Palloseura sai Kalajoella otteluun unelma-alun sillä ajassa 0:13 kiekko oli kotijoukkueen verkossa. Paul Manushin haistoi hyvin JHT maalivahdin Wouter Peeters haparoinnin ja nappasi kiekon jatkaen heti toiselle tolpalle joista Aleksi Karlsson sai viimeistellä tyhjiin.

Tilanteet avauserässä oli melko kortilla. JHT pelasi tilanteet aivan Petrus Lintosen eteen josta Petu peitti ne varmasti. Palloseuran paras paikka maalin lisäksi oli kun erän puolivälissä Jukka-Pekka Kurtelius karkasi läpi mutta Peeters torjui. Muita Palloseuran tilanteita olivat kun Veeti Vuorio laukoi kovaa maskin takaa ja lisäksi Manushin petasi Joni Vuorelalle vetopaikan mutta Peeters kesti tilanteet.

Joni Vuorela istui avauserässä pari kaksiminuuttista, joista toinen tuli todella helposti kun JHT pelaaja kompuroi Jonin mailaan, mutta nämä kestettiin.

Toisen erän viidennellä minuutilla Palloseuralle tarjottiin hienoa tilaisuutta lisätä johtoa kun JHT:n Tommi Rintasalo ja Jere Manninen passitettiin vajaan 40 sekunnin välein jäähylle. 5vs3 yv ei tuottanut tulosta. paras tilanne oli kun Mikko Jaakkolan veto muutti suuntaa puolustajan luistimista. 5vs4 yv toimi sitten paremmin sillä 6 sekuntia ennen kuin Mannisen pelinviivyttämisestä saama rangaistus päättyi pääsi Aleksi Karlsson laukomaan tarkalla takakulma vedolla illan toisen maalinsa Veeti Vuorion esityöstä ajassa 26:50 ja tilanne oli lupaavasti 0-2.

Tähän Palloseuran ilonaiheet sitten loppuivatkin vaikka puoliminuuttia 0-2 osumasta saatiin uusi yv-mahdollisuus kun Jere Espo sai 2-minuuttisen. Toki Vuorelalle tarjoutui hyvä maalipaikka mutta isokokoinen Peeters peitti parista metristä lähteneen vedon. Minuutin yv:n jälkeen kuitenkin Karlsson joutui koukkaamaan vastaiskuun nousseen JHT hyökkääjän ja puntit tasoittuivat. Tasa vajaata ehdittiin pelata vain muutama sekunti kun Niklas Sundfors syötti maalin takaa ja Niko Roukala viimeisteli varmasti 1-2 kavennuksen.

Espon vapauduttua jäähyltä pääsi JHT yv:lle ja ajassa 29:44 syntyi tasoitus, Tommi Rintasalo viimeisteli maalinedustan poikittaissyötöstä numeroiksi 2-2. Palloseuralla oli pari purkumahdollisuutta mutta JHT sai napattua kiekon ja Juho Joki-Erkkilä löysi poikittaissyötöllä Rintasalon.

Edellisen maalin syöttäjä Juho Joki-Erkkilä puolestaan viimeisteli 3-2 osuman päästyään kahdella-yhtä vastaan hyökkäykseen Matias Kinnusen kanssa ajassa 33:37. Joki-Erkkilä kiersi vauhdilla Lintosen ja viimeisteli varmasti.

Kolmannessa erässä JHT pääsi kolmesti ylivoimalle ja aina helähti. Ensin Erik Nilssonin istuessa penkillä pääsi ex-Fopsilainen Juuso Hämäläinen ohjaamaan maalin edestä Eetu Rissasen vedon maalin numeroiksi 4-2 ajassa 44:03. Pari minuuttia myöhemmin Palloseuralla oli hyvä kavennusmahdollisuus 2vs1 hyökkäyksestä,  Erik Nilsson syötti oikeaan aikaan Mikko Jaakkolalle mutta Peeters ehti torjumaan tilanteen.

Palloseuran kärsiessä väärästä vaihdosta saamaa rangaistusta syntyi 5-2 ennen kolmannen erän puoliväliä, Tommi Rintasalo laukoi maalin edestä irtokiekon verkkoon. Ja loppunumerot 6-2 syntyivät ajassa 57:06 Miku Ronkaisen kuluttaessa jäähypenkkiä. Palloseura ei saanut purkua aikaiseksi ja Eetu Rissanen nousi keskeltä vapaasti maalin tekoon. Enempää osumia ei syntynyt joten lopputuloksena Palloseuran kauden suurin tappio sarjaotteluissa numeroin 6-2.

– Puoliväliin asti mentiin meidän konseptin mukaan. Sitten tuli heikko vaihe ja JHT pääsi nousemaan maalin johtoon. Kotijoukkue sai siitä hurmoksen päälle ja painoi lopun hurjasti, FPS:n valmentaja Asko Rantanen kertoi Forssan Lehdelle. Naapuri pelasi aktiivisesti ja oli hyvä molempien maalien lähellä. Meillä oli kyllä omat paikkamme.Täytyy nähdä tuloksen taakse. Meidän pitää jatkossa tuoda jäälle lisää kamppailuvoimaa ja olla aggressiivisempia. Vastustajan niska on niin sanotusti pistettävä poikki silloin kun siihen on paikka, Rantanen jatkoi Forssan Lehdelle.

3 tähteä Aleksi Karlsson

2 tähteä Joni Vuorela