Palloseura matkusti tiistaina päättäväisesti Liminkaan tasoittamaan puolivälieräsarjaa. Tehtävä oli etukäteen kova sillä FPS ei ollut koskaan voittanut AIK:ta Oulun seudulla.

Palloseura ottaa heti ohjat käsiinsä

Palloseura sai ottelussa unelma-alun kun AIK:in Henrik Kantola sai jäähyn polvitaklauksesta heti reilun minuutin kohdalla. Ylivoimaa tarvittiin vain 5 sekuntia kun Joni Vuorela ensin voitti aloituksen Eetu Vennolle joka syötti poikittain ja Tommi Takaveräjä tykitti 0-1 ajassa 1:09.

Ja kun ottelua oli pelattu 1:20 niin Juuso Hämäläinen meni keskeltä läpi ja ohitti Tomi Ristelin toistamiseen , syöttäjinä Vento ja Samuli Virtanen. AIK otti samalla aikalisän.

Mikko Jaakkola sai jäähyn korkeasta mailasta 8 minuutin kohdalla, alivoima piti hyvin ja Takaveräjä oli lähellä tehdä alivoimaosuman J-P Kurteliuksen hienosta passista mutta laukoi yli.

Pelikello pysähtyi aikaan 11:00 kun Kurtelius tälläsi 0-3 seurattuaan hyvin Antti Salosen ohilaukauksen joka kimposi päädystä maalineteen. Takaveräjä syötti kiekon ensin Saloselle.

Joni Vuorela lisäsi johtoa ajassa 15:01 syöttäjinä taas Takaveräjä ja toisena Eetu Moberg.

AIK sai pian tämän jälkeen kiekon Palloseuran verkkoon mutta tämä hylättiin koska maali oli siirtynyt paikaltaan.

Erän lopulla ensin Miska Alakoski joutui jäähylle ,Palloseura kesti alivoiman hienosti. Viimeisellä minuutilla Salonen ja AIK:in Jere Pitkälä nahistelivat itsensä boxiin ja ajassa 19:50 Taneli Marjeta lähti Pitkälän seuraksi jäähylle.

AIK vahti Ristelille riitti avauserä

AIK vaihtoi toiseen erään Tomi Ristelin tilalle Ville Närhen. Aiemmissa kolmessa ottelussa 38 torjunnan keskiarvolla pelannut Risteli torjui avauserässä vain 6 kertaa ja joutui siis kaivamaan kiekon verkosta neljästi. Palloseura aloitti erän ylivoimalla mutta ilman tulosta.

Erän viidennellä minuutilla ensin Jaakkola joutui jäähylle ja 14 sekuntia myöhemmin Vento pelin viivyttämisestä joten AIK pääsi jauhamaan lähes 2 minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Palloseuran av toimi upeasti ja maali pysyi puhtaana.

Palloseura otti 0-5 johdon ajassa 29:40 Miska Niemen maaliedusohjauksella. Syötöt Otto Rantaselle ja Alakoskelle.

Puolisen minuuttia tästä eteenpäin niin Eetu Salmela määrättiin boxiin päähän kohdistuneesta taklauksesta , siis 2+10.

AIK sai maalitilinsä auki 35 minuutin pelin jälkeen kun Kim Talman ohitti lähietäisyydeltä Henri Viitalan.

Palloseura ei tästä häkeltynyt vaan ajassa 37:34 numerot olivat 1-6 , Aleksi Karlsson syötti Hämäläisen läpi, Juuso veti tälläkertaa ohi mutta sai syötettyä siniviivalle josta Eetu Vennon veto upposi ruuhkan takaa ohi Ville Närhen . Kahden erän jälkeen Palloseura johti 1-6.

Kolmas erä A.I.K:n näennäistä hallintaa

Kolmannen erän ajassa 47:17 AIK:in Henri Lehmusniemi kolhi Takaveräjää korkealla mailalla saaden 2+2 minuutin jäähyt. Takaveräjä ei onneksi loukkaantunut pahemmin vaan palasi peliin pienen paikkailun jälkeen.

Ylivoima oli ensin hapuilua mutta sitten pyöri hyvin ja Joel Lehtonen laukoi komeasti siniviivalta mutta tolppa pelasti isännät. Osumia ei kuitenkaan syntynyt.

AIK onnistui vielä kaventamaan numeroiksi 2-6 ajassa 52:29 Teemu Savelan yläkulmavedolla mutta sen kovempaa kiriä he eivät saaneet aikaiseksi.

Palloseuran johdon puolustamista helpotti AIK:in Petri Lampelan väkivaltaisuus jäähy ajassa 55:30. Ylivoima oli enimmäkseen kiekon hallintaa ja voiton varmistelua. AIK onnistui kolmannessa erässä työllistämään Viitalaa 16 torjunnan edestä mutta Palloseura pelasi fiksusti ja Viitala napsi suht kaukaa tulleet vedot. Ottelu oli Limingassa ratkennut ja koko sarja saa huipentuman torstaina Forssassa !

2 tähteä Eetu Vento

1 tähti Tommi Takaveräjä