Suomisarjan ylempi jatkosarja saatiin valmiiksi sunnuntaina kun sarjassa kolmanneksi sijoittunut D-Kiekko kävi kohtaamassa Palloseuran. Palloseuran sijoitus on ollut varma sarjan toinen sija jo useamman ottelun ajan ja tämä on näkynyt myös otteissa. D-Kiekko kävi kuittaamassa pisteet maalein 1-5.

Avauserä oli parasta Palloseuraa, joukkueella oli kolme loistavaa maalipaikkaa. Ensin Jyri Waajakoski karkasi läpi mutta nosti ohi. Sitten Jesse Poussu pääsi yrittämään maalin kulmalta reboundista mutta laukaus ei noussut kunnollla ja Manu Lähteenmäki D-Kiekon maalilla torjui. Jyri Waajakoskella oli vielä toinenkin paikka 2vs1 hyökkäyksen päätteeksi mutta tämänkin Lähteenmäki selvitti.

Toisen erän alussa Kristian Tikalla oli hyvä maalipaikka mutta Lähteenmäki venytti patjan väliin ja tilanne säilyi maalittomana.

Kun maaleja ei syntynyt niin D-Kiekko pääsi peliin paremmin mukaan ja Jesse Jääskeläinen pääsi karkuun, Joel Lehtonen luisteli hänet kiinni mutta tuomari näytti rangaistuslaukausta. Ville Hakala laukoi rankkarin mutta ei onnistunut yllättämään Topi Salokannasta.

Rankkarin jälkeen D-Kiekko voitti hyökkäyspään aloituksen ja kiekko pelattiin viivan kautta maalin eteen josta Olli Palsola ohjasi kiekon ohi Topi Salokannaksen ja numerot olivat 0-1.

Palloseura haki hanakasti tasoitusta mutta D-Kiekko onnistui tukkimaan hyvin maalinedustan eikä tasoitusta syntynyt. Kesken Palloseuran painostuksen D-Kiekko nousi vastahyökkäykseen ja Jesse Jääskeläinen onnistui maalin edustalta tuikkaamaan vieraat kahden maalin etumatkalle ajassa 28:49.

Seuraavalla minuutilla Palloseura pääsi ylivoimalle mutta kahden minuutin pyöritys oli tehotonta. Jäähyn jälkeen D-Kiekko hyökkäsi vaarallisesti mutta Topi Salokannas onnistui torjumaan Samuli Ylinivan yrityksen. Jesse Poussu puolestaan murtautui hyvään maalipaikkaan toisessa päädyssä muutamaa hetkeä myöhemmin mutta Lähteenmäki torjui etukulmavedon.

Kristian Tikka joutui melko keveystä mailan kopauttamisesta jäähylle parisen minuuttia ennen toisen erän päätöstä ja D-Kiekko pääsi ylivoimalle jonka onnistui hyödyntämään 10 sekuntia ennen summeria kun Olli Palsola nousi takatolpalle ja laukoi hyvästä poikittaissyötöstä numeroiksi 0-3.

D-Kiekko kesti Palloseuran kolmannen erän alun rynnistyksen ja ajassa 44:12 Valtteri Tiainen tuikkasi maalinedus ruuhkasta numeroiksi 0-4.

Palloseura sai kuparisen rikki ajassa 45:27, Jukka-Pekka Kurtelius rakensi ja Jyri Waajakoski onnistui laukomaan kiekon verkkoon, toinen syöttäjä oli Totte Moberg. Seuraavalla minuutilla Palloseura pääsi ylivoimalle ja nyt ylivoima pyöri melko mukavasti. Miku Ronkaiselle ja myöhemmin Kristian Tikalle pelattiin maalipaikka mutta kavennusta ei syntynyt.

D-Kiekko iski vielä kertaalleen, ajassa 53:43 jolloin Olli Hakalan veto b-pisteen takakaarelta upposi verkkoon ja numerot 1-5 olivat valmiit. Palloseura haki vielä kavennusta mutta yrityksestä huolimatta tulosta ei syntynyt.

Nyt on siis ”harjoituspelit” pelattu. Viimeiset ottelut ovat olleet sijoituksen kannalta merkitsettömiä ja tuloksena kauden ensimmäinen kolmen ottelun tappioputki. Tämän jälkeen ei enää ole varaa tappioputkiin sillä playoff sarjoista mennään jatkoon kolmella voitolla. Päävalmentaja Asko Rantanen varmasti viikon aikana virittää joukkueensa iskuun joten Palloseura on varmasti valmis kun playoffs alkaa ensi sunnuntaina kotiottelulla! Vastustaja tulee kolmikosta Raahe-Kiekko, HC Giants tai Karhu HT.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Jesse Poussu

1 tähti Jukka-Pekka Kurtelius

Ottelun jälkeen jo kolmella vuosikymmenellä huoltajana toiminut Klaus Siren palkittiin ansiokkaasta työstään Seuran hyväksi.