Forssan Palloseura nappasi kolmannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi lauantaina Forssassa pelatussa harjoitusottelussa Kotkan Titaanit maalein 6-3 (2-2, 2-1, 2-0). FPS sai ottelusta myös jobinpostia, kun Joel Lehtonen loukkaantui toisessa erässä ja jätti pelin kesken. Vihreiden pelit jatkuvat tulevana perjantaina, jolloin Asko Rantasen soturit mittaavat Suomen Cupin ottelussa K-Vantaan taidot.

Titaanit tuli otteluun hyvin ja hallitsi hienokseltaan ensimmäisen erän peliä. Kotkalaisten ensimmäinen osuma nähtiin reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Jere Koikkalainen onnistui ylivoimalla ja toinen erän puolivälissä, kun Jesse Hurmeen b-pisteen kaarelta lähtenyt veto yllätti Topi Salokannaksen.

Erän loppua kohden FPS kuitenkin paransi peliään ja kiri lopulta myös tasoihin. Ensin Eetu Moberg ohjasi maalin edestä Vihreille 1-2 kavennuksen ylivoimalla ja minuutti myöhemmin Kasper Ruohonen viimeisteli läpiajosta kotijoukkueen toisen osuman.

FPS kääntää pelin eduksensa

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja vuorostaan FPS oli niskan päällä. Illan viides osuma nähtiin ajassa 28:02, kun Elmeri Kotro pelasi paikan maalin eteen Teemu Vierrelle, joka ohjasi kiekon yläkulmaan. Tälläkään kertaa Titaanit ei johtanut ottelua kauan, sillä vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Niklas Saha laukoi vihreille 3-3 tasoituksen.

Viisi minuuttia ennen erän loppua FPS siirtyi ottelussa ensimmäinen kerran johtoon, kun Aleksi Karlsson laukoi ylivoimalla Joni Vuorelan syötöstä 4-3 lukemat taululle. Titaaneilla oli vielä erän lopussa tilaisuutensa tasoitukseen, kun kotkalaiset pääsivät pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta osumia erässä ei enempää nähty.

FPS lyö Titaanit nopeasti polvilleen

Kolmannessa erässä FPS nosti pykälää isomman vaihteen silmään ja meni menojaan. Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisen kympin aikana, kun ensin Joona Vainio laukoi Vihreät 5-3 johtoon ja muutama minuutti myöhemmin Tommi Takaveräjä ohjasi Aleksi Karlssonin syötöstä 6-3 lukemat taululle.

Osuman jälkeen ottelussa ei enää maaleja nähty, mutta isompia ja pienempiä nahinoita kylläkin. Näistä isoimman tarjosi Niklas Sillanpää ja Tomi Salovaara, jotka ottivat kunnolla yhteen seitsemän minuuttia ennen pelin loppua. Kaksikko ottikin nahinointinsa jälkeen 5+20 minuutin pelirangaistukset.