Suomisarjan Playoff-sarja Palloseuran ja Nokian Pyryn välillä jatkui tiistai-iltana Nokialla jossa joukkueet kohtasivat sarjan kolmannessa ottelussa. Ottelu oli erittäin tiukka ja tasainen johdon vaihdellessa joukkueelta toiselle mutta loppujen lopuksi Pyryn 5-4 johto kesti loppuun saakka ja Nokialaiset pääsevät yrittämään sarjan katkaisua torstaina Forssassa. Palloseuran tavoite on tietenkin siirtää ratkaisu lauantaiksi Nokialle!

Ottelun alku lupaili Palloseuralle vaikeaa iltaa, alta minuutin Pyry otti 1-0 johdon. Aleksi Niemi vapautti oikea-aikaisella syötöllä Henri Sandvikin nokikkain Petrus Lintosen kanssa eikä kokenut pelimies erehtynyt vaan onnistui viemään joukkueensa johtoon. Ja vajaa 2 minuuttia myöhemmin, ajassa 2:40 numerot olivat 2-0. Miika Viinamäki järjesteli ja Waltteri Selimgerei laukoi illan ensimmäisen osumansa. Palloseura otti samassa ajassa aikalisän.

Palloseura alkoi saada myös omaa peliään käyntiin ja kavennus syntyi ajassa 6:11. Joona Vainio syötti maalin takaa ja Mikko Pehkonen laukoi vastakiekosta komean kavennusmaalin. Toinen syöttäjä oli Niklas Saha.

Avauserän loppupuolella,ajassa 17:01 laitettiin täytäntöön erän ainoa rangaistus kun Pyryn Aleksi Niemi joutui boxiin poikittaisesta mailasta. Palloseura onnistui ylivoimalla tasoittamaan ottelun Mikko Saikkosen siniviivavedolla ajassa 17:17. Syöttäjinä Aleksi Karlsson ja Eetu Moberg joka myös teki Wille Mattilan eteen hyvän maskin.

Aivan erän lopulla Pyryn Alex Olkinuora kaatoi rumasti jalkapyyhkäisyllä Samuli Virtasen mutta tuomari Riku Brander ei jostain syystä ajanut miestä ulos eikä edes antanut jäähyä vaikka oli tilanteen lähellä. Virtanen ei onneksi loukkaantunut rumasta tempusta.

Toisessa erässä ajassa 27:54 Palloseura käytti Pyryn sekoilun hyväkseen, Otto Rantanen sai harhasyötön lapaansa ja syötti maalin kulmalle Peteris Pujatsille joka viimeisteli numeroiksi 2-3. Tämän jälkeen ote oli Palloseuralla mutta lisäosumia ei tässä vaiheessa syntynyt.

Pyry tuli tasoihin ajassa 33:53, Oskari Ojanen paikkasi Palloseuran johtomaaliin johtaneen virheensä ja kaivoi kiekon itselleen hyökkäyspääbn aloituksesta syöttäen sen Pyryn kapteeni Ossi Pelliselle jonka veto painui ohi Lintosen ja tilanne oli 3-3.

Nelisen minuuttia myöhemmin Pyry otti johdon. Palloseuran puolustus jätti liikaa tilaa Selimgereille joka haki hyvän vetopaikan eikä Petu Lintonen mahtanut muutamasta metristä lähteneelle kudille mitään joten Pyry 4-3 johtoon ajassa 37:43.

Palloseura nousi kolmannessa erässä tasoihin ajassa 46:00. Mikko Saikkonen laukoi matalan vedon ja Veeti Vuorio tuikkasi Mattilan eteen torjuman kiekon verkkoon ja tilanne oli 4-4. Maalin jälkeen Paul Manushin laukoi hyvästä paikasta mutta nyt Mattila torjui.

Valitettavasti Pyry iski takaisin alle minuutin ja meni Selimgerein illan kolmannella maalilla uudelleen johtoon ajassa 46:50. Pyry voitti jälleen hyökkäyspään aloituksen ja Selimgerei viimeisteli kääntölaukauksella.

Peliajan lähestyessä varsinaisen peliajan loppua Pyryn Jere Marjamäki ja Palloseuran Mikko Pehkonen passitettiin jäähylle Pyryn maalinedustan hässäkästä ja joukkueet jatkoivat tasavajaalla. Parisen minuuttia ennen loppua Palloseura otti Lintosen pois maaliltaan ja pääsi pelaamaan 5vs4 ylivoimaa. Palloseura sai hyvää mylläkkää aikaiseksi mutta etenkin Pyryn Joni Laitilan uhrautuva puolustuspeli esti tasoitusmaalin synnyn, mies blokkasi kahdesti Aleksi Karlssonin vedon. Toivottua tasoitusta ei syntynyt joten Palloseuran pitää voittaa torstaina kotonaan että sarjaan saadaan huipennus lauantaina Nokialla.

3 tähteä Mikko Saikkonen

2 tähteä Veeti Vuorio

1 tähti Mikko Pehkonen

Valmentajien haastattelut : Pyry mediaryhmä