Palloseura lähti Raaheen hakemaan kolmatta voittoa kun Raahe-Kiekko ja FPS kohtasivat lauantaina Suomi-sarjan puolivälieräsarjan neljännessä kamppailussa.

Palloseura meni 0-1 johtoon kun sarjassa jo neljännen maalinsa tehnyt Kristian Tikka pääsi laukomaan irtokiekon maalin kulmalta verkkoon ajassa 08:28. Maalin syöttäjät olivat Joona Vainio ja Jyri Waajakoski.

Raahe-Kiekko onnistui tasoittamaan ottelun ylivoimalla Jaakko Svenskin maalilla, pelikello pysähtyi aikaan 11:03.Molemmilla oli avauserässä 3 kpl kahden minuutin rangaistusta mutta muut ylivoimat eivät tuottaneet tulosta.

Toisen erän alkupuolella ensin Palloseuralle tuomittiin väärästä vaihdosta rangaistus ja minuuttia myöhemmin Eetu Salmela passitettiin koukkaamisesta jäähylle joten kotijoukkue sai yrittää minuutin kahden miehen ylivoimalla, Raahe-Kiekko ei saanut laukaustaan aikaiseksi Palloseuran pelatessa aktiivista alivoimaa, neljällä viittä vastaan alivoimalla Jukka-Pekka Kurtelius karkasi läpi mutta ei onnistunut liruttamaan kiekkoa Patrik Koiviston ohi verkkoon.

Palloseura painosti erän puolivälin jälkeen pitkiä tovia ja paikkoja oli mm. Leevi Kannistolla. Toki Raahelaiset hyökkäsivät pari kertaa vaarallisilla vastaiskuilla jotka Petrus Lintonen Palloseuran maalilla selvitti. Palloseura sai yrittää ylivoimalla kun Sami Ekoluoma joutui boxiin ajassa 33:58 mutta tulosta ei syntynyt.

Palloseura otti ansaitun johdon ajassa 38:37. Totte Moberg syötti ja Miku Ronkainen laukoi keskeltä Palloseuran johtoon, toinen syöttäjä oli Leevi Kannisto.

Kolmannen erän alkuun Raahe-Kiekko sai ylivoiman kun Eetu Salmelan maila rikkoutui ja mailattomana hän syyllistyi kiinnipitämiseen. Alivoimalla Miku Ronkainen karkasi läpi mutta tästä toisestakaan alivoima läpiajosta ei syntynyt maalia. Alivoiman Palloseura kesti vaivatta.

Palloseura meni 1-3 johtoon Kristian Tikan illan toisella maalilla. Joona Tala laukoi viivasta ja Tikka tälläsi maalin kulmalta osuman ajassa 46:04. Maalin toinen syöttäjä oli Jyri Waajakoski.

Raahe-Kiekko ei kuitenkaan lannistunut vaan kavensi numeroiksi 2-3 Mirko Hännisen pakin jaloista lähteneellä laukauksella joka upposi yläriman kautta ohi Petrus Lintosen ajassa 49:42. Ja 11 sekuntia myöhemmin tilanne oli jo tasan 3-3 kun Sami Ekoluoma pääsi yllättämään Petrus Lintosen nollakulmasta.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja enää nähty joten ottelu eteni edellisen ottelun tavoin jatkoerään numeroissa 3-3.

Jatkoerässä Palloseura pääsi pelaamaan ylivoimaa kun Jaakko Varekselle tuomittiin koukkaamisesta rangaistus ajassa 61:03 ja Palloseuran ylivoima toimi kreivin aikaan! Otto Rantanen syötti kulmasta ja Joona Tala laukoi siniviivan tuntumasta ja kiekko painui verkkoon ohi Patrik Koiviston ajassa 61:21, ottelu ja ottelusarja ratkesi tähän Palloseuran voittaessa ottelun numeroin 4-3 ja ottelusarjan voitoin 3-1!

Sitkee joukkue vastassa, helvetillinen työmäärä yhtä maalia kohden saatiin tehdä. Sama ottelukuva oli joka pelissä, hallitaan ja kaveri roikkuu pelissä mukana. Ansaittu voitto tänään meille ja tästä kohti seuraavaa sarjaa ja ruvetaan nauttimaan kevään peleistä! Toivotaan että halli tulee täyteen tiistaina välierien avauksessa! Kommentoi Palloseuran Päävalmentaja Asko Rantanen ottelun jälkeen.

Voittomaalin laukonut Joona Tala puolestaan kommentoi seuraavasti: Hieno taistelu koko joukkueelta. Laukaukset oli joka pelissä selvästi meillä, mutta tehokkuus puuttui, onneksi jaksettiin painaa samalla tavalla erästä toiseen ja sieltä se palkinto lopulta tuli. Nyt saadaan pari huilipäivää alle ja tiistaina taas jatketaan.

Välierät alkavat kotiottelulla tiistaina, vieraissa pelataan torstaina ja lauantaina 14.3 on jälleen kotiottelun vuoro. Vastustaja selviää sunnuntaina. Palloseuran mahdolliset vastustajat ovat D-Kiekko, Hunters tai Pyry.

3 tähteä Joona Tala

2 tähteä Kristian Tikka