Palloseura päätti kauden ensimmäisen pohjoisen reissun voitokkaasti, kun vihreät kukisti Uudessakaarlepyyssä isäntäjoukkue MuIK Hockeyn lukemin 3-4.

Palloseura hallitsi avauserää melko selvästi. Etenkin kolmikko Pujats-Vuorela-Kulju loi ykkösketjun Waajakoski-Jaakkola-Karlsson ohella tilanteita kuin liukuhihnalta. MuIK:n maalilla Mathias Biskop oli kuitenkin vireessä ja torjui avauserässä 21 kertaa. Vastoin pelitapahtumia MuIK meni 1-0 johtoon ajassa 12.04. Carl-Axel Brasken nappasi kiekon kompuroivalta FPS-pakilta ja karkasi läpi. FPS:n maalilla tällä kaudella ensimmäistä kertaa esiintynyt Joonas Laaksonen oli hyvän vedon edessä voimaton. Isäntien johto kesti kuitenkin vain hetken, sillä ajassa 12:16 Kasper Lähteenmäki teki ensimmäisen osumansa Suomi-sarjassa siniviivalta. Syöttäjänä maaliin toimi Joni Leppikoski. Lisäosumia ei erässä syntynyt vaikka molemmat saivat kokeilla ylivoimaakin.

Toisen erän avausminuutilla Jyri Waajakoski tuikkasi maalinkulmalta Palloseuran 1-2 johtoon ajassa 20:27. Maalin syötti Aleksi Karlsson ja Samuli Virtanen. Samalla Waajakoski kuittasi tuomarilta kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Peteris Pujats oli viedä Palloseuran kahden maalin johtoon, mutta koko alkukauden Peteristä seurannut epäonni jatkui ja veto osui yläputkeen. Tästä vähän eteenpäin MuIK tasoitti. William Björkman laukoi tarkasti yläputken alle ajassa 25:16. Joona Vainiolla oli loistopaikka viedä Palloseura johtoon, mutta hän ei onnistunut päästyään yksin läpi. Palloseura meni kuitenkin ennen erän loppua 2-3 johtoon ajassa 36:10. Mikko Jaakkola viimeisteli varmasti maalin edestä Waajakosken ja Karlssonin pohjustuksista.

Palloseura meni kolmannen erän alussa ajassa 41:28 2-4 johtoon. Mikko Kulju syötti ja Mikko Pehkosen tarkka veto upposi verkkoon. FPS joutui kuitenkin vaikeuksiin, kun Samuli Virtaselle tuomittiin jalkapyyhkäisystä ottelurangaistus. Virtanen kolasi läpiajoon päässeen MuIK:n hyökkääjän. Tilannetta helpotti hetkeksi kotijoukkueen rangaistus, kun MuIK:n Brasken törmäsi Joonas Laaksoseen ja joutui jäähylle. Jäähyltä päästyään Brasken kuitenkin onnistui ylivoimalla iskemään illan toisen maalinsa ajassa 51:30. Viitisen minuuttia ennen loppua Mikko Saikkonen taklattiin rumasti, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Jälkitilanteessa Joni Vuorela meni mainitsemaan Filip Stråkalle miten pitää käyttäytyä ja molemmat osapuolet kuittasivat itselleen 2+2 minuuttia. Lopussa kotijoukkueen Felix Nyfors sai kakkosen ja Palloseura sai viimeiset kaksi minuuttia varmistella täyden pistepotin matkaamista Forssaan maalein 3-4.

3 tähteä Joonas Laaksonen
2 tähteä Mikko Jaakkola