Palloseura sai lauantaina vieraita Kalajoelta kun vanha tuttu JHT saapui Forssaan. Ottelussa oli panosta vain vierailla jotka hakivat varmistusta suoralle Play-off paikalle. Palloseura sijoittuu sarjassa toiseksi ja saa kotiedun playoff otteluihin.

JHT sai yrittää avauserässä kahdesti ylivoimalla mutta Palloseuran alivoima piti helposti vieraiden yv:n kurissa. Erän lopulla puolestaan Palloseura sai yrittää ylivoimaa , jopa minuutin verran kahden miehen yv:tä mutta jäähyistä huolimatta erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä ehti vanheta vain 20 sekuntia kun vieraat ottivat 0-1 johdon Jere Erkkilän b-pisteen läheltä lähteneellä takanurkka laukauksella. Ja puolisen minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 0-2 kun Aleksi Pöytäsaaren laukaus painui puolestaa etukulmasta ohi Petrus Lintosen.

Palloseura sai maalin jälkeen otetta ja haki kovin kavennusta ja pääsi ylivoimalle kun Juho Takkula otti, tosin hyökkäyspäässä, kaksi minuuttisen. Palloseura tarvitsi vain 4 sekuntia ylivoimaa kun tilanne kaventui numeroiksi 1-2 ajassa 27:12. Otto Rantanen voitti aloituksen taakse, Joona Tala laukoi ja maalin eteen ehtinyt Otto Rantanen ohjasi kavennuksen.

Kohta kavennusmaalin jälkeen joutui Aleksi Karlsson jäähylle ja kun pilli soi herkästi niin hetken päästä joutui myös Eetu Salmela istunnolle joten JHT sai kokeilla lähes puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Palloseuran alivoima oli kuitenkin hyvää eikä maalia syntynyt.

JHT kehitti hienon tilanteen 36 minuutin kohdalla mutta Petrus LIntonen torjui hienosti Eetu Tervalan yrityksen. Erän viimeisellä minuutilla Palloseuralle oli tulossa jäähy ja JHT hyödynsi siirretyn rangaistuksen edun kun Jere Espo pääsi läheltä nostamaan takayläkulmaan numeroiksi 1-3 joka oli tilanne kahden erän jälkeen.

Kolmas erä alkoi hyvin Palloseuran kannalta mukavasti sillä 2-3 kavennus syntyi jo ajassa 40:36. Aleksi Karlsson syötti maalin takaa ja pirteästi pelannut Kristian Tikka tuikkasi maalin kulmalta kavennuksen.

Palloseuran kiriä haittasivat kolmannessa erässä rangaistukset, ensin Otto Rantanen huitomisesta, sitten joukkuerangaistus ja vielä Eetu Salmela pelin nostettuaan kiekon katsomon suojaverkkoihin. Salmelan jäähyn aikana Jyri Waajakoski ja Aleksi Karlsson karkasivat kahdella ”nollaa” vastaan mutta tilanne tuhlaantui liialliseen syöttelyyn.

Palloseura haki lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, Kristian Tikka yritti maalin kulmalta mutta JHT-vahti Joonas Tiippana kesti, jatkotilanteessa Otto Rantanen ajettiin kulmaan poikittaisella mailalla mutta aiemmin hyvin herkästi soinut pilli pysyi nyt vaiti. Palloseura otti aikalisän ajassa 58:52. Tuomarilla loppui jostain syystä täysin pokka lopussa sillä Miku Ronkainen ajettiin poikkarilla maalin kulmalla mutta pilli oli jäätynyt ja tämän jälkeen Jarno Palola löi kiekon tyhjiin ottelun loppunumeroiksi 2-4 jonka jälkeen osoitti lapsellista käytöstä naurettavalla tuuletuksellaan Palloseuran kannattajien edessä.

3 tähteä Kristian Tikka

2 tähteä Joona Tala