Forssan Palloseuran ja Imatran Ketterän toinen välieräottelu pyörähtää tänään käyntiin Forssan Jäähallissa kello 18.30. Imatralaiset olivat joukkueiden ensimmäisessä väännössä parempia maalein 6-1, mutta tuota ottelu enää ei kannata muistella, sillä tässä sarjassa haetaan ainoastaan kiinnityksiä, ei mitään muuta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa ja joka kerta Ketterä on poistunut kaukalosta parempana. Imatralaiset veivät joukkueiden ensimmäisen väännön 6-1, toisen 6-2 ja kolmannen taas 6-1 –lukemin.

Kolme kertaa isommalla budjetilla pelaava Ketterä on kieltämättä osoittanut kaikille, ettei sen yli vaan kävellä, vaan voiton eteen joutuu tekemään töitä hartiavoimin. Joukkueen pelissä on kuitenkin muutama asia johon kannattaa kiinnittää huomiota.

Näistä ensimmäinen on imatralaisten paineistus. Ketterä iskee todella hanakasti kolmen pelaajan voimin kiekolliseen pelaajaan molemmilla siniviivoilla. Tämän vuoksi Vihreiden tukitoimet pitää olla kokoajan kunnossa, koska selvittämällä tuon sumpun, FPS:lle aukeaa paikka ylivoima- ja vastahyökkäyksille.

Toinen asia, mikä imatralaisseuran pelissä on pistänyt silmään, on joukkueen tapa puolustaa. Ketterä tukkii mielellään oman siniviivan kolmen pelaajan voimin, jonka jälkeen vastustajanhyökkäys hidastuu yleensä sen verran, että imatralaiset saavat rivinsä kokoon.

Kolmas asia joka Ketterän pelissä on pistänyt silmään, on joukkueen erikoistilannepelaaminen. Imatralaiset eivät paljon kiekon kanssa omissa neppaile, kun se on jo vastustajan päädyssä. Myös imatralaisten ylivoima on kovaa, tästä kertoo myös kolme ylivoimaalia FPS:n verkkoon edellisessä ottelussa.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa Miska Niemi, Tommi Takaveräjä ja Eetu Vento. Hienon kevään pelannut Niemi johtaa FPS:n sisäistä pistepörssiä, Takaveräjä puolestaan on joukkueen toiseksi paras pistemies ja Vento kolmanneksi.

Ketterältä seurantaan kannattaa ottaa Jesse Juntheikki, Jarno Lippojoki sekä Rudolfs Maslovskis. Maslovskis kannattaa ottaa seurantaan siksi, että pienikokoinen laitahyökkääjä on kovien tehojen lisäksi melkoinen ruutitynnyri ja ottaa kierroksia todella helposti. Juntheikki puolestaan iski Vihreitä vastaan edellisessä ottelussa viisi tehopistettä (3+2) ja johtaa Suomi-sarjan pudotuspelien pistepörssiä. Lippojoki taas on todella vaarallinen etenkin ylivoimalla ja liikkuu hyvin ja onhan hän käynyt jopa pelaamassa pari liigaottelua SaiPa:n paidassa kuluvalla kaudella onnistuen myös liigassa maalinteossa.