Palloseura sai vuoden 2019 ensimmäiseen kotiotteluunsa vastaansa Järvenpään Haukat. Palloseuralla oli haastava tilanne kun pelaajia oli kentällinen pois ja vielä joukkueen kärkinimiä.

Haukat aloitti hyvin ja kehitteli hyvän tilanteen reilun 4 minuutin pelin jälkeen mutta Petrus Lintonen torjui hyvin Leevi Leipijärven vedon.
Ajassa 5:52 passitettiin Joona Vainio jäähylle mutta Lintonen torjui varmasti Haukkojen ainoan laukauksen ylivoiman alussa.
Haukat otti 0-1 johdon ajassa 11:15 kun Leipijärvi ajoi vauhdilla maalilla ja sai Lintosen poikittaisliikkeeseen ja ujutti kiekon patjojen välistä verkkoon.
Palloseuran tarjottiin tasoitus mahdollisuus kun ajassa 13:55 Haukkojen Teo Schukov joutui jäähylle mutta 14 sekuntia myöhemmin Eetu Moberg joutui korkeasta mailasta boxiin eli puntit tasoittuivat. Tämänkin jälkeen jatkui jäähyily kun ensin Palloseuran Kasperi Lähteenmäki joutui korkeasta mailasta ajassa 15:22 ja vajaata minuuttia myöhemmin Haukat sai joukkuerangaistuksen pelattuaan ylivoimaa kuudella miehellä. Erän lopulla Palloseura painoi pelin Haukkojen päätyyn mutta ilman tulosta.

Palloseura aloitti toisen erän painostuksella ja Eetu Moberg pääsi laukomaan keskeltä vapaasti mutta Riku Törnqvist Haukkojen maalissa torjui. Haukat otti 0-2 johdon kun Jussi-Pekka Jokinen pääsi hyvästä Antti Rantsin maalinedustan poikittaissyötöstä laukomaan maalin ajassa 22:16.

Palloseura pääsi kaventamaan seuraavalla minuutilla ajassa 23:58. Jukka-Pekka Kurtelius ja Eetu Moberg petasivat paikan ja Toomas Veijola laukoi komeasti 1-2 kavennuksen. Moberg bloggasi ensin vedon omalla siniviivalla ja levitti Kurteliukselle joka näki vielä takaa nousevan Veijolan.
Hetkeä myöhemmin Palloseura sai yv-mahdollisuuden kun Haukkojen Toni Karppinen sai kaksi minuuttisen kampituksesta, tasoitus oli lähellä esim. Miku Ronkaisen vedolla mutta ei syntynyt ja sitten kun Karppinen vapautui jäähyltä niin hän karkasi yksin läpi ja laukoi kiekon yläkulmaan vieden Haukat 1-3 johtoon ajassa 26:26.
Toisen erän loppupuoli sujui enimmäkseen Palloseuran hallitessa peliä mutta laadukkaat laukaukset puuttuivat.

Kolmas erä alkoi Palloseuran ylivoimalla kun Haukkojen Andy Biorac kolhi korkealla mailalla Kurteliusta ajassa 40:22 mutta tulosta ei syntynyt.
47 minuutin kohdalla Haukkojen Vikke Terholla oli hieno tilanne ratkaista peli mutta Lintonen venyi hienoon torjuntaan.
Erän puolivälissä Moberg laukoi hyvin mutta Törnqvist ei ollut yllätettävissä. Pyörityksen päätteeksi Moberg ja Haukkojen Juha Järvinen ottivat pienen maalineduspainin josta molemmille kakkonen.
Ajassa 51:43 Leipijärvi kampitti Miku Ronkaisen ja sai kaksi minuuttisen. Veeti Vuorio laukoi hyvin mutta Törnqvist kesti edelleen. Leipijärvi karkasi jäähyltä päästyään karkuun mutta Lintonen onneksi torjui.
Palloseura iski 2-3 kavennuksen ajassa 55:23. Eetu Moberg laukoi toisella yrittämällä kiekon verkkoon. Syöttäjinä Joona Tala ja J-P Kurtelius.
Haukkojen Bioracille tuomittiin illan kolmas jäähy, jälleen korkeasta mailasta ajassa 57:06 ja Petu Lintonen otettiin maaliltaan pois ajassa 58:16 ja tasoitusta yritettiin kuudella-neljää vastaan. Palloseura otti aikalisän ajassa 58:35. Palloseuralla oli paikkoja mutta tänään ei pomppinut ja lopulta Haukat sai Harri Alikotilan toimesta lauottua lopullisen ratkaisun tyhjiin kun Palloseuran puolustus oli ensin pelastanut kahteen otteeseen maaliviivalta. Etenkin Miku Ronkaisen heittäytyminen oli komea.

Palloseuralta puuttuivat siis Aleksi Karlsson ja Mikko Saikkonen kymppitilin täyttymisen vuoksi ja Jyri Waajakoski kipeänä. LIsäksi erinäisten vammojen vuoksi pois olivat Niklas Saha ja Mikko Pehkonen. Joel Lehtonen joutui jättämään pelin kesken ja Joona Vainio siirtyi hänen paikalleen puolustajaksi pelaten varmasti.

3 tähteä Eetu Moberg
2 tähteä Joona Vainio