Forssan Palloseuran kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Porin Karhu HT:ta vastaan. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun putket päällä, sillä FPS on voittanut neljä edellistä matsiaan, kun taas KHT:lle on kirjattu neljästä edellisestä ottelusta tappiot. Ottelu alkaa Forssan jäähallissa kello 18.30.

FPS ja KHT ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tämä nähtiin juuri ennen maaottelutaukoa Porissa, jossa Vihreät olivat parempia tylyin 2-9 –lukemin. Tuo voitto olikin Vorssalaisille makoisa, sillä FPS ei ollut voittanut porilaisia varsinaisessa Suomi-sarjassa koskaan aikaisemmin.

FPS sarjataulukossa viides, Karhu HT toiseksi viimeinen

FPS lähtee perjantain otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Vihreät ovat pelanneet kuluvalla kaudella 17 ottelua, joista 11 on päättynyt voittoon. Pisteitä Vihreillä on kasassa tällä hetkellä 32 kappaletta. KHT puolestaan lähtee perjantain otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Porilaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 19 ottelua, joista voittoihin on päättynyt viisi peliä. Pisteitä Karhu HT:llä on koossa 14.

Lähtökohdat otteluun

FPS lähtee perjantain otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä porilaisilla on ollut ongelmia kokoonpanon kanssa. Ongelmista kielii myös se, että KHT on päästänyt 19 otteluun käsittämättömät 110 maalia. Tästä huolimatta Vihreillä ei ole varaa lähteä matsiin takkiauki, sillä KHT:llä on jalkeilla laadukas joukkue, kunhan kaikki pelimiehet saadaan kaukaloon yhtä aikaa. Tämän vuoksi FPS:n pitääkin vetää haalarit päälle ja lähteä pelaamaan ottelua nöyrästi oman pelin kautta.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa maalivahti Henri Viitala, puolustaja Antti Salonen ja hyökkääjä Juuso Hämäläinen. Viitala on parantanut kauden aikana otteita Vihreiden maalilla kuin sika juoksua ja yksi ollut tärkeä osasyy Vihreiden neljän ottelun voittoputkelle. Salonen ja Hämäläinen puolestaan ovat pelanneet hyvän kauden ja loistaneet lähes illasta toiseen.

Karhu HT:lta seurantaan kannattaa ottaa maalivahti Niklas Lehti, joka on ollut varsinainen Mörkö virheille. Lehden lisäksi seurantaan kannattaa ottaa hyökkääjät Samuli Virkkunen ja Niko Palonen. Virkkunen on yksi Suomi-sarjan parhaita hyökkääjiä, kun taas Palonen pelaa ottelusta toiseen kovalla tunteella ja jakaa isoja pusuja vastustajille.

FPS:n ja Karhu HT:n ottelu alkaa Forssan jäähallissa perjantaina kello 18.30. Otteluun on jaossa vapaalippuja Kutomon Citymarketissa torstaina ja perjantaina kello 13-16.00 välisenä aikana.

fps-kht