Forssan Palloseura nappasi viidennen perättäisen voiton, kun Asko Rantasen soturit kaatoivat Porin Karhu HT:n kotiluolassaan maalein 7-2. Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisessä erässä, jossa Vihreät menivät viidellä maalillaan menojaan. Kotijoukkueen parhaimmistoon kuuluivat Joni Vuorela ja Henri Viitala. Voiton myötä FPS nousi sarjataulukossa kolmanneksi.

Ottelun alku oli Palloseuran totaalista pyöritystä ja KHT pääsi ensimmäisen kerran hyökkäysalueelle vasta kun peliä oli pelattu lähes 4 minuuttia.

Palloseura otti 1-0 johdon ajassa 5.23. Teemu Karjalainen ja Juuso Hämäläinen tekivät esityön ja Aleksi Karlsson sijoitti läheltä osuman.

Pian Palloseuralla oli loistopaikka siirtyä 2-0 johtoon, kun Tommi Takaveräjä pääsi yrittämään rankkarista maalia, mutta Niklas Kekki selvitti Tommin vedon.

Karhulla oli hyvä maalintekopaikka, kun Riku Väkiparta pääsi laukomaan vapaasti p-pisteen kaarien välistä, mutta Henri Viitala torjui puolustajan laukauksen hienosti.

Ajassa 11.06 FPS karkasi kahden maalin karkumatkalle, kun Joni Vuorela pääsi vasemmasta laidasta puolittain läpi ja tykitti komeasti takayläkulmaan. Syöttöpisteet osumaan merkittiin kaukaloon palanneelle Tommi Takaveräjälle ja kauden avauspisteensä kuitanneelle Matej Bacalle.

Palloseura pääsi ylivoimalle ajassa 15.21, kun Robin Leppänen siirsi Karhun maalia. Reilun puolen minuutin pyörityksen jälkeen tilanne oli 3-0. Eetu Moberg laukoi keskeltä osuman Karjalaisen ja Jukka-Pekka Kurteliuksen passeista.

Vajaa minuutti edellisestä Eetu Salmela avasi ja Karlsson punnersi keskeltä läpi, viimeistellen varmasti 4-0 pelikellon näyttäessä aikaa 16.54.

Koko erän hyvin maalipaikkoja hakenut Jeffrey Lawman onnistui iskemään Palloseuralle vielä yhden osuman ajassa 18.00. Syöttöpisteet 5-0 osumaan kuittasivat Kurtelius ja Samuli Virtanen.

Avauserässä KHT vahti Niklas Kekki torjui 23 kertaa ja Henri Viitala 6 kertaa. Viitalan torjuntoihin mahtui kuitenkin pari-kolme huippukoppia, joten tilanne olisi voinut olla toinenkin avauserän jälkeen.

FPS nostaa jalan kaasulta

Toisessa erässä peli tasoittui selvästi, kun kotijoukkueen pelaajat nostivat kaasun jalalta. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisen kympin aikana omat paikkansa, mutta molemmat maalivahdit napsivat varmoja torjuntoja.

Illan kuudes maali nähtiin ajassa 39:08, kun KHT sai maalitilinsä auki ylivoimamaalilla. Väkiparta laukoi siniviivan tuntumasta ruuhkan takaa Salmelan istuessa boxissa.

Palloseura sai pian tämän jälkeen kiekon verkkoon, mutta Antti Salosen osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Tästä suivaantuneena Palloseura jyräsi vielä kerran hyökkäysalueelle ja Lawman iski 6-1 osuman ajassa 39.47 Kurteliuksen ja Salosen toimiessa syöttäjinä.

Toisen erän torjunnat olivat Viitalalle 7 ja Kekille 18.

Molemmat osuvat kerran

Kolmas erä ehti vanhentua vain 48 sekuntia ja kiekko oli jälleen Karhun verkossa. Juuso Hämäläinen pääsi tykittämään Vuorelan syötöstä one-timerilla tilanteeksi 7-1.

Erän puolivälissä Palloseura pääsi ylivoimalla kokeilemaan ylivoimaa, mutta Karlssonille ei hattutemppu maistunut, vaan kuti meni ohi melko varmasta paikasta.

KHT onnistui vielä iskemään 7-2 lohdutusmaalin aikaan 56.36 Vallin toimiessa viimeistelijänä.  Osuma jäi myös ottelun viimeiseksi.

2 tähteä Joni Vuorela
1 tähti Henri Viitala