Palloseura matkusti Suomi-sarjan välierien toiseen kamppailuun epävarmoissa tunnelmissa torstaina. Päivällä oli tullut määräys että yleisötilaisuuksia rajoitetaan ja esimerkiksi Sm-liigaa pelattiin tyhjille katsomoille. Uhka koko kauden keskeyttämiseen oli tiedossa.

Itse ottelussa D-Kiekon Ville Hakala karkasi läpi 12 minuutin pelin jälkeen mutta Topi Salokannas Palloseuran maalilla selvitti tilanteen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä D-Kiekko meni 1-0 johtoon ajassa 12:15, parilla nopealla siirrolla kiekko pelattiin Valtteri Tiaiselle joka viimeisteli maalin edestä.

Seuraavalla minuutilla D-Kiekon Atte Töyry joutui jäähylle ja Palloseura loi pari tosi vaarallista tilannetta jossa kiekko pomppi jo maaliviivan tuntumassa. Töyry ehti juuri jäälle kun Palloseura tasoitti, Miku Ronkainen syötti maalin edessä olleelle Joona Vainiolle jonka vedon Antti Makkonen D-Kiekon maalilla vielä selvitti mutta Leevi Kannisto löi irtokiekon verkkoon ajassa 15.12 ja avauserän tilanne 1-1 oli valmis.

Toisessa erässä Palloseura pääsi ylivoimalle kun Eetu Elonen joutui jäähylle myöhästyneestä taklauksesta, ylivoima ei tuottanut tulosta mutta ajassa 26:03 Palloseura meni 1-2 johtoon. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Pasi Palmumäki laukoi siniviivalta ja Joni Leppikoski ohjasi kiekon verkkoon, toinen syöttäjä oli entisessä kotikaukalossaan pelannut Kristian Pylvänäinen.

Kovin kauaa Palloseura ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemasta kun D-Kiekon Jesse Jääskeläinen laukoi puolustajan jaloista takakulmaan ajassa 26:43 ja numerot olivat 2-2.

Ennen erän puoliväliä Eetu Salmela sai rangaistuksen ja D-Kiekko pyöritti koko 2 minuuttia mutta välillä jopa ilman mailaa torjuneen Topi Salokannaksen johdolla alivoima kestettiin.

Palloseura meni uudelleen johtoon ajassa 35:28. Tällä kertaa päätyplankki oli meille suosiollinen kun kiekko pomppi päädystä suoraan Otto Rantaselle joka laittoi kiekon tyhjään maaliin. Maalin syöttäjät olivat Pasi Palmumäki ja Niklas Saha. Mutta tälläkään kertaa johto ei kestänyt puolta minuuttia kauempaa kun Valtteri Tiainen iski lähietäisyydeltä tasoituksen.

Tuomarin pilli oli herkässä ja Eetu Salmela passitettiin estämisestä jäähylle ajassa 37:28, viimeinen minuutti oli juuri alkanut kun D-Kiekko meni ylivoima maalilla 4-3 johtoon ajassa 39:04. Samassa ajassa Jyri Waajkoskelle annettiin 2 minuutin rangaistus koukkaamisesta. Hetken kuluttua jäähylle joutui myös Joona Vainio joten kolmas erä alkaa Palloseuran kahden pelaajan alivoimalla.

Palloseura kesti jopa vaikeuksitta kahden miehen alivoiman, D-Kiekko ei oikeastaan päässyt edes hyökkäyalueelle. Mutta tuomari Jesse Leed jatkoi tarkkaa linjaansa ja D-Kiekko pääsi jälleen ylivoimalle kun D-Kiekon pelaaja osasi kaatua kiekkoa tavoitelleen Totte Mobergin mailaan, tästäkin onneksi selvittiin.

Jyri Waajakoski pääsi karkuun hieman ennen erän puoliväliä mutta ei onnistunut ohittamaan Makkosta. Seuranneen vastahyökkäyksen päätteeksi Rene Pylvänäinen passittettiin huitomisesta jäähylle ja vajaa minuuttia myöhemmin Jesse Leedin pilli soi jälleen kun Miku Ronkainen passitettiin kampituksesta jäähylle, nyt isännät onnistuivat iskemään kahden miehen ylivoimalla numeroiksi 5-3 Valtteri Tiaisen illan kolmannella maalilla ajassa 51:58.

Palloseura kavensi numeroiksi 5-4 ajassa 53:40. Rene Pylvänäinen laukoi siniviivalta, Pasi Palmumäelle illan kolmas syöttö ja toinen syöttäjä oli Niklas Saha.

Palloseura sai seuraavalla minuutilla ylivoiman kun Atte Töyry laitettiin jäähylle. Ylivoima pysyi kohtuullisesti alueella mutta laukauksia tuli liian vähän. Ylivoiman jälkeen puolestaan Joona Vainion saama todella heppoinen kampitusjäähy vaikeutti takaa-ajoa. Topi Salokannas vedettiin pois maaliltaan noin minuutti ennen loppua. D-Kiekko pääsi purkamaan ja kiekkoa kuljettanut Valtteri Tianen kaadettiin ja tuomari näytti maalia vaikka kiekko ei maaliin asti mennytkään, Tiaiselle illan neljäs maali ja loppunumerot 6-4 olivat valmiit ajassa 59:15.

Kiitos joukkueelle, toimihenkilöille, kannattajille sekä yhteistyökumppaneille! Pelattiin taas hieno kausi tosin jossittelua jää paljon kun ei nähty mihin oltais mahdollisesti ylletty (Mestiskarsintaan?) Mutta ehdottamasti oikea päätös lopettaa sarjat,  tärkeimmät asiat on nyt hoitaa yhteiskuntaa. Tänään oli turha ottelu. Jääkiekkoliitto ei vaan saanut tehtyä päätöstä ajoissa joten pistettiin joukkue vielä ajelemaan Jyväskylään täysin turhaan kommentoi Palloseuran Päävalmentaja Asko Rantanen taiston tauottua.

3 tähteä Pasi Palmumäki

2 tähteä Rene Pylvänäinen

1 tähti Joni Leppikoski

TIEDOTE :

Jääkiekkoliiton hallitus on tänään päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astuu voimaan välittömästi. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019–20 sijoituksiin ja kauden 2020–21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana.

Koko tiedote luettavissa TÄSTÄ