Palloseura sai itsenäisyyspäivän aattona vieraakseen Porvoon Huntersin joka kohdattiin ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Hunters otti ottelussa ohjat käsiinsä menemällä Perttu Leschin laukauksella 0-1 johtoon pelikellon näyttäessä 2:09. Osuma syntyi nopeasta vastaiskusta. Kiekko tuli ilmeisesti keskiputkesta nopeasti heti takaisin peliin mutta tuomari Jonne Mäkisalo ei epäröinyt näyttää maalia. Huntesilla oli paremmat paikat pitkin erää mutta Petrus Lintonen ei ollut avauserässä enää yllätettävissä. Erän lopulla Palloseura nousi tasoihin, erässä pirteästi esiintynyt kolmikko voitti ensin hyökkäyspään aloituksen Joni Leppikosken toimesta, Jesse Poussu haki kiekon ja syötti siniviivalle Mikko Saikkoselle jonka laukauksen Huntersin hyvin pelannut maalivahti Dominic Salama torjui mutta Erik Nilsson oli ensimmäisenä irtokiekossa ja nosti pelin tasoihin ajassa 19:48.

Toisessa erässä Palloseura oli paremmin pelissä mukana kuin avauserässä ja kiekko pysyi pitkiä tovia Huntersin päädyssä ja erän puolivälin jälkeen painostus tuotti tulosta kun Samuli Virtanen laukoi komeasti Palloseuran johtoon Otto Rantasen ja Miku Ronkaisen esitöistä ajassa 31:41. Lisäosumia ei kuitenkaan onnistuttu tekemään ja erän loppupuolella, ajassa 37:35 Miika Runsala sai mailaa väliin Jimi Toivosen siniviivavetoon ja ohjaus yllätti Petu Lintosen joten kolmanteen erään lähdettiin tasanumeroista 2-2.

Kolmannessa erässä Hunters oli hallitsevampi osapuoli, toki Palloseurallakin oli tilaisuutensa mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat vireessä eikä erässä nähty osumia joten ottelu eteni numeroissa 2-2 jatkoajalle. Kolmannessa erässä nähtiin pieni nokkapokka kun Huntersin Jevgeni Soloviev ja vahvan paluun Palloseuran puolustukseen tehnyt Joel Lehtonen väänsivät 2+2 minuutin arvoisesti.

Kolmella-kolmea vastaan pelattava jatkoaika ehti vanheta vain puoli minuuttia kun vieraat kehittelivät ylivoimahyökkäyksen, Mestis-joukkue Peliitoista lainattu (viime kaudella Huntersia edustanut) Reno Goodwin toi kiekon ylös jättäen taakse Jarmo Jokilalle joka syötti poikittaissyötön josta joukkueensa toisen osuman syöttänyt Jimi Toivonen laukoi suoraan syötöstä voittomaalin. Jokilan velipoika Janne  muuten muistetaan Palloseuran Mestis-vuoden 05-06 erittäin tehokkaana pelaajana ja ehtipä hän edustaa Palloseuraa myös Suomi-sarjassa.

3 tähteä Samuli Virtanen

2 tähteä Joel Lehtonen

1 tähti Erik Nilsson

Samuli Virtasta haastattetteli Miku Ronkainen ja Asko Rantasta mediaryhmän Tukian Timppa. Lisäksi videolla Palloseuran maalit Skycameralta.