Palloseura kohtasi lauantaina Haukat Järvenpäässä Suomen-Cupissa, ottelulla ei ollut suurempaa merkitystä sillä molemmat olivat jo ehtineet hävitä Mestis joukkue Heinolan Peliitoille joka raivasi tiensä cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Ensimmäisessa erässa neljän minuutin päästä päähän pelailun jälkeen Palloseura joutui alivoimalle väärän vaihdon seurauksena. Alivoima kestettiin ja sama päästä päähän kiekkoilu jatkui aina erän lopulle saakka. Hyviä maalipaikkoja oli tasaisesti, mutta Topi Salokannas Palloseuran maalilla ja Samu Mäkinen Haukkojen maalilla hoitivat hommansa mallikkaasti. Ajassa 19:38 4vs4 tasavajaalla Palloseuralle tuomittiin vähintäänkin kyseenalainen väärä vaihto ja 16 sekuntia myöhemmin haukat sai iskettyä pelin ensimmäisen ja erän ainokaisen. Jussi-Pekka Jokinen toimitti kiekon päätyplankin kautta maalin kulmalle, mistä Matias Jokinen pääsi tuikkaamaan kiekon Palloseuran maaliin.

Toiseen erään Palloseura tuli lujaa ja ajassa 3:23 Mikko Pehkosen ei niin luja, mutta tarkkaakin tarkempi laukaus siniviivalta meni etukulmasta ohi haukkavahti Mäkisen. Jatkoa seurasi noin puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Mikko Kulju toi kiekon vahvasti oikealta kaistalta hyökkäys alueelle, punnersi maalille ja syötti rystyltä Niklas Sahalle, joka toimitti kiekon varmasti verkon perälle. Minuutti ja seitsemäntoista sekuntia myöhemmin Jyri Waajakoski kampesi itsensä b-pisteiden väliin ja ampui lujan rannelaukauksen vasempaan ylänurkkaan. Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa Haukat 1- FPS 3.

Kolmas erä ehti vanheta 6:21 saakka, kun Haukat pääsi 3-2 ylivoimahyökkäykseen. Keigo Minoshima antoi poikittaissyötön Lukas Kemppaiselle, joka iski one timerin jäätä pitkin Salokannaksen suojien alta maaliin. Ajassa 14:37 Jyri Waajakoski oli jälleen asialla, kun Palloseura siirtyi 2-4 johtoon ylivoimalla. Haukat pääsi vielä kaventamaan 3-4 tilanteeseen ajassa 16:04. Leevi Leipijärvi luisteli Palloseuran maalin taakse ja siirsi vauhdista kiekon ovelasti maalin etukulmalle unohdetulle Joonas Rinnetmäelle. Rinnetmäki siirsi kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Erän loppuun saatiin vielä jännitysnäytelmä, kun Mikko Pehkoselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus huitomisesta. Haukat pääsi pyörittämään ylivoimaa kuudella neljää vastaan, otettuaan maalivahdin pois ajassa 19:30. Neljä sekuntia ennen pelin loppua Salokannas torjui viivalaukauksen Joni Vuorelalle ja Joni lennätti kiekon tyhjään haukkamaaliin. Hyvä peli meiltä, vaikka parempaakin pelaamista on nähty. Tämä kuitenkin riitti tällä kertaa ja sehän on pääasia. Topi kuittasi tililleen 38 torjuntaa ja seassa useampi maailmanluokan torjunta. Muun muassa viimeisellä minuutilla uskomaton patjatorjunta varmasta maalintekopaikasta.

Tällä voitolla saatiin lohkon kakkossija Suomen Cupin kolmannessa vaiheessa, mutta valitettavasti cup-pelit loppuvat tältä erää tähän. Ensi viikolla treenataan ja harjoitellaan vielä pelaamista Nokian Pyryä vastaan. Sitten onkin runkosarjan alku käsillä.

Ville Nyrönen , Järvenpää