HC Indians Kaarinan vieraaksi matkustanut Vihreä miehistö jäi tyhjin käsin, kun HCIK kaatoi Palloseuran kotikaukalossaan lukemin 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Avauserä Palloseuran hallintaa

Palloseura hallitsi avauserää hienokseltaan. Kiekko pyöri pitkiä tovia Indiansin päädyssä. Heti avausminuutilla Kasper Ruohonen laukoi vaarallisesti, mutta Kalle Hokkanen HCIK:n maalissa oli hereillä. Palloseura pääsi kahdesti yrittämään avauserässä ylivoimalla. Ensimmäinen ylivoima oli mallikasta. Teemu Karjalainen järjesti maalineteen tilanteen, josta kiekkoa ei kuitenkaan onnistuttu miekkailemaan ohi Hokkasen. Toinen yritys sen sijaan oli heikko. Myös HCIK pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun Joni Vuorela oli jäähyllä, mutta myöskään tämä ei tuottanut tulosta. Palloseuran pyörittäessä peliä onnistui HCIK pari kertaa nousemaan pari kertaa pienessä kotikaukalossaan vastaiskuun. Joni Seinelä ja Joonas Iltanen laukoivat vaarallisesti, mutta Topi Salokannas torjui Palloseuran maalilla mallikkaasti. Erä näytti päättyvän maalittomana mutta ajassa 19:40 Seinelä sai ilmaiseksi kiekon Palloseuran maalin kulmalla ja nosti pelivälineen takakulmaan ohi Salokannaksen, joten avauserän jälkeen numerot 1-0.

Ote katoaa toisessa erässä

Toinen erä alkoi jälleen vieraiden merkeissä, sillä heti avausminuutilla oli parikin hyvää maalipaikkaa. Palloseura joutui alivoimalle, kun Markus Haapanen joutui jäähylle kiinnipitämisestä ajassa 26:30. Indiansin ylivoima pyöri melko vaarallisesti, mutta onneksi ilman tulosta. Palloseura puolestaan sai mahdollisuuden ylivoimapeliin, kun Johannes Lehto ajeli kiekotonta pelaajaa ajassa 31:01. Mikko Kuljun veto kilautti tolppaa, mutta tasoitusta ei syntynyt ylivoimallakaan. Indiansin Jesse Virtanen otti hölmön jäähyn ajassa 14:22. Peli oli jo vihelletty poikki, kun hän otti huitomisesta rangaistuksen, mutta Palloseuran ylivoima kuivui kokoon Eetu Salmelan väkivaltaisuusrangaistuksen myötä ajassa 35:37. Tasavajaalla HCIK meni 2-0 johtoon. Seinelä syötti ja Juuso Halmeenmäki laukoi maalin edestä osuman ajassa 35:52.
Tilanne muuttui huolestuttavaksi ajassa 37:45 kun Indians murjoi valtavasta ruuhkasta 3-0. Tilannetta edelsi valtaisa ruuhka, jonka päätteeksi kiekko meni jostain Palloseuran maaliin. Viimeisellä minuutilla Jyri Waajakoski komennettiin jäähylle kampituksesta. Alivoimalla Mikko Saikkonen ja Ruohonen pääsivät kahdella yhtä vastaan, mutta Hokkanen esti tärkeän kavennusosuman synnyn.

Saha rikkoo Hokkasen nollan

Kolmannen erän alkupuolella isäntien neljäs osuma oli lähempänä, kuin Palloseuran kavennus. 47 minuutin kohdalla Karjalainen laukoi vaarallisesti, mutta Hokkanen kesti. Indians iski jo ratkaisevan tuntuisen 4-0 osuman ajassa 47:42, kun Mattias Selinkoski karkasi läpi ja sijoitti kiekon Salokannaksen patjojen välistä maaliin. Kotijoukkueen Kalle Karhu ja Palloseuran Eetu Moberg istuivat yhtäaikaiset, tosin eri tilanteista tulleet jäähyt erän puolivälin jälkeen. Tasavajaalla isännät oli lähempänä maalintekoa. FPS sai 53 minuutin kohdalla ylivoiman, kun Iltanen sai jäähyn huitomisesta. YV ei ahtaassa Kaarinan kaukalossa toiminut vaan vasta jäähyn viimeisellä puoliminuuttisella saatiin pyöritys, joka päättyi Kuljun vetoon, mutta ilman tulosta. Palloseura pääsi vihdoin ajassa 56:32 tulostaululle, kun Niklas Sahan veto upposi verkkoon. Syöttöpisteen kuittaaivat Mikko Saikkonen ja maalivahti Topi Salokannas.

Lisäosumia ei kuitenkaan syntynyt, vaikka Joona Tala pääsi laukomaan keskeltä, joten tuloksena Palloseuran ensimmäinen pisteetön vierasottelu. Viimeisellä sekunnilla Indiansin Toni Nurmi taklasi vielä rumasti Markus Haapasta päähän saaden 5+20. Haapanen ei onneksi kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

3 tähteä Niklas Sillanpää
2 tähteä Niklas Saha