Palloseura kohtasi ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Kiekko-Espoon. Ottelu oli hyvätasoinen ja jännittävä loppuun saakka.

Eilen virallisesti Palloseuraan liittynyt Paul Manushin näytti pelimiehen taitojaan heti ensimmäisessä vaihdossaan Palloseuran paidassa kun hän nousi vaarallisesti maalille mutta Jani Nieminen K-Espoon maalilla selvitti. Palloseuran seuraava vaarallinen tilanne oli kun Eetu Moberg laukoi muutamasta metristä ja hetkeä myöhemmin Kasperi Lähteenmäki laukoi ruuhkan läpi mutta Nieminen poimi molemmat.
Espoolaisten ensimmäinen kunnon tilanne oli kun Ramil Jokinen laukoi keskeltä mutta Petrus Lintonen torjui varmasti. Tämän jälkeen ote oli hienokseltaan vierailla mutta erän puolivälin Palloseuran ykköskenttä kehitti vaarallisen tilanteen joka päättyi puolustaja Samuli Virtasen laukaukseen jonka Jani Nieminen torjui komeasti hanskalla. Seuranneen aloituksen jälkeen Miku Ronkainen laukoi hyvästä paikasta mutta hieman ohi.

Palloseura pääsi ylivoimalle kun Kiekko-Espoon Markus Hämäläinen kolhi Miku Ronkaista ajassa 13:26 2+2 minuuttisen arvoisesti. Palloseura tarvitsi vain 20 sekuntia yv-osuman tekoon, Joona Tala syötti poikittain siniviivalle Mikko Saikkoselle jonka veto pomppi Otto Rantasen kautta ohi Niemisen ja Palloseura otti 1-0 johdon. Ylivoima jatkui ja aivan sen lopulla Palloseura meni 2-0 johtoon. Maalintekijänä jälleen lähietäisyydeltä Otto Rantanen joka suti Mikko Saikkosen vedon maaliin. Toinen syöttäjä oli Aleksi Karlsson.

Kiekko-Espoo hyökkäsi vaarallisesti toisen erän alkupuolella ja kilautti tolppaa kolmannella minuutilla. Samalla Otto Rantanen passitettiin jäähylle ja K-Espoo pääsi yv.lle joka tuotti tulosta kun Tatu Kanerva kavensi numeroiksi 2-1 ajassa 24:08.
26 minuutin kohdalla Miku Ronkainen vapautti Paul Manushin läpiajoon mutta Nieminen kesti.
Manushin puolestaan järjesti seuraavassa vaihdossa Jukka-Pekka Kurteliukselle hyvän tekopaikan mutta Nieminen oli jälleen valppaana.
Kiekko-Espoo nousi 2-2 tasoihin ajassa 36:33 kun Jere Laine nosti reboundin sisälle maalinkulmalta. Hetkeä myöhemmin vieraiden Niki Kaila karkasi läpi mutta nosti yli.
Palloseuran Niklas Saha syöksyi irtokiekon perään ja olisi päässyt nokikkain Niemisen kanssa mutta tämä tuli vastaan ja syöksyllään kaatoi Sahan ja sai tempustaan kaksiminuuttisen ajassa 37:34. Palloseuran yv kuitenkin katkesi kun Miku Ronkainen joutui koukkaamisesta jäähylle ajassa 38:46. Aivan lopussa Aleksi Karlsson syötti ja Eetu Moberg sai yrittää hyvästä paikasta mutta Nieminen esti av-maalin synnyn.

Heti kolmannen erän alussa K-Espoo tuli todella vaaralliseen hyökkäykseen ylivoimalla mutta Petrus Lintonen peitti varmasti poikittaussyötöstä lähteneen laukauksen. Ylivoiman aikana vieraat kilauttivat vielä tolppaa mutta kun Ronkaisen jäähy päättyi hän karkasi samantien läpi mutta Nieminen torjui Mikun hyvän yrityksen. Viidennellä minuutilla Aleksi Karlsson haki hienon laukaisupaikan mutta veto lähti päin Niemistä.
Palloseura sai mukavan pyörityksen erän yhdeksännellä minuutilla mutta Miku Ronkainen ei saanut kiekkoa maaliin.
Mutta ajassa 49:01 Palloseura iski komean johtomaalin, Veeti Vuorio syötti oikea-aikaisen poikittaissyötön ja Mikko Jaakkola laukoi suoraan syötöstä takayläkulmaan. Maalin toinen syöttäjä oli Joona Vainio.
Kiekko-Espoo onnistui tekemään tasoituksen ajassa 53:23, Lintosen maalialueella oli miestä kuin merenmutaa mutta tuomari hyväksyi Moses Mustosen runnoman osuman.
Palloseuran Mikko Saikkonen sai kaksiminuuttisen maalinedus väännöstä ajassa 54:39 ja samalla Espoo käytti aikalisänsä. Palloseuran alivoimapeli oli vahvaa ja tilanne säilyi tasoissa.

Ottelu eteni siis viimeviikon ottelun tavoin 3-3 numeroissa jatkoajalle.

Jatkoajan aluksi Aleksi Karlsson laukoi vaarallisesti ja pian Peteris Pujats syötti keskelle Paul Manushinille mutta Nieminen venyi jälleen torjuntaan. Jatkoaika ei tuottanut tulosta joten jälleen mentiin voittolaukauskilpailuun.
Siinä vieraiden Joni Häppölä osui jälleen ensimmäisenä laukojana mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittomaaliksi sillä pirteästi esiintynyt Paul Manushin onnistui Palloseuran kolmantena laukojana tasoittamaan kisan. K-Espoon Niki Kaila onnistui vieraiden neljäntenä laukojana rystynostolla ohittamaan Lintosen ja kun Palloseura enää onnistunut matkasivat 2 pistettä jälleen Espooseen tuloksella 3-4(vl) ja Palloseuran pistepottiin tuli 1 piste lisää.

Espoon parhaana palkittiin 3-3 tasoitusmaalin tehnyt Moses Mustonen mutta kyllä Jani Nieminen oli suurin syy että K-Espoo ei joutunut poistumaan Forssasta hävinneenä , vaikka torjuntoja oli ”vain” 24 niin Palloseuralle oli useita läpiajoja ja 2 vs 1 tilanteita.  Myös Palloseuran maalilla Petrus Lintonen oli vedossa torjuen 33 kertaa.

3 tähteä Otto Rantanen
2 tähteä Mikko Jaakkola