Myöskään viikonlopun toinen ottelu ei tuonut Palloseuralle pisteitä vaan sarjan kärkikaksikkoon kuuluva Porvoon Hunters otti kotonaan 6-3 voiton.

Avauserä alkoi Huntersin pyörityksellä mutta pikkuhiljaa Palloseura sai paremmin otetta peliin ja pääsi laukomaan hyvistäkin paikoista mutta ilman tulosta ja kun avauserää oli pelattu 11:17 tapahtui jotain jota kovin moni ei hallissa nähnyt mutta linjatuomari ilmeisesti näki koska kävi kertomassa päätuomari Timo Metsälälle että Eetu Salmela on huitonut viisi minuuttia aiemmin jotain Huntersin pelaajaa ja sai tästä tempusta suihkukomennuksen pelirangaistuksen. Tosin ottelussa ei ollut pelikatkoa muutamaan hetkeen eli kertominen tapahtui seuraavalla katkolla. Ja hetkeä myöhemmin, ajassa 12:31 sai Niklas Murto 2 minuuttia korkeasta mailasta (yrittäessään purkukiekkoa maila osui Huntersin pelaajan rintaan) joten Hunters sai pelata kokonaisen 2 minuuttisen viidellä-kolmea vastaan. No Hunters ei tarvinnut kuin 19 sekuntia kun Reno Goodwin laukoi takamiehen paikalta 1-0 osuman. Tämä jäi erän ainoaksi maaliksi.

Toiseen erään Palloseura sai lentävän startin, kesti ainoastaan 17 sekuntia kun kiekko oli Ari Ahokkaan seläntakana. Jyri Waajakoski laukoi ja Konsta Härkönen ohjasi kiekon maaliin, toiseksi syöttäjäksi Mikko Saikkonen. Ja eikä aikaakaan kun Palloseura otti johdon, pelikellon näyttäessä aikaa 22:09 viimesiteli Eetu Moberg maalin kulmalta 1-2 osuman.Saikkonen avasi laitaan ja Mikko Kulju toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti Mobergille jonka ohjauksen Ahonen ensin torjui mutta Eetu oli skarppina paikalla ja nosti reboundin maaliin.

Hunters kuitenkin tuli tasoihin ajassa 24:52, joukkueen paras pistemies Ville Heikkinen katkoi siniviivalla Palloseuran hyökkäykseen lähdön ja purjehti pakkien välistä maalintekoon. Seuraavalla minuutilla Hunters puolestaan joutui kahden miehen alivoimalle kun Jesse Kankkunen ja Markus Hämäläinen saivat 12 sekunnin välein jäähyt. Palloseuran ylivoima oli onnistunutta sillä kolme sekuntia ennen Huntersin ensimmäisen jäähyn loppumista Kristian Tikka laukoi tarkasti numeroiksi 2-3 Saikkosen toimiessa illan kolmannen kerran syöttäjänä.

Palloseura ei kuitenkaan saanut kauaa nauttia johtoasemasta kun Markus Hämäläinen kiskaisi pelin tasoihin Joni Vuorelan istuskellessa korkeasta mailasta saamaansa jäähyä. Ja erän viimeisellä minuutilla tuli Palloseuralle kylmä suihku kun Heikkinen laukoi keskeltä johtomaalin joten Palloseuran johto oli kääntynyt 4-3 tappioasemaan.

Kolmannen erän alussa oli ottelun kulminaatiopiste, Saikkonen vapautti Waajakosken läpi, Huntersin Kankkunen roikkui kiinni ja Waajakoski sai yrittää rankkarista osumaa, Ahokas kuitenkin torjui ja numerot säilyivät. Ja kun et tee niin yleensä kaveri sitten tekee, Janne Nukarinen tuli helpohkosti Palloseuran aluelle ja laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan ohi Topi Salokannaksen ajassa 40:49. Palloseuralla oli kolmannessa hyvää yritystä sillä Ahokas joutui torjumaan erässä 17 kertaa (koko ottelussa 39) Topi Salokannaksen viittä vastaan (koko ottelussa 22). Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja pari minuuttia ennen loppua illan tehomies Ville Heikkinen (3+1) nosti kiekon omasta päädystä tyhjiin kun Salokannas oli luistellut Palloseuran aikalisän jälkeen vaihtoaitioon.

Palloseuran tehomies oli kolme osumaa syöttänyt Mikko Saikkonen, normaalisti hyökkääjänä pelaava Niklas Saha sai peliaikaa pakin paikalla Salmelan suihkukomennuksen myötä onnistuen mukavasti.

-Ei saatu tänään kaikkea irti. Rikkonaista peliä ja tuomareiden osuudesta voi aina kehittää selityksiä, mutta ei lähdetä siihen. Ajoittain oltiin hyvin mukana pelissä, mutta näissä peleissä se ei yksinkertaisesti riitä. Huomenna levätään ja maanantaina jatketaan hommia. Keskiviikkona saadaan revanssi pyrystä ja silloin ollaan taas valmiina tuumaili Palloseuran mv-valmentaja Ville Nyrönen.

-Tänään ei pystytty parhaaseen. Sekava ja rikkonainen matsi kaikkiaan. Hunters käytti paikkansa, vaikka meilläkin niitä oli loppuun asti, totesi päävalmentaja Asko Rantanen Forssan Lehdelle.

3 tähteä Mikko Saikkonen

2 tähteä Niklas Saha