Pohjoisen kiertueen näytelmässä numero kaksi FPS lähti katkaisemaan Oulunsalossa kolmen ottelun tappioputkeaan ja samalla hakemaan revanssia isäntäjoukkue AIK/Laser HT:sta, joka viikko sitten haki arvokkaat pisteet Forssasta lukemin 0-4. FPS:n tehokas päätöserä takasi vihreille maukkaan 3-5 (1-0, 2-1, 0-4) voiton, jonka siivittämänä joukkueet siirtyivät ansaitulle joulutauolle.

Avauserä sai lennokkaan startin, kun isännät olivat lähellä maalintekoa jo 13 sekunnin jälkeen. Kiekko pelattiin kulmasta maalin eteen, mutta FPS-vahti Henri Viitala selvitti tilanteen vuoren varmasti. Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin ajassa 02:43, jolloin FPS:n Joona Vainio sai pikkukakkosen estämisestä. Heti erikoistilanteen alussa vaarallisin maalipaikka avautui alivoimalla Teemu Karjalaiselle läpiajosta, mutta Karjalainen veivasi kiekon ohi maalin. Saman hyökkäyksen päätteeksi nähtiin isäntien vastahyökkäys, kuitenkin tuloksetta. Palloseuran alivoima oli kuitenkin hyvällä tasolla, eikä osumia erikoistilanteen aikana nähty. AIK/Laser HT:lle puhallettiin 2 min rangaitus väärästä vaihdosta ajassa 04:39, mutta FPS:n ylivoima oli tehotonta joukkueen saadessa vain yhden hyvän laukauksen kohti Niko Palsolan vartioimaa maalia Jyri Waajakosken toimesta. Ajassa 11:54 AIK:n Arttu Leskinen sai kakkosen estämisestä, mutta FPS:n ylivoima ei onnistunut myöskään toisella yrittämällä. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 18:05, kun isäntien Konsta Puutio siirsi kotijoukkueen johtoon maalin edestä Anssi Ronkaisen esityöstä. Enempää osumia ei avauserässä nähty. Avauserän torjunnat: Viitala 9, Palsola 7.

AIK tehokas paikoissaan

Toisen erän alku oli tasaista. Kun erää oli pelattu viitisen minuuttia nähtiin nippu rangaistuksia. Ensin Konsta Härkönen poikittaisesta mailasta, sen jälkeen Mikko Saikkonen ja AIK:n Jere Pitkälä nahistelivat itsellensä kakkoset väkivaltaisuudesta. Kaksi minuuttia myöhemmin AIK:n Teemu Laurila päätyi istunnolle niin ikään poikittaisesta mailasta. Juuso Hämäläinen täydensi jäähyboksia vielä minuutti myöhemmin. Ottelu alkoi näyttää vihreiden lasien läpi pahalta, kun ensin Arttu Leskinen siirsi takatolpalta kiekon tyhjään reppuun AIK:n Taneli Marjetan ohi menneen laukauksen jälkeen. Reilu kaksi minuuttia tästä, kun Teemu Laurila vei isännät jo 3-0 johtoon parin nopean syötön ja Palloseuran kiekon menetyksen jälkeen maalin edestä. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin FPS kuitenkin onnistui elintärkeässä kavennuksessa, kun ottelussa mainiosti esiintynyt Waajakoski sekä J-P Kurtelius syöttelivät takatolpalle hiipineen Konsta Härkösen lyömään limpun tyhjään maaliin. Erässä ei nähty enempää osumia ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 3-1. Torjunnat kahden erän jälkeen: Viitala 21, Palsola 14.

Sitkeä, sitkeämpi, FPS

Kolmannen erän alussa AIK:n läpi ottelun kestänyt hienoinen ote alkoi kääntyä vieraille. Avausminuutilla Jeffrey Lawman toi kiekon hyökkäysalueelle, syötti vasempaan laitaan Jyri Waajakoskelle, joka vapautti Joona Talan maalin tekoon maalin edestä. Reilu minuutti tästä ja ”Tyykikylän Komarov” Juuso Hämäläinen riisti kiekon b-pisteen kaarella ja iski maalin edestä tahtomaalilla vihreät tasoihin ja isännät oli pakotettu ottamaan aikalisä. Se ei kuitenkaan isäntiä herättänyt, vaan vajaat neljä minuuttia myöhemmin Niko Palsolan selän takana kolisi jälleen, kun Jyri Waajakoski pääsi lakaisemaan reboundin sisään Joona Talan viivalaukauksen jälkeen AIK:n Anssi Ronkaisen istuessa kaksiminuuttista. Syöttöpinna 3-4 johtomaaliin myös Jeffrey Lawmanille. Maalin jälkeen FPS:aa kuitenkin koeteltiin, kun erikoisten vihellysten jälkeen ensin Henri Viitalalle tuomittiin 2 min väkivaltaisuudesta ja parikymmentä sekuntia myöhemmin Mikko Saikkoselle 2 min kiekon sulkemisesta, mutta FPS:n kolmen miehen alivoima kesti kuitenkin mahtavasti AIK:n parin minuutin pyörityksen. Kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia niin AIK:n tasoitus oli lähellä, mutta laukaus kimposi kuitenkin maaliraudoista päätyverkkoihin. Hetki myöhemmin AIK:n Jere Pitkälä kartutti jäähyminuuttitiliään nappaamalla väkivaltaisuudesta 2 min hyökkäyspäässä. Palloseura löi pelin pakettiin ylivoimalla, kun Jyri Waajakoski syötti Jeffrey Lawmanille, joka niittasi ottelun teeman mukaisesti: Takatolpalta tyhjiin. Torjunnat ottelussa: Viitala 33, Palsola 19.

3 tähteä Jyri Waajakoski
2 tähteä Jeffrey Lawman