Perjantaina sarjakärkeen siirtynyt Palloseura sai lauantaina vastaansa Kalajoen JHT:n. Pari viikkoa sitten Palloseura haki Kalajoelta 3-4 voiton. JHT onnistui hakemaan revanssin Forssasta kun se 3 osumaa laukoneen Jarno Palolan johdolla haki 3-5 vierasvoiton aiheuttaen Palloseuralle kauden ensimmäisen kotitappion.

Jarno Palola teki illan ensimmäisen maalinsa ajassa 3:21. Jere Espo syötti kulmasta ja Palola laukoi maalin edustalta suoraan syötöstä yllättäen täysin Palloseura-vahti Petrus Lintosen. Palola oli tekijänä myös illan (ja JHT:n) toisessa maalissa. Espo syötti jälleen ja Palola laukoi kaksi-yksi hyökkäyksen päätteeksi 0-2 ajassa 6:34.

Kun ottelu oli pelattu noin 15 minuuttia Palloseura kehitti hyvän painostusjakson mutta Joonas Tiippana torjui Joona Talan vedon samoin kuin vahvan vaihdon pelanneen Joona Vainionkin yritykset.

Toinen erä oli parasta Palloseuraa. Kiekko pyöri pitkiä tovia JHT:n päädyssä ja tulostakin syntyi. 1-2 kavennus syntyi ajassa 25:37 , Palloseura pyöritti ja laukauksia sateli kohti Tiippanan vartioimaa maalia, maalissa Jyri Waajakoski syötti Totte Mobergille joka vielä siirsi sivulle ja TuTo:n A:sta puolustusta paikkaamaan saapunut Eetu Uusitalo tykitti kiekon komeasti reppuun.

Painostus jatkui ja Palloseuran pääsi ylivoimalle ajassa 33:58 Akseli Karjalaisen poikittaisen mailalla pelaamisen johdosta. Ylivoima tuotti tulosta ajassa 34:57 kun Kristian Tikka nosti läheltä ylös ja numerot olivat ansaitusti 2-2. Maalin syöttivät Jukka-Pekka Kurtelius ja Aleksi Karlsson. Tikalla oli hetkeä myöhemmin hieno tilaisuus viedä Palloseura johtoon kun hän karkasi läpiajoon. Veto meni kuitenkin yli maalin.

Vastoin erän kulkua otti JHT uudelleen johdon ajassa 38:07, Jani Nurkkala onnistui ”vanhanaikaisella” yllättämään Petrus Lintosen ja tilanne oli 2-3.

Kolmannessa erässä Palloseuran otteessa ei ollut samallaista lentoa kuin toisessa erässä. JHT otti 2-4 johdon Jarno Palolan tarkalla takakulmalaukauksella, maali syntyi ylivoimalla Miku Ronkaisen istuessa huitomis-rangaistusta. Osuma oli siis Palolalle illan kolmas ja se syntyi ajassa 42:32. Ilmeisesti nopea takaisku erän alkuun kipsasi Palloseuraa.

Palloseuralle tarjottiin kavennuspaikkaa kun Palola nosti kiekon verkkoihin ajassa 52:58. Vajaata minuuttia myöhemmin puntit kuitenkin tasoittuivat kun Otto Rantanen joutui jäähylle korkeasta mailasta. Tasavajaalla pelatessa alkoi olla hieman ratkaisun makua ilmassa kun JHT meni 2-5 johtoon ajassa 54:36 kun Jere Manninen kaatuneenakin onnistui huitaisemaan kiekon ohi Petrus Lintosen.

Palloseura yritti kuitenkin loppuun saakka, Jyri Waajakoski punnersi tahtomaalilla tilanteeksi 3-5 ajassa 56:19. Syöttäjäksi merkittiin Kristian Tikka. Avaussyötön keskialueelle nosti kuitenkin maalivahti Petrus Lintonen.

Palloseura otti pari minuuttia ennen loppua Petun pois maaliltaan ja kehitti kuudella kenttäpelaajalla hyvää pyöritystä mutta kavennusta ei enää syntynyt joten loppunumeroiksi jäivät JHT:n voitto maalein 3-5.

3 tähteä Jyri Waajakoski
2 tähteä Kristian Tikka