Kuva: Forssan Lehti

Mainioon vireeseen päässyt Forssan Palloseura hyppää lauantai-aamuna Rauhaniemen Oskun bussin jousille ja palaa kotiin sunnuntai-iltana. Edessä on mielenkiintoinen viikonloppu pohjanmaalla, jossa lauantaina klo 16:00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu sarjanousija MUIK Hockey. Sunnuntaina on edessä ennakkoon ajateltuna täysin erilainen ottelu, kun vastassa on myös klo 16:00 alkavassa ottelussa hienoon vireeseen päässyt ja alkukauden vaikeudet selättänyt JHT. Palloseuran mediaryhmä tapasi Tommi Takaveräjän pukukoppikäytävällä ja ohessa miehen ajatuksia viikonlopusta:

Tommi, lauantaina vastaan asettuu sarjanousija MUIK Hockey Uusikaarlepyystä. Kolme viikkoa sitten FPS kohtasi MUIK:n kotona, jolloin vihreät poistui kaukalosta 3 pinnaa kainalossa tulostaulun näyttäessä 7-2. Millaisen kuvan MUIK vastustajana jätti?

– MUIK oli joukkueena aika lailla tyypillinen sarjanousija, joka ei välttämättä ole sarjan taitavin joukkue, mutta yrittää ja tekee töitä paljon. Helppoa ottelua ei ole luvassa.

Viime sunnuntaina FPS kaatoi Titaanit tyylillä 8-2. Paljon kehutun puolustuksen lisäksi onnistumisia tuli vastapainoksi myös hyökkäyspäässä. Joukkue voi lähteä hyvällä itseluottamuksella otteluun?

– Tottakai onnistumiset yksilötasolla aina parantaa itseluottamusta. Vihdoinkin ollaan saatu melkein kaikki äijät takaisin kokoonpanoon sairastuvalta, niin voi kyllä lähteä ihan luottavaisin mielin näihin kahteen vieraspeliin.

Kuten todettua, FPS:n peli on ollut uomissaan jo muutamien viikkojen ajan, mutta aina löytyy varmasti jotain parannettavaa. Kun vastassa on sarjanousija ja alla selkeä kotivoitto, niin miten pidetään huoli siitä, ettei lataus jää alle – tai mene yli?

– Kolmen viikon takainen peli oli silloin ja nyt on uusi peli. Vaikka kyseessä onkin sarjanousija, niin ei sinne voi lähteä luulemaan mitään, vaan pitää lähteä täysillä pelaamaan. Jokainen itse tietää parhaiten, miten saa valmistettua itsensä tämän kaltaisiin peleihin.

Sunnuntaina vastassa täysin erilainen vastustaja. Kauden alla selväksi mestarisuosikiksi rankattu JHT. Ajatukset siitä? Pieni kaukalo, puolustuspeli iskussa ja JHT luultavasti tarvitsee pisteitä FPS:aa kipeämmin – kaikki paineet JHT:lla?

– JHT on vahva vastustaja varsinkin kotona, jossa on huomattavasti pienempi kaukalo kuin Forssassa, niin siinä on aina omat haasteensa. Pidetään puolustuspää tiiviinä ja tehdään omista paikoista maalit, niin uskon kyllä, että pystytään haastamaan JHT pienessäkin kaukalossa. Kuten kysyit, paineet ovat ehkä enemmän JHT:n puolella varsinkin, kun alkukausi ei ole mennyt heiltä ihan samalla tavalla, niin kuin on ennakoitu.

Olet myös itse päässyt mukavaan vireeseen. Sinut tunnetaan hyvänä maalintekijänä, mutta viime aikoina tilillesi on ropissut myös mukavasti syöttöpinnoja. Ennen viikonloppua tilastot näyttää puhdasta pinna per peli-saldoa (11 ott. 3+8). Millainen saldo Tommi Takaveräjällä on sunnuntain pelin jälkeen?

– En viitsi luvata mitään pistemäärää. Tulee muuten kuittia kopissa pelien jälkeen, jos ei lupaus toteutunut. 🙂

Pitkä viikonloppu reissussa edessä. Kuka tai ketkä ovat kaikkein viihdyttävintä matkaseuraa?

– Duo Hämäläinen – Karjalainen on varmaan viihdyttävin, kummaltakaan harvemmin jutut loppuu kesken. 🙂

Ottelu Uusikaarlepyyssä alkaa lauantaina klo 16:00. Ottelusta ei suurella todennäköisyydellä ole tulossa livelähetystä, mutta voit seurata ottelun kulkua täältä.

JHT – FPS Pirkonsuon pyhätöstä Isänpäivänä, sunnuntaina klo 16:00. Ottelua voit seurata Fanseat GO-palvelusta.