Jyri Waajakoski ja Karhun Brad Cuzner istuivat jäähyllä keskinäisestä nahistelusta. Palloseura meni 1-0 johtoon ajassa 15:53. Mikot Kulju ja Jaakkola pelasivat Joona Vainiolle maalin eteen mainion maalipaikan ja Joona sai tehdä Suomi-sarja uransa avausosuman aivan tyhjiin. Kulju karvasi kiekon Karhun pakilta maalin takana ja syötti Jaakkolalle joka jatkoi tolpalta tolpalle syötön Vainiolle.  Erän lopulla KHT joutui vaikeuksiin jäähyjen myötä kun ensin ajassa 18:32 Heinovirta ja reilua minuuttia myöhemmin Ville Pihlajamäki joutuivat jäähylle joten Palloseura sai aloittaa toisen erän kahden miehen ylivoimalla.

Toisessa erässä ratkaisun makua

Palloseura käytti etsikkoaikansa hyväkseen ja meni 2-0 johtoon kahden miehen ylivoimalla. Eetu Salmela ja Jyri Waajakoski tekivät esityön ja Juuso Hämäläinen viimeisteli varmasti oltuaan vapaana maalin edessä.. KHT:llä oli kavennuspaikka erän viidennellä minuutilla kun Toni Lampo sai parin pompun jälkeen kiekon Laaksosen eteen mutta ”Länkkäri” torjui varmasti ja tästä hetki niin Palloseuran tosi pirteästi pelannut nelosketju Vainio-Jaakkola-Kulju painoi kiekon Karhun päätyyn ja Jaakkola kiersi maalin ja pääsi tuikkaamaan kiekkoa aivan tyhjänä ammottavaan Karhun maaliin mutta jostain vielä Lehti venyi torjuntaan.

Joona Tala sen sijaan ei epäonnistunut hetkeä myöhemmin vaan laukoi komeasti maalin kattoon kun ottelu oli vanhentunut aikaan 26:22. Syötön 3-0 osumaan antoi Jeffrey Lawman. Sama kaksikko oli asialla ajassa 34:46 Palloseuran pelatessa ylivoimaa Karhun Loimaalaispeluri Teemu Korvenpään istuessa jäähypenkillä. Tala laukoi siniviivalta ja Lawman ohjasi komeasti suoraan ilmasta kiekon ohi Lehden. Toinen syöttäjä 4-0 maaliin oli Jukka-Pekka Kurtelius. Tätä ennen Niklas Lehti oli pariin otteeseen torjunut lähes varman maalin venymällä loistotorjuntaan. Erän lopulla Eetu Salmela joutui jäähylle mutta Palloseuran alivoima peli oli vahvaa.

Lehti saa 50 torjuntaa täyteen

Ottelun kulkua kuvaavat hyvin torjunnat, Niklas Lehti nappasi peräti 50 torjuntaa ja Joonas Laaksonen 19. Laaksonen oli erittäin varma eikä irtokiekkoja tullut. Ja taas ilman Lehden hienoja pelastuksia Palloseura olisi voittanut vähintään 10-0.

Palloseura pääsi kolmannen erän alkuun kahdesti yrittämään ylivoimaa mutta ilman kunnon maalipaikkoja. Lehtikin oli voimaton kun Mikko Kulju onnistui jälleen maalinteossa ajassa 49:34. Joona Tala toi kiekon ylös, jatkoi maalin eteen Vainiolle joka saman tien jatkoi Kuljulle. Tämä puolestaan ei aikaillut vaan sivalsi kiekon verkkoon ja Palloseuran 5-0 johtoon. Palloseura sai vielä ylivoiman ajassa 51:23 Anton Fonsenin jouduttua jäähylle, Karhu kesti alivoiman mutta juuri kun Fonsen pääsi pois jäähyltä tavoitti Aleksi Karlssonin syöttö Lawmanin ja tämän veto upposi ohi Lehden suojien välistä. Karlssonin Aksulle syötön antoi Tommi Takaveräjä joten hän oli toinen syöttäjä. Karhun ottelun paras maalipaikka oli juuri kun kuulutettiin kahta viimeistä peliminuuttia, Nikita Reyn pääsi tuikkaamaan päädystä ponnahtaneeseen kiekkoon mutta ei osunut verkkoon vaikka Laaksonen oli maalin toisella tolpalla, Viimeisellä minuutilla Takaveräjä sai vielä jäähyn mutta Palloseura pelasi viimeiset 42 sekuntia tarkasti vaikka joten Laaksosen nollapeli kesti loppuun saakka!

3 tähteä Joonas Laaksonen

2 tähteä Joona Tala

1 tähti Joona Vainio

Joukkueen valitsemana MVP pelurina palkittiin parhaan pelaajan kypärällä Joonas Laaksonen. Koville taisi peli ottaa 😉