Palloseura vieraili lauantaina Kalajoella. Tiukka ottelu päättyi lopulta isäntäjoukkue JHT:n 5-2 voittoon.

Ottelun avauserä alkoi Palloseuran merkeissä ja jo ajassa 1:56 JHT:n Iiro Ojala joutui kampituksesta jäähyaitioon. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Palloseura sai erässä toisenkin ylivoimamahdollisuuden, kun isäntien Matias Hakanpää joutui niin ikään kampituksesta istunnolle. Palloseuran parhaat tilanteet kilpistyi kuitenkin maalirautoihin. Ensin Mikko Saikkonen pääsi laukomaan Mikko Jaakkolan voittaman aloituksen jälkeen, mutta epäonnisesti yläriman kautta yli. Peteris Pujatsin veto kilautti tolppaa Fredrik Grønstrandin torjunnasta. Kun maalinteko ei onnistunut niin isännät iskivät ajassa 12:03 ottelun avausmaalin Niklas Sundforsin ollessa maalintekijänä reboundista. Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta lisäosumia ei syntynyt. Erän lopulla Joona Vainio joutui jäähylle, joka jatkui toiseen erään.

Toisen erän alussa Palloseura kesti alivoiman, mutta lisää oli tulossa. Ensin isäntien Jere Somero sai jäähyn, mutta puoliminuuttia myöhemmin Mikko Saikkonen joutui myös jäähylle estämisestä ja kun myös Peteris Pujats passitettiin jäähylle myöhästyneestä taklauksesta niin JHT sai pelata viidellä kolmea vastaan puoli minuuttia, mutta Palloseuran alivoima oli vahvaa. Palloseura sai ylivoimamahdollisuuden, kun tuomaristo antoi väärästä vaihdosta JHT:lle jäähyn. Edellinen selkeämpi oli jäänyt tuomitsematta. Nyt ylivoima tuotti tulosta. Maalivahti Petrus Lintonen antoi avauksen Aleksi Karlssonille, joka jatkoi Jyri Waajakoskelle, jonka ranneveto upposi ajassa 34:51 ja numerot olivat 1-1. Mikko Kulju ja JHT:n Jere Manninen saivat keskinäisestä nahistelusta jäähyt ajassa 35:42. Palloseura meni tasavajaalla 1-2 johtoon ajassa 36:01. Waajakoski laukoi ja Karlsson nosti irtokiekon sisään. JHT pääsi kuitenkin saman tasavoiman aikana iskemään 2-2 tasoituksen, kun Eetu Rissasen veto painui maskissa olleen Lintosen ohi yläkulmaan ajassa 37:09. Tämän jälkeen JHT osui vielä kerran. Kiekko muutti hieman suuntaa ja Juho Takkulan veto painui samaan paikkaan kuin Rissasen ja JHT meni 3-2 johtoon ajassa 38:40.

Kolmannen erän alussa Lintonen nollasi hienolla hanskatorjunnalla JHT:n hyökkäyksen ja piti tilanteen ennallaan. Karlsson järjesti karvauksellaan Otto Rantaselle hyvän tasoituspaikan, mutta Otto ei osunut kunnolla kiekkoon. Erä jatkui Palloseuran hienokseltaan painostaessa ja hakiessa tasoitusta. Ajassa 55:20 tuli kylmä takaisku kun Sundfors laukoi illan toisen osumansa ja JHT meni 4-2 johtoon. Takaa-ajoa haittasi, kun Pujats joutui jäähylle pelin viivyttämisestä ajassa 56:12. Palloseura otti aikalisän ajassa 58:42 ja Lintosen pois maaliltaan aloituksen ollessa hyökkäyspäädyssä. JHT kuitenkin sai purun aikaiseksi ja ajassa 59:05 Tommi Rintasalo laukoi kiekon tyhjään rysään, joten lopputulos oli Palloseuran hyvästä taistelusta huolimatta 5-2.

Asko Rantanen kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelua seuraavasti:

– Tappio harmittaa, mutta kokonaisuudessaan pelattiin hyvä peli, maalin peli kääntyi kaverille. Pari pomppua käänsi ottelun vastustajalle. Toista erää hallittiin ja kolmannessakin erässä oli paikat, mutta maalintekopelihän tämä on ja vastustaja teki pari enemmän ja yhden vielä tyhjiin, joten näillä mennään kohti huomista.

3 tähteä Aleksi Karlsson
2 tähteä Jyri Waajakoski