Kajaanin Hokki tuli ja katkaisi Palloseuran kotivoittojen hakemalla pisteet Forssasta numeroin 1-4. Ottelu oli kuitenkin numeroita tasaisempi sillä 2 viimeistä osumaa Hokki iski tyhjiin.

Palloseura joutui heti ottelun toisella minuutilla vajaalukuiseksi kun Samuli Virtaselle tuomittiin kampituksesta rangaistus. Palloseuran alivoima kesti vaikeuksitta Hokin ylivoiman. Palloseura meni 1-0 johtoon ajassa 4:27, Eetu Moberg karvasi hyvin päädyssä ja saatuaan kiekon lainasi sen Aleksi Karlssonille ja Aksun syöttö löysi maalinedestä Jyri Waajakosken joka laukoi one-timerillä terävästi osuman.

Toisen erän neljäs minuutti oli juuri täyttymässä kun Aleksi Karlsson nousi voimalla Hokin maalille törmäten kuitenkin maalivahti Tomi Rautioon , tilanteesta tuomittiin Aksulle rangaistus ryntäyksestä. Palloseuran alivoima kesti hyvin mutta ajassa 27:56 syntyi tasoitus, Hokin uusimman vahvistuksen Jarkko Harjulan veto upposi ohi Topi Salokannaksen ja tilanne oli 1-1.
Palloseuralla oli upea mahdollisuus mennä uudelleen johtoon kun ensin ex-FPS pakki Micke Niemelä ja vajaata minuuttia myöhemmin Alejandro Salinas-Ramirez joutuivat jäähylle mutta reilun minuutin kahden miehen yv ei tuottanut tulosta kun Rautio torjui mm.Mikko Kuljun vedon. Erän lopussa Palloseura oli edelleen aktiivinen mutta Rautio oli varma. Esimerkiksi Joni Vuorela pääsi ohjamaan aivan Raution edestä Mikko Saikkosen laukauksesta mutta ei…

Kolmannen erän alussa Topi Salokannas piti joukkuettaan pystyssä torjumalla pari Hokin vaarallista kahdella-yhtä vastaa hyökkäystä. Tämän jälkeen ote kääntyi Palloseuralle ja Hokin maalin tuntumassa oli useita vaarallisia tilanteita. Esimerkiksi Palloseuran nelonen Miku Ronkainen-Joni Leppikoski-Niklas Saha kehitti mahtavan pyörityksen jossa jokaisella taisi olla maalinteko paikka. Kesken painostuksen FPS pakille tuli henkilökohtainen virhe ja Hokin Niko Saarenpää sai kiekon lahjaksi Palloseuran puolustusalueella ja terävälle laukaukselle ylänurkkaan ei Topikaan enää voinut mitään ja Hokki meni 1-2 johtoon ajassa 47:09.
Tästä eteenpäin Hokilla ei pahemmin paikkoja ollut, sensijaan Palloseura painoi päälle todella hurjasti ja pääsi pelaamaan ylivoimaakin kun Tuomas Komulainen kaatoi maalin edessä Miku Ronkaisen ajassa 53:35 mutta tämäkään yv. ei tuottanut tulosta.
Palloseura otti aikalisän ajassa 57:47 , aikalisän jälkeen Toomas Veijola laukoi vaarallisesti ja Rautio hädintuskin torjui. Topin lähti pois maaliltaan ajassa 58:12. Hokin Tommi Klemetti pääsi kuitenkin katkoon ja laukoi keskialueelta kiekon tyhjiin ajassa 59:03 numeroiksi 1-3. Saatuaan hyökkäyspään aloituksen Palloseura otti jälleen Topin pois maaliltaan ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Aivan lopussa Hokin Erno Räisänen luisteli purkukiekon kiinni ja ujutti tyhjiin loppunumeroiksi 1-4.

Kokonaisuutena voidaan todeta että pääosan esittäjät olivat molempien joukkueiden maalivahdit sillä sekä Topi Salokannas että Hokin Tomi Rautio esittivät huimia torjuntoja. Palloseura loi todella paljon tilanteita mutta sunnuntaina ei oikein pomppinut meille.

Palloseuran valmentajista MV-Valmentaja Ville Nyrönen kommentoi pelin jälkeen ottelua seuraavasti: Näin se sitten kääntyi tänään Hokin eduksi. Tappiossa on tietysti se hyvä puoli, että kehitystä vaativat jutut tulevat selkeämmin esiin. Tänään nähtiin taidollisesti ja pelillisesti hyvin tasaväkiset joukkueet. Jotta tämmöiset matsit saadaan jatkossa käännettyä pistetiliä kartuttaviksi on syytä keskittyä myös henkisen puolen juttujen kehittämiseen. Maalivahtipeli oli tänään erittäin hyvää kummassakin päädyssä. Topi otti muutaman todellisen game saverin ja pelasi muutenkin erittäin vakuuttavan ottelun. Jatkamme harjoituksia ja ensi viikon perjantaina onkin vastassa jälleen huippuottelu, kun vastaan saadaan sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Espoo.

3 tähteä: Topi Salokannas

2 tähteä: Toomas Veijola