Imatran Ketterä nappasi ensimmäisen kiinnityksen Mestiskarsintoihin, kun se kaatoi lauantaina SPA-Areenalla pelatussa ottelussa Forssan Palloseuran maalein 6-1 (0-1, 3-0, 3-0). Loppulukemista huolimatta ottelu oli tasaisempi, mitä numerot antavat ymmärtää, sillä Ketterä rokotti paikoistaan tylyllä prosentilla. Kentän hahmo oli viisi tehopistettä (3+2) nakuttanut Jesse Juntheikki. Vihreiden parhaimmistoon ottelussa kuului Henri Viitala ja Tommi Takaveräjä.

Ketterä tuli avauserään hyvin ja hallitsi peli enemmän ja vähemmän selvästi. Erän ainokaisen kuitenkin iski FPS, kun Tommi Takaveräjän ujutus tuotti tulosta ylivoimalla tulosta erän puolivälissä. Syöttöpisteet avausmaaliin kirjasivat Joni Vuorela ja Antti Salonen. Kotijoukkueen parhaat paikat ensimmäisessä erässä tarjoutuivat Ondrej Mikulalle ja Joona Jääskeläiselle, jotka pääsivät Henri Viitalan kanssa nokikkain, mutta Viitala torjui nämä yritykset ja ensimmäiselle erätauolle mentiin FPS:n maalin johdossa.

Ketterä käyttää paikkansa tehokkaasti

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi, mutta tuloksellisesti Vihreille heikompi, sillä Ketterä käänsi pelin kolmella maalilla edukseen. Kotijoukkueen tasoitus nähtiin 45 sekunnin pelin jälkeen ylivoimalla, kun Jesse Juntheikki pääsi siirtämään takatolpalta kiekon tyhjään maaliin. Toistamiseen hyvin pelannut Viitala joutui antautumaan kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Juntheikki viimeisteli illan toisen osumansa. Kotijoukkueen kolmas maali nähtiin reilu viisi minuuttia ennen erän loppua, kun Jesse Jääskeläinen laukoi 2vs1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Ketterän kolmannen osuman.

Innokkuus kostautuu

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alussa, kun nuori vierasjoukkue lähti hakemaan liian innokkaasti kavennusta. Tämä kuitenkin kostautui 69 sekunnin pelin jälkeen, kun Ville Tenosalmi vei kotijoukkueen 3vs1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 4-1 johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ketterä iski viidennen maalin, kun Mikko Kettunen onnistui maalinteossa. Ottelun loppulukemat viimeisteli reilu kaksi minuuttia myöhemmin Juntheikki, joka pääsi ohjaamaan maalin edestä ylivoimalla Rudolfs Maslovskin syötön verkon perukoille.

FPS tähdet

Henri Viitala**

– Teki vierasjoukkueen maalilla sen mitä pystyi, eikä mahtanut kotijoukkueen osumille mitään.

Tommi Takaveräjä*

– Viimeisteli FPS:n ainokaisen ja oli vierasjoukkueen näkyvimpiä pelaajia kentällä.