JHT ja Palloseura aloittivat ottelunsa Kalajoella klo 16 ja päättivät ottelun Pyhäjoella nelisen tuntia myöhemmin.

Kalajoen jäätä korjailtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen ja kun jää petti toistamiseen ajassa 13:57 ohjasi päätuomari Joonas Kova joukkueet pukuhuoneisiin ja jäätä alettiin korjaamaan. Zambonin poistuttua jäältä tuomaristo tuli tutkimaan jään ja totesi ettei se ole pelikuntoinen. Uusi pelipaikka löytyi 30 km pohjoisemmasta Pyhäjoelta jossa joukkueet jatkoivat peliä klo 18.15.

Kalajoella Palloseura sai ottelun alussa pari ylivoimamahdollisuutta mutta ei onnistunut maalinteossa. Ennen keskeytystä Joni Vuorela ja Eetu Moberg pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista mutta JHT:n maalilla pelannut Fredrik Grønstrand kesti ja pian tämän jälkeen ottelu keskeytettiinkin.

Avauserä pelattiin loppuun Pyhäjoella ilman tilastomerkintöjä. Palloseura hallitsi avauserää torjuntojen ollessa Grønstrand 18 ja Palloseuran maalilla Henri Viitala 7.

Toinen erä alkoi kun joukkueet olivat vaihtaneet puolia, heti erän alussa Eetu Salmela joutui toteamaan että Pyhäjoella on matalat plexit ja tie vei jäähyaitioon. Palloseuran av. kesti hienosti. Mytös Palloseura pääsi kokeilemaan ylivoimaa Reko Tornbergin jäähyn aikana ja JHT uudelleen Eetu Mobergin jäähyn aikana mutta taululla säilyi sitkeästi 0-0. Myös Niklas Murto joutui kampituksesta boxiin mutta Palloseuran AV oli sitkeää. Ajassa 37:08 nahisteli Mikko Saikkonen itseään parikymmentä senttiä pitemmän Jarno Palolan kanssa ja molemmille määrättiin 2+2min jäähyt. Palloseura sai loistopaikan johto-osuman tekoon ajassa 37:48 kun Aleksi Karlsson karkasi pakilta riistetyn kiekon kanssa läpi ja Ville-Oskari Heikkilä joutui huitomaan. Grønstrand kuitenkin torjui Aksun rysty-yrityksen. Aivan erän lopulla Ville-Veikko Väkeväinen joutui vielä jäähyaitioon. Toisessa erässä osat kääntyivät ja Henkka joutui torjumaan 20 kertaa kun Norjalaisvahti torjui 7 kertaa.

Kolmannen erän Palloseura siis pääsi aloittamaan ylivoimalle ja Juuso Hämäläinen pääsikin heti läpiajoon mutta ei onnistunut ohittamaan Grønstrandia ja siitä kiekko kimposi meidän puolustajan kautta Jere Espolle joka karkasi läpiajoon ja viimeisteli ottelun avausmaalin alivoimalla ajassa 40:14. Tästä hieman eteenpäin pelattiin hetki tasavoimaa ja sitten reilun minuutin yv JHT:lle kun Karlsson oli jäähyllä. Ajassa 47:08 Jyri Waajakoski sai rangaistuksen kampituksesta ja tämä koitui Palloseuralle kohtalokkaaksi, Väkeväinen pääsi neliön keskeltä laukomaan one-timerilla numeroiksi 2-0 ajassa 47:38. Heikkilä sai illan toisen jäähynsä ajassa 49:51 pelin viivyttämisestä. Palloseuran yv oli hyvää ja kavennusosuma syntyi vaikka Heikkilä oli jo ehtinyt jäälle. Tommi Takaveräjä onnistui iskemään reboundista osuman ajassa 52:00. Syöttöpisteet kuittasivat debytantti Kristian Tikka sekä Mikko Jaakkola.

Lopussa Palloseura otti aikalisän ja Viitalan pois maalilta ajassa 58:24. Kun ottelua oli jäljelllä 22 sekunttia joutui Väkeväinen kiekon sulkemisesta jäähylle ja Palloseura sai yrittää tasoitusta kuudella-neljää vastaan. Osumaa ei kuitenkaan syntynyt ja pisteet jäivät Kalajokisille numeroin 2-1. Torjunnat kolmannessa erässä olivat Grønstrandilla 13 (yhteensä 38) ja Viitalalla 6 (yhteensä 33). Ottelu kokonaisuutessaan oli vauhdikasta ja tasaista vääntöä jossa molemmilla oli paikkoja useampaakin maaliin.

MV-valmentaja Ville Nyrönen kommentoi ottelua taiston tauottua seuraavasti: Tänään oli erikoisempi ottelu, kun areenaa jouduttiin vaihtamaan kesken. Oltiin mukavasti niskan päällä ennen keskeytystä ja mukavasti päästiin pelin imuun Pyhäjoelläkin, mutta ei ihan riittänyt. Henkka pelasi maalilla kelpo ottelun, vastustajan kollega pomputteli kiekkoa enemmän, mutta JHT:n tiivis puolustus onnistui paikkailemaan riittävästi. Huomenna uusi matsi ja kun samalla sykkeellä mennään, niin hyvää on odotettavissa.

– Paikkoja kyllä oli, mutta tasoitus jäi tekemättä. Tappiosta huolimatta pitää sanoa, että tämä oli meiltä miehekäs esitys, puolestaan kehaisi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

3 tähteä Henri Viitala

2 tähteä Tommi Takaveräjä