FPS päätti kauden ensimmäisen pitkän matkan vieraskiertueen Uudessakaarlepyyssä MuIK Hockeyn vieraana. Ottelu päättyi Palloseuran 2-3 voittoon, joten reissusta Forssaan matkaa täydet 6 pistettä. Palloseura jatkaa edelleen Suomi-sarjassa tappioitta.

Ottelun alussa MuIK Hockey sai kiekkoa hyvin kohti Joonas Laaksosen vartioimaa Palloseuran maalia, mutta varsinaisia vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan ollut. Palloseuralla oli suuria vaikeuksia saada omaa peliä käyntiin. Palloseura pelasi kuitenkin tehokkaasti, sillä ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan Peteris Pujats latoi kiekon verkkoon. Totte Moberg oli maalin syöttäjä. Maali syntyi ajassa 6:41. Totte Moberg pääsi hetkeä myöhemmin Jyri Waajakosken passista laukomaan hyvästä paikasta, mutta Marcel Mattsson isäntien maalilla torjui. Kokonaisuudessa avauserä oli tasaista vääntöä eikä hyvillä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päädyssä kenttää. MuIKilla oli hieno tasoituspaikka, mutta Laaksonen torjui hienosti kotijoukkueen läpiajon 15 minuutin kohdalla. Erän viimeisellä minuutilla MuIK sai kuitenkin tasoituksen. Nicolas Neznik pääsi laidasta karkuun ja tarkka veto etukulmaan yllätti Joonas Laaksosen.

Palloseura tuli toiseen erään sisuuntuneena ja siirtyi ajassa 23:07 johtoon. Leevi Kannisto ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon Timi Lehden syötöstä. Toinen syöttäjä oli Miku Ronkainen. Hetkeä myöhemmin Peteris Pujats pääsi läpiajoon, mutta Mattsson torjui. Sallivaa linjaa pitänyt tuomaristo antoi illan ensimmäisen rangaistuksen kotijoukkueen Aleksandrs Smirnoville, mutta Palloseuran ylivoima ei tuottanut tulosta. Palloseuran Joona Tala hermostui isäntien roikkumiseen ja joutui huitomisesta jäähylle ajassa 29:50. MuIK onnistui ylivoimalla, kun MuIK:n kapteeni Erik Backlund onnistui maalin edestä survomaan kiekon verkkoon. Palloseuran uusi ylivoima alkoi ajassa 32:57, kun Konstantin Rossiysky joutui kiinnipitämisestä jäähylle. Ylivoima oli nyt edellistä parempaa, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Palloseura siirtyi uudelleen johtoon ajassa 35:59, kun Kristian Kause löi limpun rysään pienen flipperikiekon jälkeen. Syöttäjinä maalissa olivat Ville Nieminen ja Kristian Tikka. Erän lopussa Ville Nieminen joutui kyynärpäätaklauksesta jäähylle, joka jatkui kolmanteen erään.

Palloseura kesti kolmannen erän alun alivoiman. Jäähyn jälkeen momentum oli selkeästi isännillä kolmannen erän ensimmäiset viisi minuuttia, mutta erän edetessä myös FPS sai enemmän ja enemmän jutun juonesta jälleen kiinni, mutta tilanne pysyi tiukkana. Tuomaristo antoi Joonas Laaksoselle jäähyn väkivaltaisuudesta ajassa 48:33, kun MuIK:n pelaaja oli maalivahdin alueella. Ajassa 50:05 MuIK:n Marcus Wik ja Palloseuran Joona Tala joutuivat keskinäisestä kastikereseptien vaihdosta jäähylle. Lisää jäähyjä tuli ajassa 50:40, kun tuomaristo katsoi, että Jyri Waajakoski taklasi polvellaan. Tästä suivaantuneena MuIK:n Smirnov kävi kostoretkelle Waajakosken kimppuun ja sunnuntaitanssit olivat valmiit. Molemmille tilanteesta 5+20 ottelurangaistus ja Waajakoskelle lisäksi 2 minuuttia polvitaklauksesta. Palloseuran alivoima oli kuitenkin vahvaa ja johto säilyi. 57 minuutin kohdalla MuIK oli lähellä tasoitusta, kun kova veto osui Laaksosen maskiin, mutta puolustus kuitenkin onnistui siivoamaan irtokiekon väljemmille vesille. Ottelun lopussa isännät ottivat vielä maalivahdin pois ja saivat hyvän painostuksen ja aivan viime hetkillä MuIK saikin hyvän tasoituspaikan, mutta Joonas Laaksonen kesti ja pisteet matkasivat Forssaan maalein 2-3.

Ottelun jälkeen FPS:n mediaryhmä tavoitti Joona Vainion sekä päävalmentaja Asko Rantasen joukkueen bussista, jotka kommentoivat ottelua ja koko viikonloppua seuraavasti:

Hyvää tekemistä oli alusta lähtien, mutta maalinteko oli tänään vaikeaa. Viimeisen erän jäähyt saatiin hyvin hoidettua ja onneksi kaikilla pysyi päät kylminä loppuun asti. Jostain syystä täällä on aina liian tiukkoja pelejä, mutta tärkeintä oli, että saatiin täydet 3 pistettä ja 6 pisteen viikonloppu, Vainio toteaa.

– Viikonlopun saldona kuusi tehtyä ja kaksi päästettyä maalia. Lauantain ottelussa erittäin tyly esitys. Pelin hallinta, kiekollinen pelaaminen, tempo sekä kamppailupelaaminen pari pykälää kaveria edellä. Tämän päivän ottelusta tärkeät 3 pistettä. Vastustajana MuIK on hankala, sääntöjen rajamailla pelaava joukkue, mutta hyvin onnistuttiin pitämään hermokontrolli. Ottelun lopussa tiukkaa puolustustaistelua, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja hyvillä mielin kotia kohti valmistautumaan uuteen peliviikonloppuun, Rantanen lisää.

Joukkueen harjoituspelit eivät hirveästi lupailleet, mutta silti joukkue kulkee voitosta voittoon. Henkisen tilan täytynee olla vahva? Miten vire säilytetään ensi viikonloppuun, jolloin tulee heti toinen pitkä vieraskiertue?

– Harjoituspelit on ollut meille aina tosi vaikeita, mutta sitten taas kun ruvetaan pelaamaan pisteistä, niin tekeminen muuttuu ihan eri tasolle ja tottakai tilanteeseen vaikuttaa myös se, että ollaan harkkapelien jälkeen saatu uusien pelaajien myötä neljä tosi vahvaa kenttää. Joukkueen henkinen puoli on tällä hetkellä todella kova ja suunta on vaan ylöspäin, mikä näkyy sarjataulukossa. Nyt huilaillaan yksi päivä ja treenataan hyvä viikko, niin eiköhän vire sillä jatku kun tehdään perusasiat samanlailla kun ennenkin, Vainio kommentoi.

Sinut on nähty nyt tällä kaudella pakin paikalla Niko Ojalan parina. Hyvin on maistunut?

Joo! Nikon kanssa ollaan saatu jo aika hyvä idea siitä miten toinen pelaa ja kätisyydetkin vielä sopii niin hyvähän siinä on pelailla.

Ottelun tähdet jakautuivat seuraavasti:

3 tähteä Kristian Kause
2 tähteä Joonas Laaksonen