Palloseura pelasi viimeisen ylemmän jatkosarjan ottelun lauantaina Tampereella ennen keskiviikkona alkavaa Playoffia. Panoksena ottelussa oli kotietu playoffiiin. Ennen ottelua oli pienet juhlallisuudet jossa muisteltiin Kooveen 50 vuotta sitten voittamaa Suomenmestaruutta.

Palloseura aloitti pelin Tampereella mahtavalla painostuksella, kiekko pyöri jatkuvasti Kooveen alueella. Isäntien Jaakko Kerisalmi otti jäähyn ajassa 2:38 ja Palloseura pääsi ylivoimalle. Maalin edustan hässäkästä tuli lisää jäähyjä, kun Niklas Murto ja Niko Petro ottivat hieman yhteen. Palloseura meni 0-1 johtoon ajassa 3:22. Tommi Takaveräjä syötti ja ensimmäistä peliään FPS:ssa pelannut Vili-Jesper Koivula viimeisteli muutamasta metristä tyylikkäästi yläkulmaan. Koivula joutui valitettavasti myöhemmin avauserässä jättämään pelin kesken loukkattuaan itseään ottaessa laitataklausta vastaan.

Lisää ylivoimaa tuli ajassa 6:10 Kerisalmen toisen jäähyn myötä. Kerisalmelle napsahti päälle vielä henkilökohtainen käytöskymppi. Ylivoima oli jälleen tehokasta ja ajassa 6:44 Jeffrey Lawman tykitti numeroiksi 0-2 Joona Talan syötöstä. Koovee sai jäähyjen jälkeen pikku hiljaa otetta pelistä ja 11 minuutin paikkeilla Jouni Aallon veto yllätti Henri Viitalan kaventaen numeroiksi 1-2. Tämän jälkeen Koovee pääsi ylivoimalle, kun Eetu Salmela kävi jäähyaitiossa. Palloseura sai erän kolmannen yv-mahdollisuuden ajassa 16:23, kun Joni Mäkelä vippasi kiekon katsomoon. Nyt kuitenkin ylivoima oli tehotonta. Viimeisen minuutin alkaessa Mikko Kulju vapautti Joona Vainion läpiajoon ja hän viimeisteli varmasti 1-3. Toinen syöttäjä oli Eetu Salmela.

Koovee tuli toisen erän alussa ajassa 22:53 maalin päähän. Samuli Mäenalanen löi maalin kulmalta irtokiekon verkkoon ja tilanne oli 2-3. Jouni Aalto huitoi ja sai kakkosen ajassa 23:45. Kooveen alivoima kuitenkin kesti ja tilanne säilyi. Erä jatkui Palloseuran hallinnassa, toki myös Koovee tuli vaarallisesti vastaiskuihin. Kerisalmen kolmannen jäähyn aikana ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta Niklas Nalli Kooveen maalilla kesti.

Koovee tuli tasoihin pelikellon näyttäessä 42:12. Antti Törmänen vapautti Janne Anttilan läpiajoon ja taitava maalintekijä ei erehtynyt vaan laukoi numeroiksi 3-3. Kooveen Kare Foudila otti kakkosen ajassa 46:41 ja Palloseura pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja jäähyn jälkeen Kooveen Petteri Friman sai yrittää rangaistuslaukauksesta johto-osumaa ajassa 49:09, mutta Henri Viitala torjui helposti. Erän loppupuolella Koovee hallitsi peliä, mutta Viitala oli lopussa hyvä ja torjui pyöritykset. Osumia ei enää syntynyt kumpaankaan päätyyn, joten ottelu meni jatkoajalle numeroissa 3-3.

Kauden viimeisellä kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla Lawman nousi vaarallisesti maalille, mutta Nalli kesti. Kooveella oli vaarallinen pystyhyökkäys, kun Henri Sandvik pääsi osittain karkuun, mutta Viitala kesti samoin kuin Anttilan läpiajon. Mikko Saikkoselle tuomittiin samassa tilanteessa huitomisesta jäähy ja Koovee pääsi ylivoimalle. Palloseuran alivoima kuitenkin kesti ja ottelu meni voittolaukauskilpailuun.

Nalli torjui ensin Lawmanin vedon. Henri Sandvik laukoi ohi, Waajakoski ampui päin. Anttila ampui tolpan kautta ohi. Mikko Kulju laukoi päätypleksiin. Ville Lehtonen oli seuraava yrittäjä, mutta Viitala torjui varmasti. Antti Hilden yritti, mutta Viitala oli jälleen parempi. Nalli puolestaan torjui Joona Talan vedon. Jouni Aalto oli lähellä onnistumista, mutta Viitala torjui. Tommi Takaveräjä laukoi tolppaan. Kerisalmi ja Härkönen olivat seuraavat yrittäjät ilman tulosta. Ratkaisukin saatiin, kun Kooveen Niemenmaa onnistui, joten Mikko Saikkosen piti onnistua, mutta Nalli torjui, joten bonuspiste jäi Tampereelle maalein 4-3.

3 tähteä Eetu Salmela
2 tähteä Jeffrey Lawman
1 tähti Vili-Jesper Koivula

– Hyvällä fiiliksellä lähdettiin ja saatiinkin mukavasti tulosta ensimmäisessä erässä. Koovee pääsi hiljalleen mukaan kyytiin ja rokotti pari kertaa meidän pienestä huolimattomuudesta. Paikkoja oli hyvinkin, mutta näin tällä kertaa. Huomenna selviää playoff -vastustaja, vaikka meidän puolesta se on aivan sama kuka sieltä vastaan asettuu, kommentoi MV-valmentaja Ville Nyrönen ottelun päätyttyä.

Palloseuran osalta ylempi loppusarja on nyt pelattu ja huomisen kierroksen jälkeen on tiedossa asettuuko puolivälierissä vastaan Kajaanin Hokki vai tämän iltainen vastustaja Koovee. Kotietu varmistui Koovee tappiosta huolimatta koska Hokki hävisi oman ottelunsa. Playoffit starttaavat heti ensi viikolla kotiottelulla.