Suomi-sarjassa alkoi kevätkausi kärkiottelulla kun Kiekko-Espoo saapui Palloseuran vieraaksi.

Ottelun avauserä oli tasainen ja niin olivat myös numerot sen jälkeen. K-Espoo otti 0-1 illan ensimmäisestä ylivoimastaan. Totte Moberg istui jäähyllä ja vieraat menivät Oscar Leppäsen vedolla johtoon. Aleksi Järvinen syötti poikittain ja Leppänen tykitti kiekon verkkoon ajassa 7:57.

Palloseura tasoitti ajassa 9:29. Peteris Pujats rynni päätyyn kiekon perään ja löysi Joni Leppikosken joka jatkoi luukulle Joni Vuorelalle. Vuorelan veto upposi ohi Jani Niemisen ja tilanne oli 1-1.  Maalin jälkeen Palloseuralle oli hieno tilaisuus ottaa johto mutta Miku Ronkainen ei onnistunut ohittamaan Niemistä. Avauserän torjunnat olivat Petrus Lintosella 8 ja Jani Niemisellä 10.

Toisen erän alku oli Palloseuralle sysimusta. Ensin erä vanheni vain 11 sekuntia kun Leo Sormunen pääsi Niki Kailan syötöstä vapaasti laukomaan numeroiksi 1-2. Ex-Palloseuralainen Tommi Takaveräjä oli toinen syöttäjä. Ja kokonaisajassa 20:23 tilanne oli jo 1-3, Aleksi Järvinen siirsi irtokiekon verkkoon kun Petrus Lintonen ei onnistunut saamaan Oscar Leppäsen vetoa haltuunsa.

Toisen erän jatko sujui enemmän ja vähemmän Palloseuran merkeissä mutta kiekkoa ei saatu millään Niemisen selän taakse. Kristian Tikka esimerkiksi pyörähti hyvin maalille mutta kiekko ei vaan löytänyt tietään verkkoon. Toisessa erässä Petu Lintonen torjui 7 ja Jani Nieminen 10 kertaa. Palloseura joutui kahdesti alivoimalle , alivoima oli kuitenkin hyvää. Vihreäpaidat pääsivät myös kertaalleen yrittämään ylivoimaa mutta kohtuullisesta pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei siis saatu maaliin.

Kolmannen erän alkuun K-Espoon neljännen maalin myötä ottelussa alkoi olla jo ratkaisun makua ajassa 41:54. Maalin tekijänä jälleen Aleksi Järvinen, Petrus Lintonen torjui ensin kahdella-yhtä hyökkäyksen mutta Järvinen ehti irtokiekkoon ja laukoi numeroiksi 1-4.

Kiekko-Espoon viides maali syntyi ajassa 47:51, Janne Nukarinen toi kiekon vauhdilla hyökkäysalueelle ja levitti oikealle josta illan tehomies Oscar Leppänen laukoi tarkasti takakulmaan tilanteeksi 1-5.

Kolmannen erän puolivälin jälkeen oli hauska tilanne kun K-Espoo pyöritteli peliä kun Aleksi Karlsonille oli jäähy tulossa, syöttö lipsahti siniviivalla puolustajan ohi ja kiekko vieri kohti tyhjää K-Espoon maalia mutta tolppa pelasti vieraat.

K-Espoo iski vielä kerran, ajassa 56:24 Nukarinen nousi jälleen hyvin hyökkäykseen ja löysi takaa Niki Kailan jonka tarkka veto ohitti Petrus Lintosen.

Kolmannessa Nieminen joutui torjumaan vain 2 kertaa ja Petu Lintonen torjui 6 kertaa.

Joukkueet siis kohtaavat heti lauantaina uudelleen, tällä kertaa Espoossa.

3 tähteä Joni Vuorela

2 tähteä Peteris Pujats