Viikonlopun toiseen kotiotteluunsa Palloseura sai vastaansa Kajaanin Hokin. Viikko sitten Palloseura oli hakenut Kajaanista voiton 4-1. Tällä kertaa kesti lähes puoli ottelua, ennen kuin Palloseura sai koneen käyntiin, mutta tämän jälkeen syntyikin 6 osumaa ja Palloseura otti kolmannen voittonsa putkeen kaatamalla Hokin 6-3.

Avauserän alkua Palloseura hallitsi selkeästi. Kiekko pyöri jatkuvasti Hokin maalin tuntumassa, paras paikka oli Jyri Waajakoskella, jonka vedon Severi Kinnunen torjui upeasti. Hetki eteenpäin tästä Palloseura sai mahdollisuuden pyörittää ylivoimaa, kun Martins Vitolins joutui jäähykoppiin kampituksesta ja ennen kuin Vitolins pääsi pois jäähyltä hän sai seuraa ex-FPS pakki Micke Niemelästä, joka joutui koukkaamaan keskeltä läpi pyrkinyttä Waajakoskea. Palloseura painoi kovin päälle ja Teemu Karjalainen pääsi laukomaan kovaa muutamasta metristä. Kinnunen torjui, mutta loukkasi samalla itsensä ja joutui jättämään kaukalon. Hokin maalille luisteli ajassa 9:29 Patrik Koivisto. Kinnunen ehti torjua 9 kertaa. Tämän jälkeen Palloseuran ote hieman lipsui ja Koivisto selvisi viidellä torjunnalla loppuerässä. Hokki pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, kun Niklas Lehtimäki lähti kiinnipitämisestä jäähylle ajassa 16:14 ja onnistuikin tekemään erän ainoan osuman ylivoimalla ajassa 17:43, kun Oscar Leppäsen rystyveto suorasta poikittaisliikkeestä yllätti Henri Viitalan. Summerin soidessa Hokin puolustusalueen kulmassa Hokin kapteeni, kokenut Jarkko Heikkinen töni hieman Jeffrey Lawmania, joka suivaantuneena puski kevyesti Heikkistä. Lawman sai tempustaan 5+20 ottelurangaistuksen, joka pitää hänet varmasti sivussa myös seuraavastakin ottelusta.

Toinen erä siis alkoi Hokin viiden minuutin ylivoimalla. Palloseuran puolustus blokkasi vetoja ja Viitala torjui hyvin mutta vain 4 sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Hokin Jesse Niskanen pääsi tuikkaamaan päätyplekseistä kimmonneen Tuomo Viitasalon vedon verkkoon ja Hokin 0-2 johtoon.

Palloseura kuitenkin alkoi saada otetta ja ajassa 28:50 Jyri Waajakoski sai rikottua Koiviston nollan. Eetu Salmela laukoi ensin siniviivalta, Niklas Lehtimäki jatkoi ja Waajakoski sai tuikata kiekon lähes tyhjään rysään tilanteeksi 1-2.

Tämän jälkeen ote siirtyi Vihreäpaidoille ja ajassa 32:09 Niklas Lehtimäki sai kiekon Hokin päädyssä ja kiepsahti iskemään vanhanaikaisella numerot tasoihin. Syöttäjät tasoitusmaaliin olivat Waajakoski ja Aleksi Karlsson. Palloseura jatkoi painostustaan ja vielä samalla minuutilla alkoivat Hokin vaikeudet. Ensin pelikellon näyttäessä aikaa 32:47 Roberts Locans lähti huitomisesta jäähylle ja 10 sekuntia myöhemmin Oleksander Liulchuk antoi oman maalin edessä Juuso Hämäläiselle poikittaista mailaa päähän ja joutui Lawmanin tavoin pois pelistä 5+20 ottelurangaistuksen saattelemana. Palloseura tarvitsi vajaan minuutin johtomaalin tekoon. Teemu Karjalainen tykitti niin, että maaliraudat soivat ja Palloseura meni 3-2 johtoon. Syöttäjinä Teemun maaliin olivat Mikko Jaakkola ja Konsta Härkönen. Viiden minuutin jäähyä jäi vielä nelisen minuuttia, mutta Hokin alivoima toimi ja kolmanteen erään lähdettiin Palloseuran 3-2 johdossa.

Kolmas erä vanheni viitisen minuuttia, kun Tommi Takaveräjä ja Mikko Pehkonen tekivät esityön ja Kristian Tikka viimeisteli taitavasti ohi vastaansyöksyneen Koiviston ja numerot olivat 4-2. Ja eipä aikaakaan kun numerot olivat 5-2, kun Hämäläinen laukoi laidasta ja Patrik Koivisto potki kiekon epäonnekseen suoraan Joona Vainiolle, jolla oli helppo työ laittaa rebound sisään ajassa 45:28. Härkönen oli toinen syöttäjä.

Hokki tuli vielä kerran. 0-2 osuman syöttänyt Niko Saarenpää ajeli kulmasta maalille ja lirutti kiekon takanurkkaan ajassa 54:22. Mutta vajaa minuutti myöhemmin Hokin toiveet pistelisäyksestä kuihtuivat lopullisesti, kun kapteeni Eetu Moberg laukoi maalinedusruuhkasta kauden toisen maalinsa ja Palloseura meni ratkaisevaan 6-3 johtoon. Salmela laukoi ensin viivasta ja Joni Vuorela pääsi myös koskemaan kiekkoon.

– Saalistettiin komeat kolme pinnaa lisää. Hokilla ei tänään ollut paljoakaan saumaa. Pystyttiin hienosti jauhamaan neljän kentällisen voimin ja tietysti Viitala viimeisenä lukkona, vaikka tänään ei niin kovin paljoa torjuttavaksi asti tilanteita tullutkaan. Puolustus kesti hienosti toisen erän viiden minuutin alivoiman. Merkille pantavaa oli erityisesti pelaajien toimesta blokattujen laukausten määrä, joka oli kahdeksan. Torjuntoja kertyi oman kirjanpidon mukaan tuossa erässä neljä. Kaikki jatkosarjan pelit ovat tähän mennessä olleet meiltä todella vahvoja esityksiä. Samalla tavalla kun jatketaan, niin päästään varmasti pitkälle kommentoi viikonloppua mv-valmentaja Ville Nyrönen.

3 tähteä Niklas Lehtimäki

2 tähteä Eetu Salmela