Kajaanin Hokki ja Forssan Palloseura aloittivat Suomi-sarjan välieräsarjansa tiistai-iltana Kajaanissa. Ottelu oli tosi tasainen ja jännittävä loppuun saakka mutta Hokki kesti Palloseuran lopun ylivoiman ja otti sarjan avausvoiton maalein 5-4.

Avauserä tarkkaa pelaamista

Ottelun alussa tuli heti selväksi päätuomari Samuli Oravan tarkka linja sillä ottelu ehti vanheta vain 5 sekuntia kun Aleksi Karlsson passitettiin jäähylle kampituksesta. Ensimmäisen ylivoiman Palloseura kesti kuitenkin helposti. Jäähyn jälkeen ote säilyi Hokilla ja Petrus Lintonen joutui torjumaan Oscar Leppäsen ja Jaakko Harjulan vedot. Tämän jälkeen Palloseurakin sai omaa peliä käyntiin ja kiekon Hokin päätyyn mutta vaaralliset tilanteet puuttuivat. Kun ottelua oli pelattu vajaa 11 minuuttia karkasi Harjula karkuun ja syötti vielä takatolpalle mutta Petrus Lintonen torjui upeasti Heikki Klemetin laukauksen.

Palloseura meni 0-1 johtoon ajassa 16:44. Peteris Pujats syötti laidasta siniviivalle Tuomas Pyyhtiälle joka laukoi ja maalin edustalta Paul Manushin ohjasi kiekon verkkoon ohi Hokki-vahti Lari Kukkohovin.

Hokki pääsi ylivoimalle kun Miku Ronkainen karvatessa huitaisi Alejandro Ramirez Salinasia kasvoihin ja tuomaristo arpoi Tuomas Pyyhtiän jäähylle ajassa 18:51, pyöritystä kesti parikymmentä sekuntia kunnes Jaakko Harjulan siniviivaveto yllätti pelaajien takana maskissa olleen Petrus Lintosen ja ottelu oli tasan 1-1 joka jäi avauserän tilanteeksi.

Palloseura ei onnistu käyttämään etsikkoaikaansa toisen erän lopulla

Toisessa erässä Palloseuran ensimmäinen kunnon paikka oli reilun kolmen minuutin jälkeen kun Joona Vainio pääsi laukomaan hyvästä paikasta mutta Lari Kukkohovi torjui.

Palloseura otti 1-2 johdon kun pelikello näytti aikaa 25:55. Otto Rantanen ehti ensimmäisenä hybridipitkän perään ja syötti Peteris Pujatsille joka jatkoi siniviivalle Mikko Saikkoselle. Saikkonen laukoi ja Rantanen oli ehtinyt maalin eteen ja ohjasi taitavasti Palloseuran johtoon.

Palloseuran johto kesti parisen minuuttia, Erno Räisänen nousi kulmasta maalille ja laukoi rystyllä Lintosta rintapanssariin josta kiekko kimposi Micke Niemelälle eikä ex-FPS puolustaja erehtynyt vaan nosti kiekon verkkoon ja tilanne oli 2-2.

Palloseuralla oli hieno tilanne heti kun ottelu oli ylittänyt puolivälin, Pujats syötti ja Manushin laukoi, Kukkohovi pudotti mutta paikalle syöksynyt Toomas Veijola ei onnistunut tuikkaamaan kiekkoa verkkoon.

Hokki pääsi ylivoimalle ajassa 31:25 kun Samuli Virtanen joutui kampituksesta istunnolle, viisi sekuntia myöhemmin kiekko oli Palloseuran maalissa. Hokki voitti aloituksen ja Risto Mattila laukoi siniviivalta kiekon verkkoon. Lintosen edessä oli jälleen kova maski.

Palloseurakin pääsi tämän jälkeen pelaamaan ylivoimaa kun Eetu Martikainen joutui kampituksesta jäähylle. Jukka-Pekka Kurtelius laukoi keskeltä kovaa mutta Kukkohovi torjui. Seuranneen aloituksen jälkeen kiekko pelattiin Veeti Vuorion toimesta maalin taakse Peteris Pujatsille joka pyörähti samantien maalin eteen ja kiekko upposi ”vanhanaikaisella” ohi Kukkohovin ja tilanne oli 3-3 ajassa 34:16.

Erän lopulla Palloseura sai hienon tilaisuuden mennä johtoon kun ensin Jaakko Harjula ajassa 36:07 ja hetkeä myöhemmin Micke Niemelä ajassa 36:40 passitettiin jäähy penkille, molempien jäähyjen syy oli kiekko katsomoon, pelin viivyttäminen. Viidellä-kolmea vastaan yv pyöri hyvin laukauksia tuli Aleksi Karlssonilta useampikin ja myös Jyri Waajakoski tykitti kovaa ja kerran Hokki-puolustus katkoi juuri ennen kun Otto Rantanen olisi päässyt lyömään tyhjiin mutta kiekkoa ei ohi Kukkohovin ylivoimalla saatu ja vielä parikymmentä sekuntia ennen summeria oli Karlssonilla uusi tilanne mutta Kukkohovi kesti tämänkin joten kolmanteen erään mentiin tasanumeroissa 3-3.

Hokki rankaisee lopussa

Kolmannen erän alussa Pujats pääsi laukomaan hyvästä paikasta mutta Kukkohovi kesti parikin yritystä. Pian tämän jälkeen, ajassa 42:27 joutui Otto Rantanen ihan älyttömän helposti jäähylle mutta onneksi Hokki oli sen verran hienotunteinen ettei tästä lahja jäähystä sentään kehdannut rangaista Palloseuraa. Samassa ajassa Palloseuran kapteeni Eetu Moberg marssi pukukoppiin saatuaan hetkeä aikaisemmin kiekon kasvoihin.

Palloseura otti 3-4 johdon ajassa 46:31 , Jukka-Pekka Kurtelius syötti keskelle josta Miku Ronkainen viimeisteli nätisti. Hyökkäyksen käynnisti Veeti Vuorio joka oli siis maalin toinen syöttäjä.

Parisen minuuttia myöhemmin Palloseura joutui jälleen alivoimalle kun tällä kertaa Jyri Waajakoski nosti kiekon katsomoon, puolen minuutin pyörityksen jälkeen Hokki onnistui tekemään illan kolmannen yv-maalinsa. Mattila ampui siniviivalta ja kiekko pomppi sopivasti Tommi Klemetille joka viimeisteli 4-4 tasoituksen ajassa 48:41.

Tämän jälkeen kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa kun ensin J-P Kurtelius ja myöhemmin Hokin Jarkko Heikkinen vierailivat jäähypenkillä mutta yv-osumia ei näistä syntynyt.

Juuri kun viimeinen minuutti oli alkamassa onnistui Heikki Klemetti nappamaan kiekon Palloseuran puolustukselta maaliviivan takana, syöttö Arttu Leskiselle joka vielä onnistui syöttämään siniviivalta nousevalle Risto Mattilalle jonka veto painui vastustamattomasti verkkoon ohi Petrus Lintosen ja Hokki meni 5-4 johtoon. Palloseura otti maalin jälkeen välittömästi aikalisän.

Hokin Niko Saarenpää joutui kuitenkin vielä jäähylle ajassa 59:15 ja Palloseura otti Lintosen pois maaliltaan joten tasoitusta yritettiin kuudella-neljää vastaan. Pari vetoa saatiin aikaiseksi mutta tasoitusta ei syntynyt joten avausvoitto jäi Kajaaniin maalein 5-4.

Sarja jatkuu torstaina 14.3 klo 18.30 Forssassa, silloin kannattaa olla paikalla Forssan Jäähallissa!

3 tähteä Peteris Pujats

2 tähteä Otto Rantanen