Forssan Palloseura nappasi kuudennen perättäisen voiton, kun Asko Rantasen soturit kaatoivat Kaarinassa pelatussa ottelussa HCIK:n dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 2-3 (1-0, 1-1, 0-2). FPS:n parhaimmistoon ottelussa kuului Aleksi Karlsson, Joni Vuorela ja Henri Viitala. Kentän hahmo oli kuitenkin kotijoukkueen maalivahti Sami Heikkilä, joka piti Intiaanit mukana pelissä aina päätöserän loppuun asti.

Kuuntele Asko Rantasen haastattelu täältä
https://soundcloud.com/user-681555309/fpsn-paavalmentaja-asko-rantanen-summaa-hcik-fps-ottelun#t=0:04

Ottelun ensimmäinen erä oli kaksijakoista pelaamista, jossa peli aaltoili päästä päähän. Erän alku oli vorssalaisille vaikea, sillä Palloseura joutui vajaalle jo muutaman minuutin jälkeen, kun Eetu Salmelalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Tämän ylivoiman aikana kotijoukkueella oli yksi hyvä paikka maalintekoon, kun Simo Pasonen pääsi laukomaan siniviivalta, mutta tämä laukaus viuhui hieman maalin ohi. Reilun neljän minuutin kohdalla Kaarinalaisilla oli toinen hyvä paikka maalintekoon, kun kaksi Intiaania pääsi sutimaan tyhjään maaliin vuorotellen, mutta FPS selvisi tästäkin tilanteesta takaiskuitta.

Tilanteen jälkeen peli alkoi kääntymään Vihreille ja reilun seitsemän minuutin kohdalla nähtiin vieraiden ensimmäinen kunnollinen tilanne, kun Juuso Hämäläinen pääsi uittamaan kiekkoa maalin edestä, mutta Sami Heikkilä onnistui venyttämään patjansa hyökkääjän nostoyrityksen eteen. Erän puolivälissä FPS:n avausmaali oli taas lähellä, kun Karlsson pääsi laukomaan p-pisteen kaarelta, mutta tämä laukaus nousi ylärimasta plekseihin.

Hieman erän puolivälin jälkeen FPS:llä oli kaksi hyvää paikkaa siirtyä johtoon. Ensin Niklas Saha pääsi jatkamaan Miska Niemen laukausta maalin edestä, mutta tämä yritys nousi maalin yli. Hetki tästä Teemu Karjalainen oli nokikkain Heikkilän kanssa, mutta hyökkääjän veivaus suuntautui maalin ohi. Ottelun avausmaali nähtiin lopulta ajassa 13:24, kun Joonas Iltanen runnoi maalin edestä kotijoukkueen johtoon. Osuma olisi pitänyt hylätä, sillä FPS:n maalivahtia Henri Viitalaa rikottiin tilanteessa räikeästi, mutta ottelun päätuomari Ali Berrebbah vei aloituksen keskelle.

Viitisen minuuttia ennen erän loppua FPS pääsi ottelussa toisen kerran ylivoimalle, kun Valtteri Saaristolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Tämän ylivoiman alussa Karlssonilla oli hyvä paikka tasoitukseen, mutta Heikkilä onnistui tälläkin kertaa venymään miehen yrityksen eteen. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa FPS pääsi kolmannen kerran ylivoimalle, kun Joosa Håkanssonille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Vihreille tarjoutui aivan erän viimeisellä sekunnilla paikka tasoitukselle, kun Karlsson pääsi laukomaan kolmannen kerran maalin edestä, mutta tämä yritys nousi verkkoihin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Vihreiden kone yskii edelleen

Toinen erä noudatteli ensimmäisen erän kaavaa. HCIK:lla oli heti erän alussa tuhannen taalan paikka karata kahden maalin karkumatkalle, kun Kalle Karhu pääsi laukomaan maalin edestä täysin vapaasti, mutta Henri Viitala torjui tämän yrityksen todella hienosti. Puolentoista minuutin pelin jälkeen FPS pääsi neljännen kerran ylivoimalle, kun Miro Kiviselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Vierasjoukkueen ylivoima oli tälläkin kertaa luokattoman heikkoa ja erikoistilanteen aikana parhaat paikat tarjoutuvatkin kotijoukkueelle.

FPS:n ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Vihreät pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen Joni Vuorelan johdolla, mutta tätäkään tilannetta Palloseura ei onnistunut hyödyntämään. Vorssalaisten tasoitus nähtiin lopulta ajassa 25:02, kun Karlssonin siniviivalta tullut laukaus kimposi melkoisen pompun kautta HCIK:n maaliin. 48 sekuntia myöhemmin FPS sai enemmän ja vähemmän kyseenalaisen jäähyn, kun Antti Saloselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. Puolustaja purki kiekon maalin edestä laidan kautta oikeaoppisesti, mutta kyseisessä kohtaa kulmaa ei Kaarinan jäähallissa ole pleksiä.

Ajassa 27:39 HCIK pääsi pelaamaan 11 sekuntia kahden miehen ylivoimaa, kun Matej Bacalle tuomittiin kahden minuutin jäähy. HCIK ei kuitenkaan päässyt pelaamaan tätä toista ylivoimaa loppuun, kun Gregor Huskolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus polvitaklauksesta. Tänä aikana Tommi Takaveräjällä ja Juuso Hämäläisellä oli paikat viedä vieraat johtoon, mutta Heikkilä kotijoukkueen maalilla piti Intiaaneja hyvillä torjunnoilla pystyssä.

Ajassa 30:46 HCIK otti aikalisän, kun peli oli kääntymässä vierasjoukkueelle. Tämä pieni viivästys tuotti tulosta, sillä HCIK sai aikalisän jälkeen luotua neljä hyvää paikkaa maalintekoon lyhyessä ajassa. Nämä kaikki neljä tonttia tarjoutuivat Miro Kiviselle. Viitala torjui todella hienosti hyökkääjän kolme ensimmäistä yritystä, mutta ajassa 33:41 maalivahti joutui antautumaan, kun Kivinen potkaisi Mikko Huhton reboundin luistimellaan maaliin. Osuma oli pitänyt hylätä potkumaalina, mutta Berrebbah vei aloituksen tälläkin kertaa keskialueelle vierasjoukkueen protestoinnista huolimatta.

Kolmannen maalin jälkeen peli kääntyi selvästi vierasjoukkueelle, mutta Vihreiden vaaralliset paikat loistivat poissaolollaan. Kesken Palloseuran pyörityksen HCIK oli iskeä kolmannen kerran, kun Husko pääsi yksin läpi, mutta vieraiden onneksi hyökkääjän tulinen laukaus suuntautui hieman maalin ohi. Erän lopussa HCIK pääsi kolmannen kerran erässä ylivoimalle, kun Bacalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä, mutta tätä ylivoimaa kotijoukkue ei onnistunut käyttämään hyväksi ja toiselle erätauolle mentiin 2-1 –lukemissa.

Iso vaihde silmään 

Kolmanteen erään Vihreät vaihtoivat pykälää isomman vaihteen silmään, jonka myötä HCIK putosi kelkasta. Tästä huolimatta Huskolla oli erän alussa tuhannen taalan paikka laukoa kotijoukkue 2vs1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kahden maalin karkumatkalle, mutta hyökkääjä ei osunut kiekkoon. Tämän jälkeen FPS:llä oli kaksi hyvää paikkaa maalintekoon, kun Raitis Pujats ja Jukka-Pekka Kurtelius pääsivät laukomaan maalin edestä, mutta tolppaa lähemmäksi vieraat eivät päässeet.

Hieman erän puolivälin jälkeen peli alkoi olemaan yhteen päätyyn pelaamista, kun FPS myllytti neljän ketjun voimin, mutta  Heikkilä kotijoukkueen maalilla piti Inkkareita todella pitkään pystyssä. Lopulta ajassa 55:41 maalivahti joutui kuitenkin antautumaan, kun Karlsson osui toisen kerran maalirautojen väliin todella komealla laukauksella p-pisteen kaarelta.

FPS sai maalin jälkeen lisää virtaa, jonka myötä kotijoukkueen peli meni selviytymistaisteluksi. Noin kaksi minuuttia ennen erän loppua Juuso Hämäläiselle tarjottiin sankarin viittaa harteille, kun hyökkääjä pääsi laukomaan maalin edestä 2vs1 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi maalin edestä, mutta Heikkilä onnistui jälleen kerran venymään kiekon eteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 58:53, kun Joni Vuorela suti maalin edestä Vihreiden kolmannen maalin. Osuma sai alkunsa Samuli Virtasen siniviivalta tulleesta laukauksesta, jonka Heikkilä torjui eteensä. Kärppänä paikalla ollut Vuorela ei antanut maalivahdille mitään mahdollisuuksia torjuntaan, vaan vie kiekon kylmästi tämän nenän edestä sivuun ja laukoi pelivälineen maalin kattoon. Osuma jäi myös ottelun viimeiseksi, jonka myötä FPS nappasi kuudennen perättäisen voiton 2-3 lukemin.

FPS tähdet:

Aleksi Karlsson *
– Oli FPS:n näkyvimpiä pelaajia kentällä. Ilman Sami Heikkilän maagisia torjuntoja olisi tehnyt hattutempun.

Joni Vuorela *
– Teki FPS:n voittomaalin ja venytti maaliputkeaan kahden ottelun mittaiseksi.

Henri Viitala *
– Teki jälleen kerran hyviä torjuntoja Vihreille, kun joukkue niitä eniten kaipasi.