Palloseura sai vastaansa keskiviikkoiltana vahvaksi joukkueeksi tiedetyn Porvoon Huntersin joka oli aloittanut sarjan neljällä voitolla. Huntersin edessä oli taipunut mm.sarjan suurin ennakkosuosikki JHT. Forssasta haetun voiton ansiosta voittoputki kasvoi jo viiteen.

Avauskymppi Palloseuran selkeää hallintaa

Ottelun alku lupaili Palloseuralle hyvää sillä heti ensimmäisellä minuutilla Reno Goodwin kampitti Konsta Härkösen ja Palloseura pääsi ylivoimalle. Kiekko pysyi hyvin alueella ja vetoja ja hässäköitä tuli mutta ei tulosta. Ensimmäinen kymppi oli lähes täydellistä Palloseuran hallintaa. Huntersilla oli yksi hyvä tillanne kun Moses Mustonen karkasi lapi mutta Henri Viitala torjui varmasti. Palloseuralla oli noin 5 selvää maalipaikkaa aloituskympillä mutta ei mistään sisään ja sitten tuli kylmäsuihku ajassa 9:54. Janne Nukarinen laukoi ja kiekko kimpoili loppujen lopuksi puolustajan luistimista omiin ja Hunters 0-1 johtoon ilmaisella osumalla. Tästä kotijoukkueen peli sekosi ja Hunters sai otetta peliin. Seuraavasta hyökkäyksestä Hunters laukoi kiekon yläriman kautta Palloseuran maalin yli. Ajassa 12:42 vieraat ottivat 0-2 johdon, puolustaja Nikke Kettukangas nousi ylös ja kurvasi päädystä maalin eteen ja survoi osuman. Palloseuralla oli loistava tilanne ajassa 17:45. Härkönen karvasi kiekon joukkueelleen ja syötti takatolpalle Jeffrey Lawmanille joka tuosta paikasta osuu 99 kertaa sadasta mutta nyt oli se 1 kerta ja veto ohi, kiekko pomppi vielä uudelleen Jeffreylle mutta onnistumista ei tullut toisestakaan paikasta ja toiseen erään lähdettiin numeroista 0-2.

Hunters karkaa

Toisen erän alkuun Juuso Hämäläinen joutui kampituksesta jäähylle ja Hunters käytti ylivoiman hyväkseen. Reko Riihinen laukoi Goodwinin hyvästä poikittaissyötöstä osuman ajassa 20:55. Ajassa 28:21 Samuli Ranto katkoi Palloseuran heikon avauksen, syötti oikealle Antti Rantsille joka kiskaisi vieraat jo neljän maalin karkumatkalle. Samalla Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen katsoi parhaaksi ottaa aikalisän. Tämä näyttikin tuottavan tulosta sillä ajassa 28:55 Niklas Saha laukoi maalin edestä kavennuksen numeroihin 1-4. Syöttöpisteet kuittasivat Joni Vuorela ja Eetu Moberg. Valitettavasti vieraat pääsivät pian taas ylivoimalle kun Niklas Sillanpää joutui rangaistusaitioon kampituksesta. Reko Riihinen laukoi ja Goodwin ohjasi Viitalan edestä numeroiksi 1-5. Samassa Viitala sai väistyä maalilta ja Palloseuran maalille tuli Joonas Laaksonen. Kerran joutui ”Länkkäri” antautumaan toisessa erässä, ajassa 34:10 syntyi 1-6. Janne Nukarinen nappasi kiekon FPS-pakilta maalin takana ja syötti maalille jossa Tomi Roukala kiersi Laaksosen ja nosti tisen erän jälkeiset numerot 1-6.

Palloseura yrittää loppuun asti

Kolmas erä alkoi Palloseuran kannalta mukavasti, Juuso Hämäläinen laukoi ja Teemu Karjalainen ohjasi ilmasta kiekon ohi Juuso Hyypän ajassa 40:25. Toinen syöttäjä oli hyökkääjäksi kolmanteen erään nostettu Jyri Waajakoski. Mutta pitkään Palloseura ei ehtinyt iloita kavennuksesta kun kiekko pomppi Palloseuran puolustuksen kautta Tomi Roukalalle joka iski illan toisen osumansa. Palloseura kavensi vielä kerran , Lawman syötti keskialueella vauhtiin Joni Vuorelalle joka eteni yli siniviivan ja tykitti alakulmaan numeroiksi 3-7 ajassa 45:14 eli hyvin olisi ollut aikaa vielä tehdä lisäosumia joita ei kuitenkaan enää syntynyt. Tilanteita ja yritystä riitti loppuun asti mutta tulosta vaan ei syntynyt ja tänään ei onnikaan ollut Vihreäpaitojen puolella.

Sen sijaan Juuso Hämäläinen ja Huntersin Ville Rantanen nahistelivat itsensä jäähykoppiin ajassa 51:14, Juusolle määrättiin 2+2 min ja Rantaselle 2 min joten Hunters ylivoimalle. Ylivoima päättyi mutta Hämäläistä ei voinut päästää pois jäähyltä kun virheen takia ei oltu huomattu laittaa sijaiskärsijää jäähykoppiin. Hämäläisen mainitessa asiasta päätuomari Koistiselle paukahti Juusolle kymppi ja peli loppui hänen kohdalle siihen.

3 tähteä Joni Vuorela

2 tähteä Niklas Saha