Palloseuran mediaryhmä otti käsittelyyn joukkueen pelaaja-arviot yksitellen kaudelta 2017-2018. Tilastoihin on laskettu mukaan kaikki viralliset ottelut eli varsinaisen Suomi-sarjan lisäksi mukaan on laskettu myös kauden alla pelattu Suomen Cup.

MAALIVAHDIT

#34 Topi Salokannas ( 6 ottelua, torjuntaprosentti 90,45% )
Pelasi kauden aikana vain kuusi ottelua, mutta olisi esityksiensä valossa ansainnut enemmän startteja. Rauhallinen ja isokokoinen maalivahti, joka omaa potentiaalin tulevaisuuden Suomi-sarjan ykkösvahdiksi.

#35 Henri Viitala ( 32 ottelua, torjuntaprosentti 92,31% )
Joukkueen selkeä ykkösvahti. Eleetön, isokokoinen ja hyvin liikkuva maalivahti. Parhaimmillaan yksi koko sarjan parhaista maalivahdeista, mutta mukaan mahtuu muutama helppo maali sekä ”ohipeli”. Kehittynyt viime kaudesta, päässyt paremmin sisälle sarjan tempoon. Kolkuttelee Mestis-ovia.

#39 Joonas Laaksonen ( 10 ottelua, torjuntaprosentti 88,00% )
Iki-FPS-vahti pelasi kymmenessä ottelussa, joissa torjuntaprosentiksi kertynyt 88,00 ei kerro koko kuvaa. Saanut rauhallisuutta suorittamiseensa. Nykyisellä standardilla pienikokoinen, mutta suht hyvin liikkuva maalivahti, joka kokemuksen mukanaan tuoman varmuuden avulla on saanut ravisteltua ajoittaiset ylipelaamiset ja höntyilyt sivuun. Kaudelle mahtuu myös upeasti nollapeli kotiluolasta.

PUOLUSTAJAT

#18 Mikko Pehkonen ( 40 ottelua, tehot 3+4, 24 min )
Täytti roolinsa kolmospakkiparissa mukiin menevästi. Oikealta ampuva puolustaja summasi kauden aikana tehot 3+4. Säväytti muutaman kerran laukauksellaan.

#20 Joel Lehtonen ( 1 ottelu, tehot 0+1, 4 min )
Loukkaantui harjoitusottelussa Titaaneita vastaan ja oli sivussa koko Suomi-sarjan alaraajavamman vuoksi.

#22 Eetu Salmela ( 41 ottelua, tehot 1+14, 94 min )
Puolustuksen johtohahmoja. Kenties joukkueen tärkein palanen omalla puolustusaluella. Kauden aikana keräsi tehot 1+14. Kehittynyt viime kaudesta kokonaisvaltaisesti, pienenä peikkona kuitenkin ajoittainen jäähyherkkyys.

#24 Mikko Saikkonen ( 40 ottelua, tehot 6+11, 30 min )
Tuli täyttämään viime kaudella FPS:n paidassa mainiosti esiintyneen Antti Salosen saappaita hyökkävänä puolustajana ja onnistui hienosti. Hyvin liikkuva puolustaja omaa hyökkäystaitojensa lisäksi mainion puolustusmoraalin ja korvaa jalalla sen, minkä mahdollisesti laitakahinoissa häviää pienen kokonsa vuoksi.

#28 Joona Tala ( 46 ottelua, tehot 6+32, 36 min )
Viime kaudesta koko joukkueen kehittynein pelaaja. Viime kaudella kolmospakkiparissa/seiskapakkina, nyt joukkueen tehokkain puolustaja. Myöskään Tala ei ole koolla pilattu. Hieman poikamainen olemus on siirretty syrjään ja Tala on sekä fyysisesti, että henkisesti kasvanut valtavasti. Valtasi paikan myös ykkösylivoimassa ja summasi puolustajalle kovat tehot 6+32.

#44 Eetu Moksunen ( 4 ottelua, tehot 0+0, 2 min )
Saapui siirtorajalla Pelicansin A-junioreista. Ehti pelata vain neljä ottelua vihreässä nutussa ennen kauden päättymistä.

#46 Niklas Murto ( 14 ottelua, tehot 0+1, 10 min )
Rauman Lukon A-juniori saapui vahvistamaan FPS:n kapeaa puolustusta loppukaudesta ja esiintyi miehekkäästi. Ei varsinaisesti loistanut, mutta pahempia virheitäkään ei juuri sattunut. Perusvarmaa suorittamista. Lupaava tulevaisuus edessä.

#77 Niklas Sillanpää ( 44 ottelua, tehot 3+6, 48 min )
Kookas puolustaja, joka oli Joona Talan ohella yksi positiivisimpia yllätyksiä puolustuksessa. Isäntä maalin edustalla ja kirjasi tehot 3+6. Kunnostautui ”tärkeiden” maalien tekijänä.

#86 Samuli Virtanen ( 30 ottelua, tehot 3+6, 22 min )
Pelasi kaikki alkusarjan ottelut, mutta loukkaantui juuri ylemmän loppusarjan kynnyksellä. Parhaimmillaan hyökkäyspäässä ja ylivoimalla viivassa. Hetkittäin ongelmissa puolustuspäässä. Tarvitsee tasaisuutta otteisiinsa ollakseen joukkueensa kärkipakkeja.

HYÖKKÄÄJÄT

#4 Jukka-Pekka Kurtelius ( 28 ottelua, tehot 8+12, 16 min )
Joukkueen ”nestori”, jonka peli oli alkukaudesta hieman hukassa, mutta paransi otteitaan kuin sika juoksuaan ennen joulutaukoa. Kakkosylivoiman moottori, jonka panosta olisi kaivattu pudotuspeleissä, mutta sairastelut pilasivat loppukauden.

#9 Eetu Moberg ( 44 ottelua, tehot 5+5, 18 min )
Joukkueen nuori kapteeni ei päättyneellä kaudella tehoilla mässäillyt viime kauden tapaan, koska rooli oli viime kauteen nähden huomattavasti puolustavampi. Joukkueensa ehdoton johtohahmo ja taistelun ja periksi antamattomuuden ilmentymä. Nousi esiin silloin kun sitä tarvittiin.

#10 Aleksi Karlsson ( 40 ottelua, tehot 12+8, 28 min )
Dynaaminen ja kokonaisvaltainen hyökkääjä, joka on hyvin lähellä todellista läpimurtoa. Taitaa maalinteon, omaa hyvän pelikäsityksen sekä pärjää myös fyysisellä osastolla. Seuraavaa steppiä odotellessa.

#12 Erik Nilsson ( 15 ottelua, tehot 0+0, 4 min )
Sai vähän vastuuta, mutta oli yritteliäs päästessään pelaamaan ja paikkasi joukkueen poissaoloja mukiin menevästi. Ei loistanut, ei pahempia virheitä.

#13 Mikko Kulju ( 41 ottelua, tehot 8+9, 4 min )
Hyökkäyspään yksi positiivisimpia yllättäjiä. Omaa huiman rannelaukauksen. Iski muutaman hienon maalin, mutta antaa paljon tasoitusta vastustajalle kamppailuvoimassa ja liikkeessä.

#16 Tommi Takaveräjä ( 33 ottelua, tehot 7+18, 33 min )
Maalintekijä ja hyvä laukaus. Kärsi joulutauon aikaan inhottavan loukkaantumisen. Pelasi koko kauden hieman itselleen vieraassa roolissa enemmän pelinrakentajana kuin puhtaana sniperina. Summasi tehot 7+18. Takaveräjän paras ase, eli laukaus jäi turhan paljon piiloon päättyneellä kaudella.

#19 Mikko Jaakkola ( 42 ottelua, tehot 6+13, 6 min )
Toinen iki-FPS-soturi, jonka monipuolisuus jaksaa yllättää positiivisesti. ”Majuri” kunnostautui päättyneen kauden aikana jokaisen neljän ketjun sentterinä ja lähes joka kerta täytti ruutunsa kunnialla. Pelasi loppukaudesta ykkössentterinä, jolloin pienet puutteet tulivat esiin pelatessa vastustajien kärkipakkeja vastaan.

#33 Otto Rantanen ( 33 ottelua, tehot 1+8, 0 min )
Puolustava sentteri, jonka peliesityksiä harvoin muistetaan, mutta tekee siitä huolimatta arvokasta työtä joukkueelle. Iski kenties joukkueensa kauden upeimman maalin ylemmässä loppusarjassa Huntersin verkkoon.

#41 Joni Leppikoski ( 20 ottelua, tehot 1+3, 2 min )
Yritteliäs laituri, jolla on potentiaalia kärkiketjuihin asti, kunhan saa kokemusta ja otteisiinsa lisää tasaisuutta. Häikäisi ylemmässä loppusarjassa soolomaalillaan. Oli pitkään pelaavan kokoonpanon ulkopuolella, mutta vakiinnutti paikkansa nelosketjussa ja suoriutui hyvin. Ensi kaudella vakiokalustoa.

#45 Joona Vainio ( 36 ottelua, tehot 9+2, 28 min )
Kenties koko hyökkäyskaluston positiivisin yllättäjä. Vikkelä ja nuori laituri ihastutti röyhkeydellään. Iski kauden aikana kahdeksan kaappia ja terveenä pysyessään on vahvistus mille tahansa joukkueelle räjähtävän lähtönopeutensa vuoksi.

#59 Niklas Saha ( 28 ottelua, tehot 3+1, 2 min )
Hyvä, kokonaisvaltainen paketti kunhan saa alle pari ehjää kautta. Päättynyttä kautta sotki asevelvollisuus, jonka vuoksi alkukauden pelit jäivät vähiin. Potentiaalia löytyy, mutta nähtäväksi jää milloin se ulosmitataan.

#63 Jeffrey Lawman ( 28 ottelua, tehot 19+14, 75 min )
Yksi joukkueen tähdistä. Oli tehokas alkukaudesta, mutta sittemmin tehot hieman hiipui sitkeiden loukkaantumisten takia, mutta loppukaudesta Jeff palasi jälleen tasolleen. Yksi koko sarjan kliinisimmistä maalintekijöistä. Kaipaa myös ehjää kautta alleen.

#64 Teemu Karjalainen ( 27 ottelua, tehot 10+24, 0 min )
Yksi koko sarjan epäonnisimpia pelaajia. Huimat kädet, huikea pelikäsitys, mutta kroppa ei vaan pysy ehjänä. Pelikunnossa ollessaan yksi koko sarjan parhaita pelaajia. Valitettavan monta loukkaantumista on hidastanut urakehitystä. Kahden FPS-kauden aikana molemmilla kausilla pudotuspeleissä, joissa on yhteensä kertynyt vyölle vain yksi pelattu ottelu. Ehjempää tulevaisuutta odotellessa, ehjänä ollessaan lähes Liiga-tason pelaaja.

#71 Joni Vuorela ( 46 ottelua, tehot 4+12, 14 min )
Joona Talan ohella toinen, joka pelasi kaikki ottelut päättyneellä kaudella. Kapteeni Mobergin oikea käsi, joka jättää jokaisessa pelissä kaikkensa kaukaloon. Todellinen uurastaja. Iski puolustavassa roolissaan tehot 4+12.

#82 Konsta Härkönen ( 27 ottelua, tehot 7+10, 6 min )
Kevytrakenteinen sentteri nousi kauden aikana loukkaantumisten myötä kärkiketjuihin ja vakiinnutti paikkansa kakkossentterinä. Parhaimmat avut ylivoimassa pelinrakentajana, hieman jää jalkoihin laitakahinoissa.

#87 Juuso Hämäläinen ( 35 ottelua, tehot 16+14, 100 min )
”Tyykikylän Komarov”. Joukkueen ylivoimaisesti viihdyttävin pelaaja. Viime kaudella fanien suosikiksi äänestetty Hämäläinen jäi viime kauden tehoistaan, mutta mies raatoi, ärsytti vastustajia ja boostasi omiaan. Kärsi ylemmän loppusarjan lopussa naurettavan pitkän pelikiellon, eikä päässyt pelaamaan pudotuspeleissä – juuri niissä peleissä, jolloin Hämäläistä olisi kaivattu.

#91 Jyri Waajakoski ( 45 ottelua, tehot 14+30, 44 min )
Joukkueen tehokkain, monipuolisin ja suurin tähti päättyneellä kaudella. Aloitti kauden puolustajan tontilta, mutta sittemmin siirtyi ykköskentän vasempaan laitaan ja nakutteli 45 peliin 14+30 pinnaa. Käsiä ja pelisilmää löytyy vaikka muille jakaa. Puutteet liikkeessä ja fyysisyydessä. Nähtäväksi jää, mihin asti tsekkitukan kyvyt riittää.

#95 Vili-Jesper Koivula ( 1 ottelu, tehot 1+0, 0 min )
Pelasi viisi vaihtoa siirryttyään FPS-paitaan ennen kuin rannevamma pilasi miehen loppukauden. Mies ehti kuitenkin iskeä debyytissään komean maalin.

MUUT KAUDEN AIKANA ESIINTYNEET PELAAJAT

#3 Markus Haapanen ( 10 ottelua, tehot 0+2, 4 min )
Perusvarma puolustaja, joka siirtyi alkukauden jälkeen Norjaan.

#6 Niklas Lehtimäki ( 9 ottelua, tehot 6+11, 4 min )
Kullan arvoinen tehomies. Taitava Lehtimäki iski yhdeksässä pelaamassaan ottelussa mainiot tehot 6+11. Ehkä juuri tätä miestä FPS kaipasi pudotuspeleissä kaikkein eniten.

#44 Antti Helanto ( 2 ottelua, tehot 0+0, 2 min )
Paikkasi puolustusta kahden ottelun verran ja esiintyi otteluissa mukiin menevästi.

#44 Kristian Tikka ( 9 ottelua, tehot 6+2, 6 min )
Maalintekijä. Iski yhdeksässä ottelussa kuusi maalia ja muodosti vaarallisen tutkaparin Tommi Takaveräjän kanssa. Palasi siirtorajalla takaisin KeuPa:an.

#46 Kasper Ruohonen ( 7 ottelua, tehot 0+3, 0 min )
Siirtyi Pelicansin A-junioreista kesällä FPS:aan ja esiintyi harjoituspeleissä hienosti. Armeija sotki nuoren taiturin kautta, eikä Ruohonen sittemmin onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa ja siirtyi loppukaudesta HC Giantsiin.

#94 Santtu Ahonen ( 3 ottelua, tehot 0+0, 0 min )
Pelasi kolmessa ottelussa ilman tehopisteitä ennen siirtymistään Loimaan Rocketsiin.